Android pungkasane ngatasi kerentanan clipboard, sawise Apple

Kanggo ngenteni mbesuk Android 12 Nganyari OS, sing lagi nemplek ing pot sajrone sawetara wulan, kita wis tetep mripat lan kuping kanggo menehi kabar apa kabar babagan Google bakal nggawa menyang meja. Kita ora bisa ngerteni, kepiye carane bakal cocog Apple & apos; nganyari mbesuk dhewe, iOS 14.5 .


Ancaman Privasi Clipboard Apple Pertama


Kita ngerteni saka Pangembang XDA (liwat iMore ) sing versi Android anyar arep narik ace saka lengen klambi—ahem, saka ndhuwur lengan Apple - nalika nerangake fitur privasi anyar.
Kayane Google ora bangga sinau saka para guru liyane ing bisnis kasebut. Lan utamane nganggo aplikasi sing ramah banget karo Apple Transparansi Pelacakan Aplikasi fitur sing dadi sorotan virus nganyari iOS dhewe, Google kudu nambah game lan ngumumake yen dheweke ngurus masalah privasi sing wis ana.
Ing musim panas pungkasan, Apple nemokake manawa akeh app, kayata LinkedIn, Reddit, Google News , TikTok , lan liya-liyane, wis ngatasi kelemahane sing nggawe clipboard seluler pamilik smartphone dadi rentan. Sawise nyalin ponsel, app liyane bisa ngakses lan maca kanthi otomatis, sadurunge sadurunge nempelake ing papan liya.


Iki bisa luwih serius tinimbang swarane ...


Nalika nyalin soko kanggo nempel ing papan liya, kayata pesen, informasi kasebut bakal disalin selawase (utawa nganti sampeyan nyalin liyane, biasane). Papan klip ponsel sampeyan minangka bahan sing disalin disimpen, kalebu teks, gambar utawa video ing apos.
Bayangake yen sampeyan wis nyalin nomer kertu kredit dadi ora kudu dilebokake maneh (soko sing asring daklakoni) - sing ngerti pira aplikasi pihak katelu sing bisa nyimpen informasi kasebut. Masalah kasebut uga ora diwatesi karo iPhone.
Apple ngatasi masalah iki karo iOS 14, nalika nggawe kabar pop-up kanggo menehi tandha saben aplikasi wis ngakses clipboard, kaya dene akses menyang mik lan kamera.iPhone bisa nyimpen siji lan sijine item sing disalin ing clipboard - lan uga sing dirancang kanthi teknis Google kanggo Android.
Nanging, yen sampeyan duwe Samsung telpon, raksasa teknologi Korea kasebut wis bisa ngakses nganti 20 item sing wis disalin sadurunge ing clipboard ponsel sampeyan. (Sanajan sampeyan nggunakake piranti Android liyane, sampeyan bisa ndownload aplikasi kayata Clip Stack kanggo nambah kapasitas clipboard kanthi artifisial.)


Google Sejatine Salin-Disalin saka iOS 14


Sampeyan bisa miwiti kepiye aplikasi sing ora duwe akses menyang clipboard Android, sing ora dingerteni, bisa nyebabake masalah serius. Lan kedadeyan — nganti saiki (utawa wektu sing cedhak banget).
Kanthi ngeculake Android 12, Google ngetutake langkah Apple lan nambah pop-up supaya sampeyan ngerti manawa clipboard sampeyan digunakake dening aplikasi liyane. Fitur kasebut ora mung nduweni fungsi sing padha karo Apple, nanging pop-up bakal katon kaya notifikasi Apple uga.
Nanging, ing kasus iki, Google sejatine arep nggawe Apple siji. Iki bakal kalebu cara kanggo pangguna sing ngurmati pengalaman streamline liwat kontrol privasi lengkap kanggo mateni kabar privasi clipboard anyar - sing durung ditindakake Apple & apos;
Elinga, fitur kabar clipboard sing anyar mung sithik ember apa sing bakal ditindakake: kita uga bakal menehi jus liyane tidbits babagan Android 12 sing wis dikoleksi kanggo sampeyan. Bakal dadi update sing cukup penting, kita bakal ngomong kaya ngono!