Menara ponsel paling apik ing Amerika bisa dadi kunci kanggo ngrampungake revolusi 5G 'ala'

Apa sampeyan mlaku-mlaku ing Florida Panhandle, utawa njupuk dalan gedhe Montana sing ora ngganggu, ora ana sing luwih saka Amerika tinimbang ... menara ponsel kamuflase. Ora ana sing cocog, mode penyamaran lengkap kanggo peralatan sing dihormati sing ngirim sinyal ponsel minangka masalah, lan malah ana perusahaan sing nggawe karya masking dadi bisnis ... lan formulir seni.


Sejarah menara sel sing didhelikake


Industri sing diarani 'menara ndhelik' kayane wis diwiwiti ing taun 1992 nalika ana perusahaan sing nelpon Larson kamuflase menara seluler minangka wit pinus. Arizon wiwit nggawe kamuflase minangka alam sadurunge sadurunge, lan sampeyan bisa uga wis nyumurupi gaweyane minangka formasi rock buatan ing kebon binatang utawa loro. Wiwit kuwi, dheweke nggawe akeh desain liyane sing bisa dideleng ing ngisor iki, lan pemain liyane wis mlebu pasar.
Sebab pengin ndhelikake menara ponsel macem-macem, lan wiwit saka estetika golf, liwat reaksi masyarakat, nganti kamuflase menara ing taman nasional minangka bagean saka lingkungan alam.



Estetika revolusi 5G


Kanthi tekane 5G, sing mbutuhake stasiun basa sing luwih padhet lan luwih akeh, ndhelikake bebek sing ala ing lingkungan kutha bisa dadi kesempatan bisnis.
Kasus karo reaksi masyarakat nglawan rencana peluncuran 5G ing Whitefish, Mont. Dewan Kutha lokal ngerti kanthi medeni yen aturan FCC kanggo & apos; fasilitas nirkabel cilik 'bakal mandhiri instalasi 5G kaya ngono, kajaba kutha-kutha ngirim pertimbangan kanthi estetis sajrone jangka wektu sing cukup cekak.


Napa kita kuwatir? Amarga dheweke elek banget


Wiwit wayahe operator ngirim panjaluk fasilitas 5G menyang sawijining kutha, warga lokal kudu 60 dina kanggo ngolah nalika ana struktur sing wis ana kaya lampu, lan 90 dina kanggo konstruksi anyar kayata ing bangunan. Cekak banget karo kabar, lan yen dewan gagal menehi bantahan, aturan FCC netepake, panjaluk instalasi kudu diwenehake kanthi otomatis.
Amarga bakal ana akeh operator, masing-masing duwe jaringan 5G dhewe, bisa uga katon manawa pesona kutha cilik ing pirang-pirang papan bisa rusak kanthi cepet. Miturut Liga Nasional Kutha, 'iki bisa nyebabake klompok sel cilik sing ora katon visual lan ngilangi estetika komunitas. ' Pengacara Kota Whitefish Angela Jacobs setuju:
Napa kita kuwatir? Amarga padha elek lan kita prihatin karo potensi sing kudu dienggo banget, utamane ing kutha kita ... Kita pengin proaktif babagan iki. Iki bakal teka, mung masalah nalika.
Mesthi wae, FCC wis luwih gampang nyetujoni stasiun dhasar 5G babagan prasarana sing wis ana - Daya saing Amerika ing dorongan global sing bakal ngliputi bangsane kanthi standar panyambungan gen paling cepet. Fasilitas sel cilik minangka bagean gedhe saka proyek kasebut, amarga markas pangkalan 5G bisa uga jarak mung 300 kaki kanggo kemul warga kanthi jangkoan sing bisa ditampa.
Pramila aturan FCC nglacak prosedur peluncuran fasilitas sel kanthi cepet kanthi menehi jendhela sing cendhak banget kanggo disetujoni, lan ngilangi jumlah sing bisa diisi kutha kanggo klompok 5G kasebut ing tiang utawa lampu utilitas. Miturut FCC, keputusan iki nglindhungi 'alangan peraturan sing bakal nyandhet nyebarke infrastruktur sing dibutuhake kanggo ndhukung layanan anyar kasebut. '


Kamuflase kanggo nylametake



Nalika akeh kutha lan kabupaten sing wis nuntut tuntutan hukum marang aturan FCC supaya cepet-cepet manggon ing AS kanthi fasilitas sel cilik tanpa preduli estetika utawa pertimbangan liyane, Whitefish, Mont. milih peraturan kanggo ngatur rancangane. Yen operator pengin masang stasiun dhasar ing tiang lampu, mula ora bakal cocog karo lampu-lampu jalan sing ana hiasan.
Mangkono, panyedhiya infrastruktur nirkabel kamuflase bisa ndeleng bisnis sing ndhelik adoh saka menara ponsel, lan dadi fasilitas sel cilik kanggo jangkoan 5G sing kudu dicampur karo lingkungan kutha. Amarga apa sing wis diraih karo menara ponsel sing didhelikake saiki, tugas kasebut kayane ora bisa diatasi, kaya sing bisa dideleng ing ngisor iki.
Menara ponsel sing kamuflase malah duwe papan dhewe ing blog fotografi minangka fenomena langka sing cocog kanggo album tematik kabeh, kaya proyek sing diarani 'Fauxliage - Menehi Sel sing Disamar ing Kulon Amerika. '
Ngembang dening Annette LeMay Burke saka Lokakarya LeMay , iki minangka fotografer pro & pajeg kanggo jagad sing apik lan apik ing Amerika & menara ponsel kamuflase. Priksa desain sing dijupuk ing ngisor iki, lan critakake endi sing paling disenengi - kaktus, bison, salib utawa bisa uga wit kurma?
fauxliage-1