Kriteria Tampa vs. Tes Tampa

Apa bedane antara kriteria panrima lan tes panrima? Akeh organisasi sing ngetutake metodologi sing lincah, utamane ing Behaviour Driven Development (BDD) nggunakake rong istilah kasebut kanthi ijol-ijolan.

Nalika ngrembug babagan rinci babagan crita, masarakat cenderung cepet nulis 'Tes' ing basa gherkin kanggo nyebutake maksud babagan skenario diwenehi-nalika-banjur nalika kudu fokus ing kahanan sing ngatur prilaku kasebut . Nyatane, Mike Cohn nyebut kritéria panampa kasebut minangka 'Kahanan Kepuasan'.

Ana prabédan sing cetha ing antarane kriteria panrima lan tes panrima. Kriteria panrima minangka sawijining syarat sing kudu ditindakake supaya bisa nampa crita kanthi jangkep.


Tes ditampa, ing tangan liyane, minangka skenario sing asale saka kriteria panrima. Kanthi tembung liyane, saben kritéria panrima bisa duwe siji utawa luwih tes panriman. Tes ditampa bisa ditulis nganggo basa gherkin sing bisa digunakake kanthi alat BDD kayata timun kanggo ngotomatisasi tes.

Kriteria panrima bisa dianggep minangka 'apa sing kudu ditindakake' lan tes panriman minangka 'cara nggawe'. Sampeyan bisa nggunakake kritéria panrima kanggo njlentrehake ruang lingkup saben crita, saengga tim wis ngerti apa sing bakal ditindakake kanggo menehi crita.


Amarga alasan iki, luwih becik ora nulis kritéria panrima minangka gherkin kanggo kajelasan lan misahake 'apa' saka 'kepiye'. Kriteria panrima bisa ditulis minangka titik peluru kanggo nyorot tujuane crita ing saben titik peluru kasebut minangka kondhisi.



Kanthi pacelathon karo para pemangku kepentingan, pangembang lan QA, rincian saben kritéria panriman diwujudake, kayata. ing lokakarya crita utawa sesi ngresiki crita ing ngendi beda-beda anggota tim kanthi katrampilan lan pengetahuan lan pengalaman sing beda-beda lungguh bebarengan lan mikir babagan skenario kanggo ngrampungake saben kritéria.

Kriteria panrima biasane diwiwiti karo Pamilik Produk utawa BA nanging anggota tim liyane uga bisa melu nemtokake kriteria panrima kanggo saben crita. Sing jelas kudu ditulis lan disepakati sadurunge kerja pembangunan diwiwiti. Tes penerimaan kanthi format gherkin utawa liya bisa ditulis sadurunge utawa sejajar karo pembangunan. Tes nampa anyar bisa ditambah kapan wae.

Wacan luwih lanjut: