10 Sipat Tim Pangatur Dhewe Agile

Salah sawijining aspek penting penting kanggo persiyapan Agile sing sukses yaiku duwe tim pengatur mandiri. Iki uga kasebut ing Manifile lincah :

' Arsitektur, persyaratan, lan desain paling apik diwiwiti saka tim sing ngatur dhewe '

Tim pengatur mandiri, kaya sing diarani jeneng, tanggung jawab lan ngatur tugas dhewe lan ora ngandel karo panganan kanggo menehi pitunjuk apa sing kudu ditindakake.




10 Sipat Tim Pangatur Dhewe Agile

Ayo ndeleng apa sing katon khas tim Agile sing ngatur dhewe:


  • Kepemilikan: Umume tim kasebut minangka klompok wong diwasa sing duwe inisiatif lan makarya kanggo awake dhewe lan ora ngenteni pimpinane menehi tugas. Iki njamin rasa kepemilikan lan komitmen sing luwih gedhe.



  • Motivasi: Motivasi tim minangka kunci sukses. Anggota tim kudu fokus lan kepengin makarya.




  • Kerja tim: Tim bisa ngatur gaweyane dhewe babagan alokasi tugas, ngira-ngira tugas, pangembangan crita lan tes lan pangiriman sprint sukses minangka sawijining klompok. Dheweke kudu kerja dadi tim tinimbang dadi klompok individu. Kerja tim disengkuyung.


  • Pelatihan: Tim kasebut tetep nindakake apa sing paling apik - pangiriman piranti lunak - nanging isih mbutuhake sawetara bimbingan lan pembinaan lan fasilitasi dening ScrumMaster, nanging ora mbutuhake 'prentah lan kontrol.'


  • Kepercayaan lan hormat: Anggota tim percaya lan ngajeni saben liyane. Dheweke percaya marang kepemilikan lan pengujian kode kolektif lan siyap nyoba kanggo mbantu saben liyane ngatasi masalah.



  • Komitmen: Komunikasi lan individu sing paling penting kudu dadi tim Agile sing ngatur dhewe. Anggota tim komunikasi luwih akeh karo saben liyane, lan setya nindakake tugas kanthi individu lan klompok. Ana macem-macem upacara Scrum kayata rapat rutin saben dinane, ngresiki crita lan pasangan, sing nyengkuyung diskusi tim.


  • Kolaborasi: Tim ngerti yen kanggo ngirim piranti lunak kanthi sukses, dheweke kudu ngerti persyaratane lan ora wedi takon supaya bisa diragukan. Kolaborasi tetep karo Pamilik Produk iku penting.


  • Kompetensi: Individu kudu trampil kanggo pegawean saiki. Iki bakal nyebabake kapercayan ing pakaryan lan bakal ngilangi kebutuhan arah saka ndhuwur.


  • Dandan: Ngapikake katrampilan dhewe lan menehi saran ide lan perbaikan sing inovatif.



  • Suwine: Tim anyar mbutuhake sawetara wektu kanggo diwasa lan dadi mandhiri. Ing wayah lembur, dheweke bisa ngerti pakulinane kerja dadi tim, mula ganti komposisi saben-saben ora nulungi. Paling apik yen anggota tim bisa kerja bareng sajrone wektu sing cukup.

Nggawe tim pangatur mandiri ing Agile dudu tugas sing gampang lan butuh wektu sing cukup kanggo mbentuk. Asring, ScrumMaster kudu nglatih lan nggampangake bahan ing ndhuwur kanggo mbantu nglacak pambentukan tim Agile sing ngatur dhewe.