Android L: ndeleng kanthi jero babagan nganyari Android paling anyar saka Google

Android L: ndeleng kanthi jero babagan nganyari Android paling anyar saka Google
Kaya sing kacathet Google Sundar Pichai nalika wiwitan intine Google I / O, Android L minangka salah sawijining update Android paling lengkap ing sejarah seluler & apos; Wis ora gelem nolak pemandangan kasebut sanajan mung sawetara detik, kita kudu setuju manawa nganyari, paling ora nganti saiki, katon cukup jembar, lan ana sawetara barang sing bakal dibahas saiki, lan ing wulan ngarep. Mangkene apa sing kita ngerti nganti saiki.


Antarmuka 'Desain Material' anyar sing ngluwihi faktor wujud seluler seluler


Salah sawijining warta paling gedhe babagan Android L, yaiku desain ulang sing gedhe & apos; bakal mbukak OS seluler Google. Nyatane, Android ora bakal dadi siji-sijine platform sing pungkasan katon anyar - kabeh sing diarani Google bakal nggunakake antarmuka anyar, kalebu Chrome OS, Android Wear, lan Android TV.
Android L: ndeleng kanthi jero babagan nganyari Android paling anyar saka Google
Dadi apa sing anyar ing kene? Sijine istilah sing paling gampang - ora ana unsur desain sing luput, lan malah tombol navigasi piranti lunak wis ngrancang ulang (saiki dadi segi telu, lingkaran, lan alun-alun). Apamaneh, tampilan anyar, kajaba ora lancar ing kabeh platform Google, uga wis disederhanakake nganti dhasar, lan saiki luwih rata, luwih warni, lan luwih disenengi.
Sing paling pungkasan yaiku, kanthi cara gedhe, perasaan sing dipengaruhi dening kalebu tanggapan animasi sing sugih menyang tumindak, sing, yen diarani polah, tegese operasi penting, kaya ngeklik tombol, ngoper tab, ngliwati recents, lsp. kabeh bakal animasi. Kanthi matur nuwun sanget, kabeh iki wis rampung kanthi apik miturut apa sing wis kita deleng nganti saiki, lan ora kakehan utawa kebanjiran.
Priksa manawa kita mlebu kanthi jero babagan desain anyar Android L & Apos.


Peningkatan fungsi


Nanging desain mung minangka salah sawijining koin sing diduweni Android L, amarga pengalaman panganggo uga wis ditambah kanthi sawetara cara utama. Ayo njupuk wayahe lan ngomong babagan masing-masing.

Panelusuran luwih kuat tinimbang saikiAndroid L: ndeleng kanthi jero babagan nganyari Android paling anyar saka Google Android L: ndeleng kanthi jero babagan nganyari Android paling anyar saka Google Android L: ndeleng kanthi jero babagan nganyari Android paling anyar saka Google


Panelusuran minangka roti & mentega Google, mula ora ana sing kudu kaget yen ngerti yen Android L bakal nggawa tambahan lan perbaikan ing bidang kasebut.
Contone, Google wis negesake & apos; nemokake maneh ', tegese Google Search saiki bakal luwih ngerti apa sing sampeyan lakoni sadurunge golek barang online. Siji demo Google primer yaiku pengetahuan Telusuri babagan pangguna Google Earth sadurunge nggoleki lokasi. Pitakon iki, sing dileksanakake ing aplikasi sing kapisah karo Panelusuran, banjur dilebokake ing asil sing sampeyan goleki kanggo telusuran sing padha utawa padha, lan sampeyan bakal bisa langsung mlebu ing aplikasi sing diwenehake lan miwiti ing endi wae sampeyan mandheg. Apa maneh, API anyar iki bakal kasedhiya kanggo pangembang, dadi aplikasi pihak katelu uga bakal bisa nggunakake fungsi anyar iki - ora kudu app Google. Iki bakal mbukak sawetara skenario kasus panggunaan sing bisa digunakake, lan muga-muga para devs bisa nggunakake kekuwatan sing ditemokake kanthi anyar.

Menu aplikasi anyar wis dirancang maneh


Kanthi Android L, Google uga bakal ngrubah nalika nerangake apa sing biasane diarani menu & apos; recents. Loro saka desain desain sing beda, tab recents anyar saiki bakal decouple tab Chrome sing ana dadi entitas sing kapisah, bisa diklik, lan bisa mbukak. Apa maneh, Google mbukak maneh API iki kanggo pangembang, dadi yen fungsi kasebut bisa dingerteni kanggo aplikasi tartamtu, para devs bakal bisa nggunakake.
Sejatine, kita & # 39; re rada pamisah ing garis recents anyar - katon kurang teratur, lan mesthine duweni potensi sing luwih gedhe dadi pancen gedhe banget, luwih-luwih yen sampeyan browsing web ing pirang-pirang tab. Ngandika, kita bakal ngenteni banjur ndeleng kepiye fitur anyar iki nyata-nyata.

Dandan sing bisa diganti kanggo nangani notifikasi


Wilayah liyane sing bakal disentuh Android L yaiku kabar. Ing kene, Google nambah fungsi notifikasi sing ana ing rong cara.
Kaping pisanan, kabar saiki malah luwih interaktif, lan iki pancen bener sanajan sampeyan ndeleng saka layar kunci. Ing Android L, sampeyan bisa nggedhekake utawa mbuwang kasebut (lan liya-liyane), lan Google janji manawa algoritma bakal nyoba lan ngrampungake apa sing bakal dilayani, ing upaya supaya relevan. Apa maneh, nutul kaping pindho kabar saka layar kunci sampeyan bakal langsung pangalihan sampeyan menyang app sing micu.
Kapindho, Android L bakal ngenalake apa sing wis dingerteni komunitas minangka kabar penting. Iki tegese notifikasi saiki bisa ditampilake ing kothak sing luwih gedhe, lan bakal luwih saka menehi kabar liwat garis status bar cilik. Yen sampeyan duwe telpon LG utawa Samsung, padha karo fungsionalitas 'panelpon ngambang' masing-masing, sing ngenalake kothak cilik nalika ana telpon ditambani, supaya sampeyan bisa nerusake apa sing sampeyan lakoni, tinimbang kanthi paksa pembajakan pengalaman sampeyan. Pungkasane!

Android L bakal ngerti kontekstual


Informasi penting liyane sing dicethakake sajrone presentasi intine Google I / O yaiku kasunyatan manawa Google luwih serius babagan kesadaran kontekstual tinimbang saiki, lan, luwih khusus, cara ngrebut omah sing gegandhengan ing mangsa ngarep.
Android L: ndeleng kanthi jero babagan nganyari Android paling anyar saka Google
Kita mung bisa ngekstrak sawetara bit penting, nanging kita luwih yakin bakal entuk info liyane. Oalah, luwih dhisik, ponsel cerdas Android L saiki sampeyan bakal bisa ngerti kapan pamilike cedhak karo tether Bluetooth kanthi pakean, kaya jam tangan. Salah sawijining aplikasi praktis saka kekuwatan sing anyar iki yaiku smartphone sampeyan kanthi otomatis ngliwati layar kunci PIN / Patter sing aman nalika ndeteksi jam tangan (cerdas) sampeyan. Yen sampeyan ora nganggo jam tangan, sampeyan isih kudu ngliwati prosedur standar, input-pass-code - sawijining operasi sing diklaim Google manawa akeh wong sing mbuang-buang wektu. Temenan, fungsi jinis iki, nalika mbebasake, bisa uga duwe risiko keamanan.
Ing cathetan liyane sing ora jelas, Google nyebutake kepenginan omah sing wis cerdas sing cerdas (sing mesthi nganggo Android) supaya transisi lancar ing antarane faktor wujud. Iki tegese game sing sampeyan mainake ing smartphone utawa tablet Android L bakal kasedhiya kanthi lancar kanggo main ing Android TV utawa uga Chromebook.


Android L bakal ngirim sawetara perbaikan kinerja


Google milih ngomong babagan akeh perbaikan kinerja sing tergabung ing Android L pungkasan, nanging kita mesthi ora bakal nganggep sing paling ora penting. Ing kene ana sawetara pangowahan sing penting. Siji, Android pungkasane nggawe transisi menyang resmi runtime ART. Loro, kanthi sing diarani 'Android Extension Pack', Google nggawa sawetara perbaikan kanggo kinerja GPU, sing dikarepake saiki bakal ngetrapake grafis kelas konsol. Lan telu, kanthi Project Volta Google pungkasane ngeculake aplikasi sing keluwen kanthi menehi instruksi instrumen sing dibutuhake kanggo debug kode, lan golek saluran baterai kanthi luwih gampang.

Android L wis siyap 64-bit, kanthi runtime ART anyar


Kita ora bakal melu téknis, mula ing kene apa sing bakal ditindakake. Wiwitane dikenalake minangka fitur eksperimen karo Android 4.4 KitKat, runtime ART anyar pungkasane wis siyap kanggo wektu prima, lan bakal ngganti Dalvik RT sing ana. Ing istilah sing paling gampang, ART bakal nggawa aplikasi Ahead-Of-Time, dadi kode kasebut bakal diasimilasi karo sistem nalika nginstal, sing bakal ngasilake asil dandan ing Dalvik, sing nggunakake JIT (Just-In-Time, tegese kode dieksekusi nalika sampeyan miwiti app).
Android L: ndeleng kanthi jero babagan nganyari Android paling anyar saka Google
Ing prakteke, Google nglaporake paling ora 2x kinerja, mula aplikasi saiki bakal luwih gampang lan bisa uga performa luwih apik. Nyatane, suite benchmarking tartamtu (kayata Chessbench) nuduhake asil perbaikan sing ngluwihi 400%. ART uga wis siyap 64-bit, tegese piranti sing duwe RAM saru ora bisa ditindakake maneh, apamaneh arsitektur chip 64-bit uga bakal didhukung.

Grafis kelas konsol lagi diwiwiti?


Grafis seluler wis suwe ketinggalan desktop, lan uga grafis console. Alasane cukup gampang - ora ana papan sing kasedhiya ing genggem, sing mbatesi akeh pabrikan silikon sing bisa ditindakake babagan kinerja, sing ana gandhengane karo efisiensi daya. Kanthi Android L, lan sing diarani Android Extension Pack, Google ngarep-arep bisa nutup sawetara kesenjangan kasebut, lan supaya piranti Android luwih cedhak karo konsol babagan permen visual sing bisa digawe.
Dadi apa Paket Ekstensi Android? Intine, kalebu serangkaian fitur sing kalebu perkara kayata teselasi, shader geometri, lan liya-liyane, sing kudu mbantu nggayuh lingkungan, karakter, lan kilat lan refleksi sing luwih nyata.

Android L nggawa mode Volta lan Saver Baterai


Nganti tradhisi, Android L bakal dadi landasan sing mbuktekake kanggo proyek performa liyane, duweni saka Google. Sawise Project Butter (Jelly Bean) lan Project Svelte (KitKat), kalorone dituju kanggo ningkatake kinerja kanggo piranti sing murah lan paling dhuwur, saiki kita menehi salam marang Project Volta, sing ngarep-arep bisa nambah umur batere.
Android L: ndeleng kanthi jero babagan nganyari Android paling anyar saka Google
Proyek Volta utamane bakal prihatin karo macem-macem subsistem Android, dadi kayata Wi-Fi lan radio sel, GPS, lsp. Bakal luwih kompeten ditangani liwat API hemat daya anyar. Apa maneh, Google nambahake instrumen sing luwih canggih kanggo mbantu ngenali bocor listrik sing diarani Battery Historian. Iki utamane minangka alat kanggo pangembang, nanging muga-muga bisa mbantu nggawe kode sing dioptimalake kanthi luwih apik.
Pungkasan, lan sing iki rada gedhe, Android L pungkasane bakal nggawa mode Battery Saver khusus kanggo nyedhiyakake Android. Penghemat batere bisa dikonfigurasi supaya bisa digunakake nalika muatan sampeyan mudhun ing persentase tartamtu (jarene<15%), or you can turn it on manually. What the energy-efficient mode does is simply limit your handset's performance by lowering processor clock speed and the display's refresh rate. According to Google, a Nexus 5 gets extra 90 minutes of juice with the new mode on. Not bad, though it should be noted that pretty much every manufacturer has implemented such a mode in their device by now. Google is a bit late to the party.


Gawe piranti sampeyan dhewe kanggo inisiatif sing bisa ditindakake: Android L kanggo kerja lan muter


Google diarepake bakal ngatasi pasar perusahaan ing Google I / O, lan ora nguciwani. Salah sawijining cara yaiku liwat Android L, sing saiki bakal dadi piranti sing cocog kanggo pangguna perusahaan. Intine, sing kedadeyan yaiku Samsung nyumbang sawetara kode suite keamanan KNOX menyang Android, lan Google langsung ngetrapake menyang L.

Ing prakteke, iki tegese pangguna sing duwe piranti lunak Android paling anyar bakal bisa misahake pribadi lan urip ing smartphone, amarga data bakal kapisah ing antarane rong mode kasebut. Informasi sing kurang saka saiki kurang, mula kita uga ora ngerti manawa peningkatan keamanan luwih lanjut bakal dadi bagean saka mode anyar khusus iki (bisa uga).


Bungkus-munggah


Ing babagan skala, Android L mesthi mbuktekake minangka salah sawijining update paling anyar ing OS seluler sajrone 6 taun sejarah. Malah ngluwihi pamriksan Desain Material, Google wis bisa ngetrapake macem-macem tweak lan perbaikan kinerja sing bakal nggawe platform luwih apik ing bagean kapindho 2014 lan luwih maju.
Sejatine, kita kepincut, ora liya amarga optimisasi lan tambahan luwih lanjut sadurunge bakal teka sadurunge waktune ing musim gugur. Ya, musim gugur - sanajan para pangembang bakal nyoba versi pratinjau piranti lunak anyar sesuk (26 Juni), konsumen kudu lungguh kenceng lan ngenteni sawetara wulan maneh. Ngandika, nganti saiki Android L mesthi katon iku pantes dienteni.