Rencana Tes Agile - Apa Kita Pancene Perlu?

Apa kita butuh Dokumen Rencana Tes Agile?

Perencanaan Tes minangka kegiyatan penting kanggo proses pengujian lan sing mbutuhake pikiran lan keputusan sing ati-ati ora mung manajer tes (sing biasane tanggung jawab nggawe rencana tes) nanging kabeh anggota tim pengujian lan manajer pangembangan produk.

Sawetara wong percaya manawa minangka bagean sing paling penting ing proses pengujian (miturut pribadi, aku ngarani tes lan pemikiran abstrak sing paling penting) lan nglampahi pirang-pirang jam lan upaya kanggo nggawe rencana tes sing apik.


Buku teks nyawisake bagean sing ana gandhengane karo rencana tes, cara nulis siji lan apa sing bakal dilebokake ing rencana tes nalika sawetara badan pamrentah lan organisasi pangaturan kayata FDA mbutuhake rencana tes lengkap kanggo nyetujoni produk.

Ing kasunyatan, ing lingkungan air terjun, asring dokumen dokumen tes minangka dokumen sing meh ora bisa dideleng sajrone siklus urip produk kasebut. Kegiatan 'Perencanaan Tes lan Pemantauan' kudu dadi kegiatan sing aktif sajrone siklus urip proyek, kudu dianyari saben pangowahan ing proyek kasebut, nanging ing kasus biasane, iki dudu; rencana tes ora dianyari utawa ana owah-owahan ing retrospektif, nggawe dokumen rencana tes paling murah dening produk.


Nalika rencana tes meh mesthi dianggep minangka produk sing kudu ana ing proyek air terjun, apa kita pancen butuh rencana tes kanggo proyek sing lincah? yaiku apa pancene nambah nilai apa sing dicoba kabeh tim?



Manifesto sing lincah jelas milih piranti lunak sing digunakake liwat dokumentasi lengkap lan nanggepi pangowahan liwat nderek rencana.

Ing lingkungan sing lincah, isi rilis (item) dibahas sadurunge balapan mlayu supaya tim uji coba ngerti sadurunge babagan ruang lingkup lan apa sing kudu dites.

Ing 'game poker perencanaan', perkiraan kasebut dibahas banjur tim pengujian ngerti suwene wektu kanggo nyoba fitur (kalebu pengaturan lingkungan, skenario, otomatisasi, eksplorasi, kinerja, lsp).


Ing 'sesi nulis crita' ing endi rincian babagan fitur wis dipikirake, tim uji wis wiwit nulis skenario kanggo nutupi cara crita bisa dites - iki minangka kegiatan paling penting ing tim kasebut.

Sajrone sprint, QA terus-terusan nyoba kode / fitur anyar. Perencanaan tes dadi kegiatan sing dinamis minangka prioritas kanggo ganti dina. Tes adhedhasar apa kegiatan kanggo dina lan asil dina sadurunge.

Cetha banget manawa rencana tes ora mbukak cacat, nanging skenario tes bakal ditindakake. Upaya kasebut kudu diganti nggawe skenario sing luwih apik tinimbang nggawe rencana tes.

Sing paling dibutuhake yaiku cekak dokumen strategi tes tangkas nggambarake proses sing ditrapake ing sprint , yaiku bagean babagan Perencanaan Sprint, Lokakarya Spesifikasi, QA Manual, Otomatisasi, Cakupan Tes, Pelaporan Tes, Lingkungan Tes, Pementasan, lsp. Iki minangka proses lan kegiatan sing ditrapake kanggo saben sprint nanging mesthine ditemokake saka visi perusahaan.


Dadi, kanthi ngelingi kabeh, apa dokumen Rencana Tes utawa Strategi Tes sing akeh banget ora ana gandhengane sadurunge? Apa kita pancene butuh Rencana Tes Agile?