CEO Apple Tim Cook bakal dadi agen gratis ing pungkasan taun ngarep

Bloomberg bubar dirilis dhaptar CEO sing mbayar paling dhuwur taun kepungkur lan ngandhakake manawa CEO Apple Tim Cook nampa ganti rugi luwih saka $ 133 yuta taun kepungkur. Iki kalebu gaji $ 3 yuta, bonus $ 7.7 yuta, penghargaan saham $ 122,2 yuta, lan luwih saka $ 884 yuta kanggo hadiah. Total Cook kaping pindho ing antarane para eksekutif sing regane larang. Ndhaptar dhaptar kanthi total ganti rugi 2019 yaiku $ 595,3 yuta yaiku CEO Tesla Elon Musk.

Tim Cook minangka eksekutif sing nomer loro paling apik ing donya taun kepungkur


Eksekutif liyane sing nuntun perusahaan sing melu smartphone, tablet, jam tangan cerdas lan sapanunggalane kalebu CEO Alfabet Google parent, Sundar Pichai. Sing terakhir rampung kaping wolu sawise nggawa $ 86,2 yuta ing taun 2019. Gajine saben taun $ 650.000 ditambah karo penghargaan $ 82,2 yuta lan $ 3,4 yuta kanggo hadiah. Kita bisa uga kudu adol panggangan kanggo CEO Microsoft Satya Nadella. Eksekutif taun lalu mung nampa gaji $ 77,3 yuta sing ndadekake dheweke dadi eksekutif kompensasi paling dhuwur nomer sanga ing A.S. taun lalu. Gajine $ 2.3 yuta ditambah karo bonus $ 10,8 yuta, $ 64 yuta kanthi penghargaan ekuitas, lan jumlah total $ 111,400.
Judhul utama kita wiwit tanggal 26 Agustus 2011 sing ngumumake kontrak Tim Cook & apos; wis 10 taun - CEO Apple Tim Cook bakal dadi agen gratis ing pungkasan taun ngarepJudhul kita wiwit tanggal 26 Agustus 2011 sing ngumumake kontrak Tim Cook & apos 10 taun
Sarah Anderson, direktur Proyek Ekonomi Global ing Institut Studi Kebijakan, ujar, 'Sanajan kompensasi sing gedhe banget bisa uga paling mbebayani ing perusahaan Wall Street amarga risiko sistemik, bayaran langit ing saindenging perusahaan Amerika nyengkuyung macem-macem jinis sosial lan sosial. tumindak sing ngrusak lingkungan. Lan ing pirang-pirang sektor, kayata teknologi, aku kira wis entuk bathi. '
Sawetara penghargaan saham diwenehake kanggo para eksekutif kasebut pirang-pirang taun kepungkur lan saiki duwe hak. Bagéan saka penghargaan saham $ 122.2 yuta sing ditampa Apple & Apos taun kepungkur ana gandhengane karo hibah gedhe siji yuta saham sing ditampa ing taun 2011. Iki minangka bagean saka paket sing ditawakake CEO nalika dheweke ganti Steve Jobs kanggo kaloro lan pungkasan ing Apple. Pisanan, ing taun 2009, Pakaryan njupuk cuti . Dheweke bali sawetara wulan mengko mung bakal mundur kanthi becik ing wulan Agustus 2011 . Dewan direksi perusahaan kudu nunjukake stabilitas sawise mundur saka Jobs dadi dheweke menehi saham Cook sing regane $ 383 yuta nalika semana. Kurang saka rong wulan mengko, salah sawijining pangadeg Apple wis tiwas.
Eksekutif Apple liyane sing nggawa dhuwit akeh ing taun kepungkur kalebu Wakil Presiden Senior lan Kepala Pegawai Keuangan Luca Maestri ($ 25,2 yuta kalebu penghargaan saham), Wakil Presiden Senior, Penasihat Umum lan Sekretaris Kate Adams ($ 25,2 yuta kalebu penghargaan saham), Wakil Presiden Senior-Eceran Deirdre O'Brien ($ 19,2 yuta kalebu penghargaan saham), Chief Operating Officer Jeff Williams ($ 25,2 yuta kalebu penghargaan saham) lan mantan Wakil Presiden Senior-Retail Retail Angela Ahrendts ($ 22,3 yuta kalebu penghargaan saham). Sing terakhir budhal Apel awal taun.
Papat CEO paling akeh sing mbayar paling dhuwur taun kepungkur ana ing industri teknologi; sing sadurunge ora disebutake yaiku CEO Intel Robert Swan sing kompensasi total $ 99 yuta ndadekake dheweke nomer pitu ing dhaptar kasebut.
Saham Apple wis munggah luwih saka enem tikel wiwit Tim Cook permanen ngganti Steve Jobs dadi CEO Apple - CEO Apple Tim Cook bakal dadi agen gratis ing pungkasan taun ngarepSaham Apple wis munggah luwih saka enem tikel wiwit Tim Cook permanen ngganti Steve Jobs dadi CEO Apple
Dewan Apple rumangsa bisa mbecikake cek gedhe kasebut amarga akeh bayarane adhedhasar kepiye saham wis rampung. Lan bareng saham Apple nutup minggu iki ing level paling dhuwur, para eksekutif bakal diganjar amarga investor nggawe luwih sugih.

Kontrak Cook & apos karo Apple kadaluwarsa sawise 2021. Minangka CEO, Cook ngawasi pangowahan iPhone kalebu ukuran layar sing luwih gedhe, panggunaan panel OLED, desain ulang sing nggawe Face ID lan kedudukan ing piranti kasebut, lan liya-liyane. Dheweke uga mbukak perusahaan nalika produk sing misuwur kaya Apple Watch lan AirPods diluncurake. Ora ana alesan ora nyangka Cook bakal tetep ing Apple sajrone sepuluh taun maneh. Dheweke bakal mbukak acara kasebut nalika perusahaan ngenalake hal penting sabanjure, Apple Glass. Kita bisa ndeleng AR sing bisa dipakai dibukak ing taun 2022 utawa 2023.
Sajrone wektu normal, kita ngarepake kontrak anyar kanggo Cook kalebu kalebu insentif kalebu penghargaan saham sing luwih gedhe. Nanging ing jaman saiki, yen gaji eksekutif ditliti luwih saka sadurunge, bakal luwih apik ndeleng kesepakatan apa sing Apple setuju lan CEO.