Pangguna daya Android VS iPhone - ing kene sebabe kita milih



Panganggo daya Android





Jeneng:RadoSmartphone:Xiaomi Mi Max 2




Telpon Android sing digunakake lan kenapa?


Sawetara bisa uga kaget ngerti yen suwene telung taun suwene aku nggunakake Xiaomi Mi Max 2. saiki wis nduwe layar 6,44 inci lan batere 5300mAh sing gedhe, nomer sing arang banget kita bisa ngatasi sanajan saiki telpon Beda karo telpon 'gedhe' saiki kanthi layar luwih saka 6 inci, sing dirancang kanggo nduwe layar sempit lan dhuwur, Mi Max 2 cukup jembar, sing nggawe skenario kasus sing paling digunakake, lan telpon gedhe sejatine, ora mung dhuwur.
Minangka penggemar teknologi lan peninjau, aku uga asring nggunakake sawetara smartphone Android lan iOS liyane, wiwit saka anggaran nganti paling dhuwur, nanging aku kepenak banget karo Mi Max 2 kanggo ngalih kabeh. Aku bakal miwiti nggunakake Google Pixel 4 minangka driver saben dina, sanajan aku nyaranake telpon, Samsung Galaxy Note bisa uga nggawe ponsel cerdas Android sing sampurna kanggo pangguna listrik. Yen sampeyan kepengin duwe kekuwatan lan fleksibilitas mutlak, investasi ing Galaxy Note 10+.


Napa sampeyan luwih seneng Android minangka pangguna listrik?


Sanajan aku gumun yen iOS sing resik lan gampang digunakake ing iPhone, aku ngerti manawa Android menehi kontrol lengkap, lan nganggep aku minangka administrator ponselku dhewe. Ana akeh perkara sing bisa sampeyan lakoni kanthi smartphone Android kanthi tinkering minimal, biasane liwat aplikasi. Mangkene sawetara perkara sing dak tresnani babagan Android:


Aku bisa nggawe telpon supaya seger nalika diowahi


Layar ngarepku saiki, lan sing paling konservatif. Gesek ngiwa nuduhake widgetku. - Pangguna daya Android VS iPhone - ing kene sebabe kita milihLayar ngarepku saiki, lan sing paling konservatif. Gesek ngiwa nuduhake widgetku. Nalika iOS saiki bakal entuk widget layar ngarep sing bisa diowahi nganggo iOS 14, ing Android sampeyan bisa entuk aplikasi peluncur kanggo ngganti kabeh tampilan lan rasane layar ngarep. Aku tuku Nova Launcher lan Smart Launcher , saiki nggunakake sing terakhir kanggo widget sing resik lan konsisten. Paket ikon uga kasedhiya, sing ngganti tampilan ikon aplikasi sampeyan. Telpon Android bisa makili kepribadian unik, ora mung ing wallpaper.

Aku bisa duwe widget kanggo sawetara akun email, ing layar ngarep


Aku kaget, pangguna iPhone ora masalah karo iki, nanging kudu mbukak aplikasi kanggo ndeleng email sampeyan rasane adoh banget. Biasane aku duwe loro akun email utama minangka widget ing layar ngarep utawa ing bagean widget sing mung geser, nuduhake email kanthi cepet. Iki mung minangka salah sawijining conto kenyamanan ngirit wektu sing ora bisa dilalekake nalika nggunakake iPhone.

Aku bisa mbukak akeh tugas kanthi gampang ing Android


Ing sisih kiwa akuIng sisih kiwa aku nggunakake multitasking layar pamisah standar, ing sisih tengen aku mbukak aplikasi ing mode jendela. Aku pangguna iPad sing seneng banget, nanging sanajan ing iPadOS, multitasking luwih elek tinimbang telpon Android, lan ing iPhone - meh ora ana. Gambar-ing-gambar pungkasane teka nganggo iOS 14 , nanging babagan aplikasi layar pamisah utawa jendhela? Wis pirang-pirang taun kepungkur ing Android. Nyatane, iki minangka alasan utama, paling penting, aku ora gelem pindhah menyang iPhone - ora ana akeh tugas layar pamisah.

Aku bisa ngakses file lan folder paling akeh ing telpon


Kaya ing komputer, aku bisa kanthi gampang browsing ing meh kabeh folder ing telpon, ndeleng file ing njero, utawa nggawe folder dhewe, ujar, dokumen. iOS mung bubar nambahake aplikasi File lan isih diwatesi banget, nuduhake folder saka sawetara aplikasi sing ndhukung. Ing Android, sampeyan mung duwe akses menyang file lan folder sing paling akeh, kalebu sing ana ing kertu microSD, lan ya iku salah sawijining piranti Android sing ngidini sampeyan gunakake.

Telpon Android rata-rata bisa uga ngganti komputer


Kanthi app kaya Samsung Dex utawa Sentio, telpon Android sampeyan bisa malih dadi komputer. - Pangguna daya Android VS iPhone - ing kene sebabe kita milihKanthi app kaya Samsung Dex utawa Sentio, telpon Android sampeyan bisa malih dadi komputer. Android 10 duwe mode desktop sing durung didhelikake, dadi kita ngerti ana kedadeyan sing luwih gedhe. Nanging saiki, telpon Samsung utama duwe dhukungan DeX, sing dadi smartphone sampeyan dadi komputer sing diganti nalika sampeyan butuh. Sambungake menyang monitor, keyboard lan mouse, lan layar ngarep telpon dadi desktop kaya komputer Windows, lan app wiwit dibukak ing windows, ngganti kabeh pengalaman sampeyan.
Sanajan sampeyan ora nggunakake kapal penggedhe Samsung, sampeyan bisa ndownload launcher kayata Aku rumangsa , sing nindakake tugas sing padha. Telpon Android sing apik duweni potensi sing sah dadi piranti piso Tentara Swiss, yaiku telpon lan komputer.

Aku malah bisa mbukak Linux ing telpon Android yen pengin


Linux mlaku ing telpon Android liwat aplikasi Deboro noroot. - Pangguna daya Android VS iPhone - ing kene sebabe kita milihLinux mlaku ing telpon Android liwat aplikasi Deboro noroot. Mangkono sepira kabebasan pangguna Android. Sanajan opsi sadurunge bisa digunakake kanthi luwih apik, boot sistem operasi desktop kayata Debian Linux ing Android iku gampang, amarga aplikasi kaya Debian noroot . Kaya jenenge, sampeyan ora kudu ROOT telpon utawa nindakake apa-apa luwih saka mung ndownload app saka Google Play lan mbukak.
Nanging kenapa wong pengin boot Linux ing telpon, amarga ana sebab liya kajaba penasaran? Aku uga wis bisa nglakokake program desktop kayata Chromium, Audacity lan Gimp ing telpon Android liwat aplikasi noroot Debian sing wis kasebut. Iki cukup nyengsemake dhewe. Lan yen aku milih kanggo kaca layar telpon ing TV sekaligus, aku bakal entuk pengalaman PC liyane saka telpon Android sing dipercaya.
Sanajan sampeyan nganggep kabeh iki ora ana gunane saiki, pikirake kemungkinan ing mbesuk. Nalika smartphone Android terus saya kuat, sawetara dina bisa mbukak piranti lunak Linux lan desktop kanthi gampang, lan bisa uga Windows.

Aku bisa milih pamuter musik standar


Iki gampang. Kepiye yen sampeyan ndownload sawetara lagu gratis sing kasedhiya, ujare SoundCloud? Kepiye cara muter ing iPhone? Ing Android, aku ora mung bisa milih pamuter musik gawan, nanging malah duwe folder musik ing widget layar ngarep, mula aku bisa nggoleki lagu lan muter lagu sing dakkarepake, preduli saka sumber asale, tanpa mbukak app.

Ing kesimpulan


Temenan iku ora kabeh, nanging dakkira bisa negesake. Kanggo luwih apik utawa luwih ala, Android Google menehi pangguna lan pangembang kanthi luwih bebas tinimbang Apple ing iPhone. Aku ngerti sebabe pangguna iPhone luwih seneng kesederhanaan lan watesan iOS, amarga kabeh keamanan, stabilitas lan panggunaan sing luwih apik.
Nanging pangguna sing pengin nggunakake telpon sabisa-bisa kudu Android, sanajan ora katon apik lan ora konsisten bisa uga katon utawa dirasakake. Kanthi gaweyan, sampeyan bisa nggawe Android dhewe, lan telpon dadi siji-sijine.


Panganggo daya iPhone





Jeneng:PreslavSmartphone:iPhone 11 Pro




IPhone sing saiki digunakake lan kenapa?


Saiki aku nggunakake iPhone 11 Pro. Isih nangisi kekurangan 3D Touch, nanging - sayangé - iPhone XS Max sing dakenggo sadurunge ora karuan nyuwek saka aku. Dadi, seneng utawa ora, aku diseret menyang taun 2019, nendhang lan njerit.
Napa iPhone? Ana rong sebab - iOS lan kamera. Ayo padha mbongkar siji-siji.


Apa iPhone duwe kamera paling apik?


Pangguna daya Android VS iPhone - ing kene sebabe kita milihOra.
Ana sawetara piranti Android sing performa luwih apik ing pirang-pirang skenario. Nanging kira-kira kita kabeh bisa setuju yen iPhone duwe kamera sing gampang ana ing ndhuwur 5, mula cukup becik, bener?
Apa sing aku seneng banget karo dheweke? Dheweke konsisten banget lan bisa diprediksi. Aku bisa ndeleng pemandangan kanthi rong eyeballs lan aku wis mbayangake kepiye iPhone bisa nyekel.
Kadhangkala telpon Android bakal… ngagetne sampeyan - bisa uga nyenengake, bisa uga kaget.
Iki migunani banget kanggo aku amarga nggunakake iPhone minangka alat. Aku asring ngrekam rekaman B-roll (malah A-roll sadurunge tuku kamera) kanggo saluran YouTube nganggo iPhone, amarga aku ora asring nggambar kamera. Aku bisa njupuk sawetara gambar aksi sing keren nganggo lensa ultra-sudhut, aku bisa nyedhaki subjek kanthi telephoto. Aku AirDrop menyang Mac lan wis siyap diimpor ing Final Cut.
Ya, aku wis nggunakake macem-macem telpon Android kanthi tujuan sing padha sadurunge. Kadhangkala aku njupuk rekaman sing katon luwih apik tinimbang sing bakal ditindakake iPhone, kadang-kadang aku ngalami kekacoan, warna-warni. Aku ora seneng kejutan.
Ya, iOS uga duwe kontrol kamera manual. Aplikasi - Wayahe - Pangguna daya Android Android VS - ing kene sebabe kita milihYa, iOS uga duwe kontrol kamera manual. App - Wayahe
Mesthi, akeh telpon Android sing duwe mode manual sing apik ing aplikasi kamera. Ing iPhone, sampeyan kudu golek aplikasi ngrekam video sing apik yen pengin fitur sing luwih maju. Nanging kemungkinane - sampeyan bakal kanthi cepet nemokake aplikasi sing padhet, stabil, lan fitur sing nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake.
Aku bakal ngomong luwih lengkap babagan aplikasi ing bagean sabanjure -


Napa sampeyan luwih seneng iOS (iPhone) minangka pangguna listrik?


OK, ora duwe kustomisasi - nanging supaya adil, aku ora peduli karo paket ikon. Windows PC saya duwe wallpaper sing padha wiwit taun 2010-an. MacBookku isih duwe stok wallpaper Catalina. Coba kira-kira pinten aku nandur modhal kanggo 'ngatur' telpon.
Aku bakal ngomong, aku isih nesu banget kepiye iOS negesake manawa ikon app ditata kanthi larik lan ora ngidini spasi kosong supaya sampeyan bisa ngatur aplikasi kanthi tematik kanthi luwih apik. Nanging pil sing aku wis sinau ngulu.

iOS menehi aplikasi sing dibutuhake


Pangguna daya Android VS iPhone - ing kene sebabe kita milih
Mangkene masalah karo iOS - biasane bakal duwe aplikasi kreatif sing objektif luwih apik tinimbang ing Android. Salah siji amarga duwe fitur eksklusif utawa amarga luwih apik.
Lan, amarga nesu saiki, aku bakal takon marang sampeyan - apa sampeyan bisa nemokake kula aplikasi editing video Android, sing ndhukung keyframe? Ayo kula ngirit sawetara wektu - ana loro. Siji yaiku KineMaster, sing liyane yaiku VivaCut. Ya, teknis ndhukung dhukungan keyframe, nanging mung kanggo animasi - sampeyan wis praprogram gerakan linear utawa ngowahi ukuran lapisan sampeyan ... lan mula wae. Sampeyan ora bisa ngganti saring kanthi dinamis, padhang, kontras, lan liya-liyane ing antarane keyframe.
Lan aku malah ora bakal ngomong babagan krasa lan rumit aplikasi iki sing bakal digunakake.
Kanggo nambah, VivaCut minangka salinan Enlight Videoleap 1: 1 sing ora isin - aplikasi nyunting video sing saiki mung kasedhiya ing iOS lan pancen apik banget. Aku nggunakake kanggo kabeh suntingan cepet ing iPhone utawa iPad lan duwe kabeh sing dibutuhake, kalebu keyframing sing tepat.
OK, kepiye aplikasi liyane? Ayo ndeleng hobi liyane - musik lan, luwih khusus, muter gitar.
Pangguna daya Android VS iPhone - ing kene sebabe kita milih
Wis pirang-pirang taun, Android nglawan masalah latensi audio, sing ndadekake ora bisa nggawe audio wektu nyata kanggo aplikasi musisi ing platform kasebut. Apple wis duwe wiwit apa… 2010? IPhone 4? Wah
Saiki, yen sampeyan tuku Android midrange lan ngluncurake aplikasi kaya Tonebridge (aplikasi efek gitar), sampeyan bakal disambut karo pesen 'Sampeyan bisa uga bakal ngalami latensi audio nalika lagi diputer' utawa sawetara perkara. Yen sampeyan tuku iPhone SE (2020) regane $ 400, utawa sing lawas, ngalahake iPhone utawa iPad saka Ebay, sampeyan isih bakal duwe latensi ultra-endhek lan gadget kasebut bisa digunakake kanthi becik minangka prosesor gitar utawa rekaman demo papan kerja
Pangembang pihak kaping 3 wis nggatekake lan ana akeh aksesoris musisi lan aplikasi kanggo iOS lan iPadOS. Kanggo Android… ya, sampeyan duwe sawetara opsi, yaiku meh, lan bisa uga ora bisa memuaskan.
Aku wis gladhen mung nganggo gitar, antarmuka audio, lan iPhone. Aku bubar nggawe kabeh lagu mung nggunakake iPad Pro , mung kanggo ndeleng yen bisa. Aku uga bisa nindakake ing iPhone, sanajan kanthi luwih cepet ing layar cilik. Nanging aku ora bisa nindakake apa wae ing Android.

Aku ora kejawab layar pamisah


Aku wis suwe dadi pangguna Android sing seneng banget. Aku malah nggawe Samsung Galaxy Note Edge sajrone pirang-pirang taun lan ngalem akeh perkara, kalebu multi-tasking .
Kadhangkala, ngganggu yen iPhone ora bisa mbagi layar, mula aku bisa mriksa cepet lan bali menyang apa sing daklakoni, iku dudu game-changer. Ayo padha adil, umume kita pengin layar pamisah saka telpon, amarga kita pengin supaya video YouTube terus diputer nalika nindakake tindakan liya (nanggapi email) kanthi nyata.
Panggunaan layar pamisah utawa ngambang sing dawa ing layar cilik kasebut? Ya… Aku ora ngira yen perkara sing daksenengi saiki.

Masangake karo aksesoris


Pangguna daya Android VS iPhone - ing kene sebabe kita milih
Amarga sawetara sebab, sawetara telpon ing Android landhesan masalah nalika nggandhengake karo Bluetooth. Samsung kayane dadi pelanggar paling gedhe ing kene - Paling angel nemoni jam tangan kanggo smartwatch pihak katelu utawa kamera aksi karo telpon Samsung tinimbang merek liyane.
iPhone ing tangan liyane… uga, 'bisa digunakake'. Aku bakal nyathet, asring ora otomatis, sing rumit lan ngganggu. Contone, sampeyan kudu pindhah menyang Setelan lan nyambung iPhone menyang sinyal Wi-Fi kamera tumindak kanthi manual, banjur sampeyan kudu bali menyang aplikasi kamera aksi lan nerusake apa sing pengin ditindakake saka ing kana. GoPro wis ngatasi iki ing taun-taun pungkasan (app saiki duwe kontrol liwat Wi-Fi iPhone lan bakal nyambung menyang kamera GoPro kanthi otomatis), nanging sawetara kamera liyane durung bisa nggayuh.
Intine - masalah karo pengalaman lan 'reputasi' sadurunge. Kapan aku ndeleng aksesoris sing apik sing ndhukung Android lan iOS, aku yakin 95% ora bisa digunakake nganggo iPhone kanthi sampurna, nanging kuwatir masangake karo Android.

Ing kesimpulan


Bebas kanggo ngatur lan nginstal OS apa wae sing dikarepake ing telpon bisa uga nyengsemake lan nggawe wong ngguyu cekikikan. Nanging nalika nggunakake gadget tartamtu minangka alat, kabeh bakal dadi telung pitakon:
  • Apa alat iki duwe fitur sing dibutuhake?
  • Apa alat iki pas karo alur kerja tanpa diganggu?
  • Apa alat iki bisa nambah nilai kanggo prosesku?

Kanggo aku lan apa sing aku lakoni, iPhone mangsuli 'ya' kanggo kabeh telung pitakon. Apa iki tegese minangka smartphone paling apik kanggo kabeh wong? Mesthi ora. Telpon endi sing njawab 'ya' kanggo kabeh telung pitakonan babagan kasus panggunaan sampeyan? Komentar bagean mbukak!