Apple didenda $ 2M amarga ora kalebu pangisi daya karo iPhone 12



Kepiye Apple Meneng


Apel nembe didenda rong yuta dolar dening organisasi perlindungan konsumen Procon-SP, Brasil, amarga ora netepi undang-undang lokal wiwit iPhone 12 dirilis.
Salah sawijining alasan sing entuk Apple penalti iki yaiku nolak nggunakake adaptor daya karo seri iPhone 12 . Apple milih nggawe potongan dadakan iki sacara global kanthi pratelan yen nahan adaptor (lan EarPods, kanggo perkara kasebut) bakal nylametake Bumi saka 3 yuta metrik ton emisi karbon saben taun.
Denda kasebut ora teka tanpa ana peringatan. Brasil ngelingake Apple maneh ing wulan Desember manawa nglanggar Kode Pertahanan Pelanggan kanthi ora nyakup adaptor karo iPhone, ditambah karo kegagalan nggawe kasunyatan kasebut kanthi jelas ing pariwara. Apple ora nate nyebutake apa-apa kanthi cara ngedhunake rega kanggo ngimbangi kekurangan pangisi daya sing kalebu. Ing Brasil, iPhone 12 Pro Max regane padha US $ 2.535, nalika wiwit $ 999 ing Amerika Serikat lan maksimal $ 1,399.
Nalika Procon-SP takon Apple yen pancen menehi ganti rugi karo rega unit sing luwih murah, mula ora ana wangsulan. Iku mung negesake maneh tabungan emisi karbon, nambahake manawa umume pangguna wis duwe pengisi daya kanggo iPhone sing kepungkur.


Apa Apple Pancen peduli karo Lingkungan?


Ora cocog kanggo adol piranti sing ora diiringi pangisi daya, tanpa mriksa maneh regane produk lan tanpa menehi rencana nglumpukake piranti lawas, daur ulang lan liya-liyane. Charger kudu kasedhiya kanggo konsumen sing pesen. —Procon-SP
Mimpin denda ing wulan iki, Procon-SP wis ditemokake klaim tabungan emisi karbon Apple ora didhukung kanthi cukup dening kasunyatan, nanging kayane mung langkah ngirit biaya kanggo perusahaan. Apple durung nate ngupayakake menehi taktik daur ulang sing ramah lingkungan, ujare Procon, nelpon apike Apple. Dheweke njaluk Apple menehi rencana daur ulang sing bisa ditindakake kanggo ngindhari denda potensial kanggo nglanggar kebijakan perlindungan konsumen, nanging Apple ora nate nanggapi.
Nalika gagal adol produk tanpa pangisi daya, sing ngaku pengurangan karbon lan perlindungan lingkungan, perusahaan kudu menehi proyek daur ulang. Procon-SP mbutuhake Apple menehi rencana sing bisa ditindakake.
Apple mbenerake keputusane kanthi pratelan yen wis ana luwih saka rong milyar adaptor, lan umume wong duwe pilihan sing bisa digunakake. Masalah iki jelas banget: Model iPhone 12 dikirim nganggo kabel USB-C-to-Lightning. Kabel anyar iki ora bakal cocog karo adaptor 5-Watt standar, sing nduweni model iPhone 11 utawa sadurunge. Nalika pangisi daya Lightning-to-USB-A sing luwih lawas mbutuhake wektu luwih suwe sajrone piranti (iPhone 11 luwih saka 3 jam nggunakake pengisian daya standar), adaptor USB-C 20W anyar mbutuhake wektu kurang saka rong jam kanggo ngisi daya iPhone 12 nganti 100 %


Apa Ana sing Ngirit Apa-Apa - Kajaba Apple?


Apple didenda $ 2M amarga ora kalebu pangisi daya karo iPhone 12Ayo goleki sawetara analytics saka Amerika Serikat. Kaping pisanan, siji-sijine iPhone sadurunge sing nganggo adaptor sing kompatibel karo USB-C yaiku iPhone 11 Pro lan Pro Max. Kabeh model sadurunge duwe colokan tembok USB-A biasa.
Miturut laporan dening CIRP , ing AS, jumlah pangguna iPhone 11 luwih saka kaping pindho saka 11 pangguna Pro lan 11 pangguna Pro Maxgabungantaun kepungkur. Laporan kasebut uga nuduhake manawa 65% pamilik iPhone duwe model 11-seri. Sanajan ora dianggep sawetara adaptor wis rusak utawa ilang, kita ngerti manawa pamilik 11 Pro utawa Pro Max kalebu udakara 30% utawa kurang. Iki tegese mayoritas sing nganyarke menyang iPhone 12 bakal ngupayakake nggunakake kabel pangisi daya USB-C kanthi adaptor sing kompatibel.
Apik banget yen dipikirake sapa wae sing pengin nggawe paling anyar lan paling hebat karo iPhone 12 bakal ngindhari kapabilitas sing bisa ngisi daya kanthi cepet. Apple mesthi ngarep-arep supaya ngrasakake rasa ora nyaman lan tuku adaptor anyar saka kanthong. Apel & apos miwiti jam 19 $ kanggo plug 20-Watt ing situs web, nanging ora kabeh wong pengin milih rong puluh dolar kanggo adaptor, lan bisa uga milih alternatif sing luwih murah. Dadi, ana kedadeyan sing salah, amarga knock-off sing dipilih kanthi angel, sing ora bisa nyedhiyakake arus gadget sing stabil lan konsisten, bisa ngrusak iPhone sing larang.
Akeh wong uga nggawe argumen manawa Gagal Apple ora kalebu adaptor, luwih nate nglarani pelanggan saka negara berkembang, amarga dheweke uga ora bisa tuku plug asli sing wis disertifikasi MFi.


Ana Pelanggaran Liyane sing Nggawe Denda


Hukuman $ 2M saka Brasil ora mung amarga adaptor listrik ilang. Apple dituduh nduwe iklan palsu, masalah nganyari iOS, uga istilah sing ora adil.
Procon-SP nyalahake Apple nyalahake pariwara amarga wiwit seri 11, pamilik iPhone ditolak layanan ndandani telpon kanthi kerusakan banyu-sanajan kasunyatane wis pirang-pirang taun, iPhone wis ngiklanake macem-macem tingkat kemampuan tahan banyu utawa tahan banyu. Seri iPhone 12, umpamane, duwe rating IP68, lan wis dites supaya slamet tekan banyu 6 meter suwene 30 menit. Nanging Apple nolak layanan ndandani pelanggan Brasil kanggo telpon sing wis rusak banyu sanajan isih ana garansi, sing kayane mbantah klaim kasebut.
Masalah liyane yaiku manawa para pelanggan ngalami 'masalah karo sawetara fungsi' ing iPhone sawise nganyari, nanging nampa pitulung nol saka Apple - nyebabake kacurigaan usulan sing wis direncanakake.
Akta liyane sing entuk Apple denda $ 2M yaiku kabijakan 'mbebasake awake dhewe saka kabeh jaminan legal lan implisit lan tumrap cacat sing didhelikake utawa ora katon,' ujare Procon-SP.
Sanajan ora rahasia manawa denda iki diganti karo Apple, bisa uga umure mbesuk yen menehi perhatian luwih akeh babagan hukum perlindungan konsumen lokal, lan nganggep alasane mula-mula ana. Komunikasi Apple ing prekara iki kayane kurang banget, amarga Brasil durung nate krungu babagan masalah sing ditindakake (sanajan Apple isih bisa mréntah ing pengadilan).