10 smartphone QWERTY paling apik nalika keyboard hardware apik banget

Diluncurake ing pungkasan wulan iki, BlackBerry Priv adhedhasar Android dilengkapi fitur sing arang kita tampilake ing ponsel cerdas saiki: keyboard QWERTY hardware. Nggunakke OS multi-tutul lan tampilan bermutu, umume produsen handset wis ngilangi keyboard perangkat keras, sanajan ana sawetara pangguna sing pengin.
Ngerteni yen Priv bakal teka maneh, kita kena nostalgia lan ngelingi akeh smartphone sing apik karo QWERTY sing dirilis taun-taun kepungkur, diwiwiti luwih saka sepuluh taun kepungkur. Gabung karo kita ing ngisor iki kanggo ndeleng kanthi cepet, iya? Ing urutan kronologis:
Sony Ericsson P910

Dirilis luwih saka 10 taun kepungkur (ing 2004, persis), P910 minangka smartphone Sony Ericsson kelas paling dhuwur sing ngganteni P900 wiwit setaun sadurunge, lan P800 saka taun 2002. Running Symbian UIQ, Sony Ericsson P910 nawakake Tampilan layar sentuh resistif 2,9 inci kanthi 208 x 320 piksel, pena stylus, kamera mburi VGA, lan baterai 1000 mAh. Sawetara fitur sing sadurunge ora kalebu memori internal 64 MB, dhukungan kanggo kertu memori eksternal, lan browsing HTML. Keyboard QWERTY saka Sony Ericsson P910 didhelikake ing sisih liya keyboard alphanumeric normal, sing dicethakake nganggo sandal.



Sony Ericsson P910

SonyEricsson-P9101
Nokia E90 Communicator

Komputer mini sejatine dasawarsa pungkasan, Nokia E90 Communicator diluncurake ing taun 2007 kanggo nggenteni Communicator Nokia 9500 sing gedhe banget (nanging banget dipuji) wiwit taun 2004. Adhedhasar Symbian S60, E90 minangka sing pertama ing seri Communicator duwe konektivitas 3G lan panrima GPS. Kaya akeh handset liyane ing wektu kasebut, Nokia E90 Communicator duwe rong tampilan (eksternal lan internal), ditambah loro keyboard (uga eksternal lan internal). Keyboard internal yaiku QWERTY lengkap, dene tampilan internal sing diiringi 4-inch, 800 x 352 piksel. E90 uga nampilake Wi-Fi, prosesor inti tunggal 332 MHz, memori internal 128 MB, dhukungan kertu microSD, lan kamera mburi 3,2 MP.



Nokia E90 Communicator

E901
HTC TyTN II

Uga dikenal kanthi AT&T Tilt, T-Mobile MDA Vario III, utawa O2 XDA Stellar, HTC TyTN II dirilis ing taun 2007 minangka asil paningkatan TyTN asli wiwit taun 2006. Kaya model pisanan, HTC TyTN II minangka handset Windows Mobile kanthi layar sentuh resistif 2,8 inci, 240 x 340 piksel, pena stylus, lan keyboard QWERTY geser - uga apik banget. 3G, Wi-Fi, GPS, kamera mburi 3,2 MP lan kamera ngarep VGA uga ana ing pesawat.



HTC TyTN II

Kaisar HTC2 BlackBerry Bold 9000

Pisanan ing baris BlackBerry & Apos smartphone Bold, Bold 9000 minangka piranti premium sing dikenalake ing taun 2008 - nalika BlackBerry minangka salah sawijining produsen smartphone paling misuwur ing donya. Layar 2,6-inch, 480 x 320 piksel saka Bold 9000 ora sensitif, nanging handset duwe keyboard QWERTY lengkap sing nggawe angin ketik. Fitur liyane kalebu trackball, konektivitas 3G, Wi-Fi, GPS, 128 MB RAM, memori internal 1 GB sing bisa diupgrade, prosesor siji-inti 624 MHz, lan kamera mburi 2 MP.



BlackBerry Bold 9000

RIM-BlackBerry-90001 T-Mobile G1 / HTC Dream

Kasedhiya wiwit Oktober 2008 (ing AS), T-Mobile G1 / HTC Dream nggawe sejarah dadi smartphone Android pisanan ing saindenging jagad. Kanthi tampilan sing aneh, G1 / Dream dudu sukses komersial, nanging mbukak dalan supaya OS smartphone sing paling populer saiki dadi cepet. Didhukung dening CPU inti siji-inti 528 MHz, G1 duwe layar tutul 3.2-inch HVGA (320 x 480 piksel), lan keyboard QWERTY geser - sing luwih tepat, layar minangka sing digeser kanggo mbukak keyboard. Piranti kasebut dilengkapi kabeh fitur konektivitas sing normal kanggo smartphone sing dihormati nalika semana (3G, Wi-Fi, GPS), ditambah 192 MB RAM, memori internal 256 MB, dhukungan kertu microSD, lan kamera mburi 3,2 MP .



T-Mobile G1

HTCDream1 HTC Touch Pro 2

Dianggep minangka salah sawijining smartphone Windows Mobile paling apik ing jamane (2009), HTC Touch Pro2 (uga dikenal kanthi jeneng Tilt 2) duwe keyboard QWERTY slide-out sing apik banget sing diiringi layar sentuh miring 3,6 inci, 480 x 800 piksel tampilan Touch Pro2 uga nampilake bar zoom sensitif tutul, 288 MB RAM, memori internal 512 MB sing bisa diupgrade, prosesor siji inti 528 MHz, ditambah 3,2 MP lan kamera VGA (ing sisih mburi lan ngarep).


HTC Touch Pro2

HTCTouchPro25 Sawit Pra

Diluncurake ing pertengahan 2009 ing AS, Palm Pre minangka smartphone webOS pisanan ing donya - makili wiwitan anyar kanggo Palm. Pre dadi penjual paling larang ing Sprint ing AS, amarga iku smartphone sing digawe apik kanthi fitur sing apik, kalebu layar sentuh 3,1 inci, 320 x 480 piksel, lan keyboard QWERTY slide-out potret. Didhukung karo prosesor siji-inti 600 MHz, Palm Pre nawakake 256 MB RAM lan ruang panyimpenan 8 GB, nanging ora ana dhukungan kertu microSD. Pre duwe sawetara penerus (Pre Plus, Pre 2, lan Pre 3), nanging iki gagal dadi popularitas. Pungkasane, Palm didol menyang HP, dene webOS dituku LG, sing saiki digunakake kanggo TV cerdas lan piranti sing bisa dipakai.



Sawit Pra

Sawit-Pre01 Motorola Droid / tonggak sejarah

Motorola Droid asli (uga dikenal minangka Milestone - varian GSM) bisa uga dikenang minangka smartphone Android pertama sing dipasarake minangka alternatif iPhone sing bisa digunakake. Ing taun 2009, iPhone minangka piranti AT & T eksklusif ing AS, mula bisa dingerteni Verizon kanggo golek alternatif. Lan nemokake sing apik ing Motorola Droid pisanan, handset sing dirilis ing pungkasan taun 2009 dibantu karo kampanye pemasaran 'Droid Do' - sing nggarisake samubarang sing ora bisa ditindakake iPhone (kaya multitasking). Dibandhingake karo iPhone 3GS 2009, Droid duwe layar sing luwih gedhe kanthi resolusi piksel sing luwih dhuwur (3,7 inci, 480 x 854 piksel). Mesthine, handset uga duwe keyboard QWERTY geser.
Motorola Droid duwe macem-macem penerus sing ditampa kanthi apik. Kasunyatane, merek Droid Verizon isih urip saiki, sanajan ora ana handset saiki sing nggunakake (kaya Droid Turbo utawa Droid Maxx) sing menehi keyboard QWERTY.


Motorola DROID

MotorolaDroid1 Nokia N900

Ditampilake minangka 'tablet internet', Nokia N900 pisanan diumumake ing taun 2008, nanging mung kasedhiya ing wulan November 2009. Antarane liyane, N900 nampilake layar tutul 3,5 inci kanthi 480 x 800 piksel, geser 3 baris Keyboard QWERTY, lan kamera mburi 5 MP Carl Zeiss. Piranti kasebut dipuji amarga browser web, kalebu dhukungan kanggo Flash. Nanging, amarga N900 mbukak Maemo, ora ana aplikasi sing kasedhiya. Pungkasane, Maemo digabung karo Moblin Intel kanggo mbentuk MeeGo - sing dipungkasi kanggo Tizen. Saiki, OS Sailfish Jolla & apos adhedhasar MeeGo.


Nokia N900

NokiaN9006z Nokia E7

Salah sawijining smartphone paling dhuwur sing mbukak OS Symbian saiki, Nokia E7 dirilis ing wiwitan taun 2011, nalika Nokia ngumumake rencana nggunakake Windows Phone Microsoft minangka platform seluler utama. Semono wae, nggawe E7 minangka piranti sing sawetara wis ora gelem tuku. Sanajan mangkono, E7 minangka handset sing misuwur, duwe awak aluminium anodized, keyboard QWERTY 4 baris, tampilan AMOLED 4-inch kanthi 360 x 640 piksel, lan kamera mburi 8 MP.


Nokia E7

NokiaE71 Apa sampeyan duwe smartphone QWERTY? Sing endi sing paling disenengi? Utawa paling ora disenengi?