5 aplikasi kamera Android sing bisa motret foto mentah

5 aplikasi kamera Android sing bisa motret foto mentah
Sapa wae sing ngerti cara ngubengi kamera kudu ngerti file gambar mentah. Sederhanane, isine data visual murni, tanpa kompresi sing dijupuk sensor kamera & apos; Iki data sing digunakake prosesor gambar kamera kanggo ngasilake JPEG sing mengko bisa dideleng lan dikirim ing internet. Iki minangka jinis file sing bakal digunakake fotografer kanggo nggunakake gambar kanthi maksimal.
Dadi yen kedadeyan kasebut, kenapa kita kabeh ora njupuk gambar mentah karo smartphone, tinimbang JPEG sing ora apik? Amarga file mentah mbutuhake akeh papan, amarga umume aplikasi ora bisa menehi interpretasi data visual sing ana, lan amarga JPEG katon cukup apik, ing antarane sebab liyane. Nanging ing wektu sing padha, versi Android anyar duwe kemampuan teknis kanggo nyimpen gambar mentah, lan ana pirang-pirang ponsel Android sing duwe fitur kasebut ing aplikasi kamera. Lumrahe, fitur kanggo nyimpen foto minangka file DNG - ekstensi populer kanggo gambar mentah - teka karo Android 5.0 Lollipop lan Camera2 API.
Sedih, ora kabeh telpon Android sing nganggo Lollipop utawa ndhuwur nduwe aplikasi kamera kanthi kapabilitas mentah. Pramila kita ngira kita bakal nemokake aplikasi kamera Android pihak katelu sing ngidini sampeyan njupuk gambar mentah. Paling ora, ing sawetara telpon, yaiku - telpon sing wis nggunakake Camera2 API. Ayo diwiwiti karo ...

Kamera Manual


Ora angel dicritakake babagan aplikasi kamera iki. Kaya jenenge, Kamera Manual kanggo menehi akses menyang kontrol kamera manual kanthi lengkap. Ing piranti sing kompatibel, sampeyan ora diijini ngontrol fokus, imbangan putih, kacepetan rana, ISO, lan setelan kompensasi pajanan. Nalika app bisa ngontrol saben paramèter kasebut kanthi otomatis kanggo sampeyan, nutul siji kunci regane, saéngga bisa diganti kaya sing dikarepake. Kontrol diatur ing sisih, supaya gampang diakses, lan roda ing layar yaiku sing digunakake kanggo nyetel kanthi manual. Kabutuhan kaya timer otomatis, garis kothak ing layar, lan kontrol lampu kilat uga ana. Kabeh, app kasebut kudu dicoba kanggo kabeh penggemar fotografi. Priksa manawa sampeyan mbukak mriksa kompatibilitas sadurunge tuku app. Iki bakal nuduhake sampeyan fitur app utawa apa, kalebu njupuk ing RAW, sing bakal didhukung ing piranti sampeyan.



Kamera Manual

manual-kamera-1

Kamera FV-5


Ing kene uga app kamera sing duwe kemampuan RAW sing fokus ing kontrol DSLR kaya manual. Sampeyan maneh bisa ngontrol fokus, saldo putih, kacepetan rana, ISO, lan kompensasi pajanan. Kajaba iku, ana sawetara mode migunani sing sampeyan gunakake, kalebu prioritas Program lan Kecepatan - sing pertama ngidini sampeyan njupuk ISO sing tetep lan sing terakhir njupuk foto kanthi kacepetan rana paling cepet, kanthi setelan kamera isih disetel kanthi otomatis. Kajaba iku, sampeyan entuk mode bledosan, timer otomatis, bracketing pajanan, pedoman, lan histogram. Supaya luwih gampang motret, app ngidini sampeyan ngganti setelan kamera saka tombol volume piranti, sing apik banget.



Kamera FV-5

fv3

AZ Kamera


Sekilas, Kamera AZ katon padha banget karo rong aplikasi sadurunge. Lan - kanthi Kamera AZ, sampeyan duwe kontrol manual babagan setelan kamera & apos; Sing nggawe aplikasi beda yaiku teka kanthi gratis. Mesthi, sawetara fitur pancen butuh dhuwit supaya ora dikunci, nanging opsi RAW kasedhiya langsung. Nyumbang dhuwit kanggo pangembang bakal menehi sampeyan akses menyang rekaman video tanpa wates (uga nganggo kontrol manual), krenjang ekspos, histogram langsung lan liya-liyane.
  • Download AZ Kamera (Gratis, nanging fitur Pro bakal mbayar sampeyan)



AZ Kamera

az1

Kamera sing luwih apik


Kaping pisanan, kabar apik: Kamera Luwih Apik duwe akeh mode lan setelan kanggo mbantu sampeyan njupuk foto sing luwih apik. Lan saiki, versi lengkap didol. Minangka warta sing ora apik banget, RAW mung didhukung ing sawetara piranti winates, mula coba coba aplikasi ing ndhuwur yen dhukungan RAW minangka sing sampeyan butuhake. Kajaba foto RAW, Kamera Luwih apik nyedhiyakake sawetara fitur sing migunani, kalebu Pra-shot, HDR +, Night Mode, panorama dhuwur, ngilangi obyek, lan liya-liyane.



Kamera sing Luwih Apik

luwih apik2

Kamera Mi2raw


Pungkasan, iki Kamera Mi2raw. Pancen bisa njupuk foto RAW, nanging mung bisa digunakake ing sawetara smartphone. Iki kalebu Xiaomi Mi2, Mi3, LG G2, lan OnePlus One. Yen telpon ora didhukung, app ora bakal diwiwiti. Aja repot-repot nginstal yen pancen kasebut.



Kamera Mi2raw

mi2raw-1