Mindset Testing Agile lan Peran Tester Agile

Ing tim Agile, panguji kudu kerja bareng karo kabeh anggota tim liyane lan para pemangku kepentingan bisnis. Iki duwe sawetara implikasi ing babagan katrampilan sing kudu diuji lan kegiyatan sing ditindakake ing tim Agile.



Mindset Testing Agile

Penguji Agile kudu ngilangi prinsip lan metodologi kerja pangembangan perangkat lunak tradisional. Kanggo sukses dadi Tester Agile, pola pikir sing bener dibutuhake.

Pikiran Pengujian Agile, bisa dirangkum dadi rolas prinsip:


  • Pitulungan Kualitas liwat Jaminan Kualitas
  • Tes terus-terusan liwat Tes ing Pungkasan
  • Tanggung jawab Tim kanggo Kualitas liwat Tanggung jawab Tester
  • Pendekatan Tim Kabeh liwat Departemen Tes lan Uji Independen
  • Priksa Otomatis liwat Tes Regresi Manual
  • Tes Teknis lan API liwat Mung Tes GUI
  • Tes Eksplorasi liwat Tes Skrip
  • Kisah Panganggo lan Kabutuhan Pelanggan liwat Spesifikasi Syarat
  • Mbangun Piranti Lunak Paling Apik liwat Ngilangake Piranti Lunak
  • Keterlibatan Awal liwat Keterlibatan Pungkasan
  • Loop Umpan Balik Singkat liwat Umpan Balik Ditundha
  • Nyegah cacat liwat Golek cacat


Ketrampilan Apa sing kudu Duwe Tester Agile?

Saliyane katrampilan sing dibutuhake kanggo panguji sing makarya ing proyek air terjun tradisional, panguji ing tim Agile kudu kompeten ing otomatisasi tes, pangembangan sing didhukung tes, pangembangan sing didhukung uji coba, kothak putih, kothak ireng, lan pengalaman -nguji adhedhasar.

Metodologi Agile gumantung banget karo kolaborasi, komunikasi, lan interaksi ing antarane anggota tim uga pihak sing duwe kepentingan ing sanjabane tim, panguji ing tim Agile kudu duwe katrampilan interpersonal sing apik. Penguji ing tim Agile kudu:


  • Jadilah positif lan orientasi solusi karo anggota tim lan pihak sing duwe kepentingan
  • Tampilake pamikiran kritis, berorientasi kualitas, lan skeptis babagan produk kasebut
  • Aktif entuk informasi saka pihak sing duwe kepentingan (tinimbang ora gumantung karo spesifikasi tertulis)
  • Ngevaluasi lan nglaporake asil tes kanthi akurat, kemajuan tes, lan kualitas produk
  • Makarya kanthi efektif kanggo nemtokake crita pangguna sing bisa dites, utamane kriteria panrima, karo perwakilan pelanggan lan pihak sing duwe kepentingan
  • Kolaborasi ing tim, makarya kanthi pasangan karo programer lan anggota tim liyane
  • Nanggepi pangowahan kanthi cepet, kalebu ngganti, nambah, utawa nambah kasus tes
  • Rencanakake lan atur gaweyane dhewe-dhewe


Peran Tester ing Tim Agile

Peran panguji ing tim Agile kalebu kegiyatan sing ngasilake lan menehi umpan balik ora mung babagan status tes, kemajuan tes, lan kualitas produk, nanging uga kanggo kualitas proses. Kegiatan kasebut kalebu:



  • Ngerti, ngetrapake, lan nganyari Strategi Tes Agile
  • Bisa karo Pamilik Produk kanggo netepake Kriteria Penerimaan lan Definisi Rampung.
  • Ngukur lan nglaporake jangkoan tes ing kabeh dimensi jangkoan sing ditrapake
  • Mesthekake panggunaan alat tes sing tepat
  • Ngonfigurasi, nggunakake, lan ngatur lingkungan test lan data tes
  • Nulis lan nglakokake kir otomatis lan nglaporake menyang tim
  • Nglaporake cacat lan kerja bareng tim kanggo ngrampungake
  • Pelatih anggota tim liyane ing aspek tes sing relevan
  • Mesthekake yen tugas tes sing cocog dijadwalake sajrone rencana rilis lan iterasi
  • Kolaborasi kanthi aktif karo para pangembang lan pemangku kepentingan bisnis kanggo njlentrehake syarat, utamane ing babagan tes, konsistensi, lan kelengkapan
  • Melu proaktif ing rapat-rapat siyap saben dina, sesi ngresiki crita, retrospektif tim, menehi saran lan ngetrapake perbaikan

Ing tim Agile, saben anggota tim tanggung jawab kanggo kualitas produk lan duwe peran kanggo nindakake tugas sing gegandhengan karo tes.
Organisasi sing lincah bisa uga nemoni sawetara risiko organisasi sing ana gandhengane karo tes:

  • Penguji bisa kerja rapet karo pangembang saengga ilang pola pikir panguji sing cocog
  • Penguji dadi sabar utawa bisu babagan praktik sing ora efisien, ora efektif, utawa kualitas rendah ing tim kasebut
  • Penguji ora bisa cocog karo pangowahan sing ana ing pengulangan sing sithik wektu


Melu Kegiatan Scrum

Penguji ing proyek Agile bakal bisa digunakake beda tinimbang digunakake ing proyek tradisional. Penguji kudu ngerti nilai lan prinsip sing ndasari proyek Agile, lan kepiye panguji minangka bagean integral saka tim scrum, bebarengan karo pangembang lan perwakilan bisnis.

Anggota ing proyek Agile komunikasi karo saben liyane kanthi asring lan asring, sing mbantu ngilangi cacat awal lan ngembangake produk sing berkualitas.


Penting, dicathet yen panguji ing proyek Agile, aja mung fokus ing tes produk kanggo nemokake kewan omo, nanging fokus utamane yaiku kanggo ningkatake proses kanggo nyegah cacat, lan panguji duwe peran penting ing perkara kasebut.

Ing kene, kita bakal nemokake kepiye Panguji Agile bisa nambah nilai ing saben tahap pangiriman piranti lunak nalika persiyapan Agile.

Nemtokake Kualitas Sakabèhé

Penguji melu nemtokake kualitas lan pendekatan tes kanggo umum lan utamane nambah nilai kanggo kegiyatan ing ngisor iki:

Kegiatan Pra-Perencanaan

Penguji melu ing tata acara Pra-perencanaan lan ngresiki Crita lan utamane nambah nilai kanggo kegiyatan ing ngisor iki:


  • Nemtokake crita pangguna sing bisa dites, kalebu kriteria panrima
  • Nemtokake tes test saka pangguna pangguna
  • Nggawe tes sing ditampa kanggo crita pangguna
  • Melu analisis risiko proyek lan kualitas

Perencanaan Sprint

Penguji melu rapat perencanaan Sprint lan utamane nambah nilai kanggo kegiyatan ing ngisor iki:

  • Rencanakake tes kanggo rilis
  • Melu analisis risiko rinci babagan crita pangguna
  • Nggawe tes sing ditampa kanggo crita pangguna
  • Nemtokake level tes sing dibutuhake
  • Misahake crita pangguna dadi tugas (utamane tugas uji coba)
  • Ngramal upaya uji coba sing ana gandhengane karo crita pangguna lan kabeh tugas tes
  • Ngenali aspek fungsional lan non-fungsi sistem sing bakal dites
  • Ndhukung lan melu ing uji coba otomatis ing macem-macem tingkatan tes

Pengujian ing Sprint

Penguji melu sajrone Sprint lan utamane nambah nilai kanggo kegiyatan ing ngisor iki:

  • Nindakake Tes Eksplorasi Fitur Anyar
  • Nulis Tes Regresi Otomatis kanggo fitur anyar lan sing ana
  • Nggabungake lan nglakokake Tes Otomatis ing server CI
  • Umpan balik sanalika bisa ditindakake menyang tim yen ana masalah
  • Nganyari Tes Penerimaan nalika skenario anyar dipikirake