Apple iPhone 12 Review

Peluncuran iPhone paling anyar ing Apple ngenalake kuartet model anyar - iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, lan iPhone 12 Pro Max. Saben wong duwe titik adol dhewe lan iPhone 12 dadi pilihan sing paling imbang. Ora gedhe banget, ora kecilik, ora larang banget, lan ora bisa ngetren karo fitur.
Sampeyan entuk desain anyar, 5 warna sing bisa dipilih, lan kompatibilitas lengkap karo aksesoris MagSafe sing anyar. Ana sethithik banget sing mbedakake antarane iPhone 12 saka iPhone 12 Pro lan umume wong sing apik karo model biasa.
IPhone 12 nyerang kabeh cathetan sing bener - tampilan apik, perangkat keras sing apik, warna sing apik, kamera setelan standar, ID Wajah cepet. Kasunyatane, angel banget nyaranake nggunakake $ 200 ekstra kanggo iPhone 12 Pro. 12 biasa mung nutupi kabeh sing sampeyan butuhake, nyuda lensa telefoto 2x. Lan iku…

Langsung menyang bagean:





iPhone 12 kabeh sing anyar:


  • Bezel langsing nyebabake awak luwih cilik tinimbang iPhone 11
  • Sisih rata tinimbang sudhut dibunderaké
  • Layar OLED kanthi resolusi sing luwih dhuwur lan kontras sing luwih apik
  • Kaca ngarep Shield Keramik
  • Nganyari kamera cilik
  • Mode Wengi saiki kasedhiya ing kamera selfie lan ultra-sudhut
  • Magnetik bali kanggo aksesoris MagSafe anyar
  • USB Koleksi-C nganti kabel pengisi daya Kilat
  • Ora ana pangisi daya, ora ana earphone ing kothak
  • Konektivitas 5G, frekuensi pendukung kanggo kabeh operator

Apple iPhone 129.0

Apple iPhone 12


Sing Apik

  • Desain anyar cantik lan kompak
  • Layar OLED, pungkasane!
  • MagSafe keren lan duweni potensi
  • Kinerja luar biasa
  • Salah sawijining kamera paling apik ing smartphone

Sing Ala

  • Ora ana pangisi daya, tanpa headphone ing kothak
  • Panyimpenan 64 GB ora apa-apa, nanging rasane rada pelit ing ekosistem saiki
  • Ora nganggo lensa telefoto
  • Ora ana tingkat refresh paling dhuwur



Ringkesan cepet:


Chip A14 anyar ing njero minangka buruh cilik sing nyengsemake, bisa uga ngasilake luwih akeh tenaga tinimbang sing sampeyan butuhake saiki. Nanging mesthekake yen iPhone 12 bakal aktif nganti pirang-pirang taun. Kapasitas batere rada luwih sithik tinimbang iPhone 11, nanging amarga efisiensi energi A14, sampeyan meh ora bisa ngalami urip batere.
Layar saiki wis OLED, jumbuh karo model Pro, lan ora kaya panel LCD ing iPhone 11. Luwih cetha, mung katon luwih cetha, lan kulit ireng sing luwih jero lan kontras tanpa wates. Gelas ing ngarep saiki diarani apa sing diarani Apple minangka Keramik Shield - luwih tahan yen ora pecah tinimbang sadurunge, nganti tekan sing apik banget. Nanging isih gampang banget kanggo digaruk - sampeyan mung butuh wedhi sing salah supaya bisa teka ing wektu sing salah.
Apple iPhone 12 ReviewIng endi iPhone 12 tiba rata yaiku panyimpenan pangkalane 64 GB wiwit krasa sithik mbatesi ing taun 2021. Ekstra $ 50 bakal menehi model 128 GB, sing bakal menehi ruangan ambegan, apamaneh yen sampeyan kalebu wong sing seneng duwe ton aplikasi lan ngrekam akeh video nganggo kamera telpon.
Kamera entuk upgrade suntingan - ora ana sing gedhe banget tinimbang iPhone 11, nanging sampeyan bakal ngrasakake dandan yen teka saka model lawas. Sensitivitas cahya sing luwih apik kanggo motret sithik lan mode Dolby Vision HDR anyar kanggo ngrekam video.

Ora ana pangisi daya ing kothak kasebut, nanging paling ora iPhone 12 saiki ndhukung daya cepet 20 W. Ora bakal ngilangi cathetan apa wae, nanging njamin sampeyan bisa entuk 100% biaya mung 90 menit. Pangisi daya MagSafe uga cepet, nyedhiyakake 15 W (meh 100% sajrone 2 jam ngisi daya).
Kulawarga iPhone 12 minangka iPhone pertama sing duwe 5G lan dheweke rame - nyengkuyung macem-macem band lan siap kanggo 'C-Bands' anyar sadurunge AT & T lan Verizon malah ngaktifake antena, gampang banget digunakake ing antarane telpon sing paling siyap kanggo jaman 5G.

Apa iPhone 12 patut dituku?


Apple iPhone 12 Review
Ya kabeh, ya. Sawetara wong sing tetep golek iPhone 13 , amarga padha ngarep-arep yen layar 120 Hz bakal kasedhiya. Nanging, kabeh bocor nuduhake manawa model iPhone 13 Pro sing bakal duwe 120 layar Hz. Yen sampeyan mung kepengin banget karo iPhone non-Pro, model dhasar, meh ora ana alesan apa-apa kanggo mlumpat mini iPhone 12 utawa iPhone 12.
Ing pungkasan taun 2021, sampeyan uga bakal nemokake akeh diskon utawa penawaran operator sing bisa ngasilake iPhone 12 kanthi gratis. Ya, aku ngerti manawa rilis iPhone 13 wis cedhak! ', Nanging elinga manawa kita bisa duwe kekurangan saham lan pancen ora ana transaksi kanggo siji utawa rong wulan kapisan sawise iPhone 13 ngumumake - yaiku & apos; sejarah sing diwulangake kanggo kita. Dadi, apike isih bisa dideleng ing iPhone 12 banjur pindhah menyang 'Hmmmmm ...'.


Tanggal rilis iPhone 12 lan rega


Papat model iPhone 12 dirilis ing rong gelombang. Pisanan, kita entuk iPhone 12 lan iPhone 12 Pro. Pirang minggu mengko, mini iPhone 12 lan iPhone 12 Pro Max uga kena ing rak. Amarga pandemi sing nggegirisi jagad ing taun 2020, jangka wektu kasebut mundur sawetara saka rilis September biasa. Pasangan pertama model iPhone 12 metu ing wulan Oktober, Pro Max lan mini ing wulan November.
  • iPhone 12 lan iPhone 12 Pro: 23 Oktober 2020
  • iPhone 12 mnt lan iPhone 12 Pro Max: 13 November 2020

Klik ing kene kanggo nemokake transaksi iPhone 12


Uga ana sawetara shenangan sing kedadeyan ing departemen rega. Apple ngiklanake mini iPhone 12 wiwit $ 699 lan iPhone 12 wiwit $ 799. Nanging, Apple.com mung adol kanthi rega kasebut yen sampeyan tuku model operator. Yen sampeyan milih mbukak kunci, mini iPhone 12 bakal mbukak $ 729, dene iPhone 12 nganti $ 829. IPhone 12 Pro lan iPhone 12 Pro Max ora ana kenaikan rega - dikunci saben $ 999 lan $ 1.099.

Apple iPhone 12 mini

- Diskon $ 30 yen sampeyan tuku model sing dikunci operator

$ 729Tuku ing Apple

Apple iPhone 12

- Diskon $ 30 yen sampeyan tuku model sing dikunci operator

$ 829Tuku ing Apple

Apple iPhone 12 Pro

$ 999Tuku ing Apple

Apple iPhone 12 Pro Max

$ 1099Tuku ing Apple
Banjur, kudu dielingi yen rega $ 799 (utawa $ 829) mung kanggo varian 64 GB wiwitan iPhone 12. Yen sampeyan pengin duwe panyimpenan 128 GB, iku uga ekstra $ 50. Lan varian 256 GB bakal mbayar $ 949 kanthi lengkap (utawa $ 979 ora dikunci). Ing wektu iku, luwih becik luwih becik golek 128 GB iPhone 12 Pro. Luwih saka iku rada.
Pilihan panyimpenan64 GB128 GB256 GB
iPhone 12 (MSRP)$ 799 ($ ​​829 ora dikunci)$ 849 ($ 879 ora dikunci)$ 949 ($ 979 ora dikunci)




iPhone 12: telpon sing arep dituku?


IPhone 12 mesthine minangka salah sawijining smartphone paling apik sing bisa sampeyan tuku saiki, nanging ora mung siji ing kulawargane. Ana total 4 iPhone 12 variasi sing bisa dipilih. Lan pasar wis kebak karo para pesaing saka pihak Android. Dadi, kepiye iPhone 12 tumpukan lan sing endi sing kudu sampeyan pikolehi kanthi tepat?

iPhone 12 vs iPhone 12 mini


iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12, iPhone 12 mini - Apple iPhone 12 ReviewiPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12, iPhone 12 mini Dadi, ayo padha lunga menyang paketan tembaga. Mini iPhone 12 lan iPhone 12 dilengkapi badan aluminium lan warna sing nyenengake . Bokonge kaca mengkilap, dadi magnet bekas driji - priksa. Dheweke duwe kamera dual ing sisih mburi - ambane 12 MP lan 12 MP ultra-sudhut, lan kamera selfie 12 MP padha ing ngarep. Mesthine, kaya sing kabukten saka kedudukan gedhe, kalorone duwe Face ID.
Saka rong prekara kasebut, entuk iPhone 12 yen sampeyan akeh ngobrol, browsing media sosial, maca, lan uga nonton YouTube lan TikTok ing telpon sampeyan. Mini iPhone 12 mesthine bisa nindakake kabeh perkara kasebut, nanging tampilan cilik bakal nyebabake mripate sampeyan asring banget. Disaranake mini iPhone 12 kanggo sing pengin tenaga lan kamera sing apik yen dibutuhake, nanging umume luwih seneng telpon kompak sing tetep ora cocog lan cocog karo kanthong.
Kanggo luwih lengkap babagan mini, waca Review mini iPhone 12 .

iPhone 12 vs iPhone 12 lan 12 Pro


iPhone 12 Pro Max - Apple iPhone 12 ReviewiPhone 12 Pro Max Apa sing sampeyan ilangi yen sampeyan entuk iPhone 12 vs iPhone 12 Pro? 12 Pro dilengkapi finish matte ing kaca mburi, sing rasane cukup apikan, nanging luwih lunyu. Bingkai kasebut stainless steel, beda karo aluminium, lan Warna iPhone 12 Pro lan 12 Pro Max luwih 'bisu' lan & apos; serius '(kajaba versi emas, sing mung njerit' Bling! '). Mesthine, iPhone 12 Pro Max uga duwe layar 6,7 inci sing apik banget, mula yen real estate layar dadi sing diidham-idhamake, model iki kudu dadi pilihan utama sampeyan.
Loro-lorone model iPhone 12 Pro nambah kamera 12 MP ing sisih mburi - sing nganggo lensa telephoto. Lan uga ana prabédan sing bisa uga diamati ing kene - iPhone 12 Pro duwe lensa perbesaran 2x, dene iPhone 12 Pro Max duwe zoom 2,5x. Kajaba iku, 12 Pro Max nduweni sensor sing rada gedhe ing kamera utamane lan nggunakake metode stabil & apos; sensor shift ', ing endi sensor pindhah kanggo ngimbangi gerakan salaman (nalika kabeh model iPhone 12 liyane duwe lensa obah) .
Kanthi tembung liya, iPhone 12 Pro mung nambah perbaikan cilik tinimbang iPhone 12 lan kamera telephoto kanggo zoom tanpa rugi (2x ora ana) lan gambar Mode Potret (saiki, iki penting banget). IPhone 12 Pro Max nambah layar gedhe lan dandan kamera kanthi sithik, saengga luwih bisa ditampilake unit iPhone 12 dhasar. Kajaba iku, iPhone 12 Pro lan Pro Max diwiwiti kanthi panyimpenan dhasar 128 GB, saéngga kenaikan rega $ 200 luwih wajar ... ing jagad piranti Apple, yaiku. Nanging umume wong ora becik karo iPhone 12 vanilla.
Panyimpenan64 GB128 GB256 GB512 GB
iPhone 12 (MSRP)$ 799 ($ ​​829 ora dikunci)$ 849 ($ 879 ora dikunci)$ 949 ($ 979 ora dikunci)---
iPhone 12 Pro (MSRP)---$ 999$ 1,099$ 1,299
iPhone 12 Pro Max (MSRP)---$ 1,099$ 1,199$ 1,399


Luwih saka model iPhone 12 Pro: Review iPhone 12 Pro Review iPhone 12 Pro Max
Nanging sampeyan mesthi duwe akeh pilihan saka merek saingan ing kisaran $ 700- $ 800.

iPhone 12 alternatif


  • Samsung Galaxy S21: $ 800
  • Google Pixel 5: $ 700
  • OnePlus 9: $ 730

Ana sawetara alternatif sing apik ing sisih Android saka perang iki. Katelu sing ditampilake ing kene duwe layar tingkat refresh anyar kanggo animasi sing lancar lan responsif tutul sing apik. Pixel 5 lan Galaxy S21 duwe kamera sing bisa nandingi iPhone 12. Kamera bermerek OnePlus 9 ora nambah kinerja banget, nanging isih apik banget. Lan kabeh pesaing sing didhaptar ing kene duwe panyimpenan dhasar luwih saka 64 GB iPhone 12.

Apple iPhone 12

- tuku ing AT&T, Verizon, utawa T-Mobile (Sprint) saka BestBuy


$ 79999 Tuku ing BestBuy

Samsung Galaxy S21

- Mbukak kunci saka BestBuy

Diskon $ 100 (13%)$ 69999$ 79999 Tuku ing BestBuy

Google Pixel 5

- Mbukak kunci saka BestBuy


Diskon $ 50 (7%)$ 64999$ 69999 Tuku ing BestBuy

OnePlus 9

- dipotong $ 100 kanthi permanen



Diskon $ 50 (7%)$ 67999$ 72999 Tuku ing OnePlus
Dadi, iPhone 12 duwe awak aluminium sing apik, kamera gedhe, pengalaman iOS, lan gapura kanggo kabeh perkara Apple - Apple Watch, Apple TV +, Fitness +, AirTags, integrasi ekosistem karo fungsi Mac lan HomePod & Siri.
Galaxy S21 duwe plastik mburi, nanging framerate 120 Hz sing mulus, sing pancen nambah pengalaman panganggo. Samsung uga ngupayakake ekosistem dhewe, kanthi integrasi karo Windows PC, Galaxy SmartTags, lan cross-talk karo tablet Galaxy. Ing ngisor iki review babagan Samsung Galaxy S21 vs Apple iPhone 12 .
Google Pixel 5 nduwe hardware midrange ndhuwur, layar 90 Hz - isih luwih apik tinimbang 60 Hz -, lan awak aluminium ditutupi bahan wedhi kaya perasaan pasir sing murni banget. Ora ana kaca maneh ing kene, nanging isih ndhukung pangisian daya nirkabel. Lan duwe persiyapan kamera sing apik banget, sing mesthi gelut karo liyane kanggo papan sing paling apik. Mangkene tinjauan lengkap babagan Google Pixel 5 vs Apple iPhone 12 .
OnePlus 9 nduwe desain apik, kinerja super cepet, layar 120 Hz, umur batere awet, lan nawakake pengisian daya paling cepet sing bisa ditemokake, amarga teknologi OnePlus 'Warp Charge. Kamerane mung ora duwe sawetara kompetisi. Kita duwe gelut khusus ing OnePlus 9 Pro vs Apple iPhone 12 Pro Max ing kene lan uga a review lengkap OnePlus 9 biasa ing kene .
Utawa, sampeyan bisa uga mikir tuku iPhone sing rada tuwa lan nyimpen dhuwit:


Tampilan iPhone 12


Apple iPhone 12 Review Apple iPhone 12 Review Apple iPhone 12 Review
Nganti saiki, model iPhone 'murah' duwe panel LCD, yaiku jinis sing meksa wong golek model Pro lan layar OLED sing apik. Saiki, iPhone 12 uga duwe panel OLED. Iki tegese resolusi sing luwih dhuwur, kontras sing luwih apik karo kulit ireng jero, lan animasi sing luwih apik. Ora, aku ora ngomong babagan tingkat refresh - iPhone 12 isih dikunci ing 60 Hz. Nanging panel LCD cenderung duwe memedi nalika nggulung, lan OLED ora.
Nalika aku seneng ngoper menyang OLED umume, Apple isih duwe masalah apa manut imbangan putih. Panel LCD lawas sing apik duwe putih sing akurat - ora panas banget, ora adhem banget. IPhone OLED cenderung luwih ijo semu kaya sadurunge lan setelan True Tone ora duwe efek 'kertas asli' kaya LCD. Yen sampeyan ora ngerteni keseimbangan putih ing iPhone lawas, priksa artikel iki ing carane nyingkirake warna kuning ing layar OLED iPhone.

Ukuran tampilan lan kualitas

  • Pangukuran layar
  • Bagan warna
Padhang maksimal Sing luwih dhuwur luwih becik Padhang minimal(bengi) Ngisor luwih apik Kontras Sing luwih dhuwur luwih becik Suhu warna(Kelvins) Gamma Delta E rgbcmy Ngisor luwih apik Delta E grayscale Ngisor luwih apik
Apple iPhone 12 619
(Apik banget)
1.8
(Apik banget)
ora bisa diukur
(Apik banget)
6729
(Apik banget)
2.18
2.16
(Apik)
6.27
(Rata-rata)
Google Pixel 5 630
(Apik banget)
1.9
(Apik banget)
ora bisa diukur
(Apik banget)
6949
(Apik banget)
2.27
1,77
(Apik banget)
5.8
(Rata-rata)
Samsung Galaxy S20 FE 742
(Apik banget)
1.6
(Apik banget)
ora bisa diukur
(Apik banget)
6912
(Apik banget)
2.12
2.79
(Apik)
5.71
(Rata-rata)
OnePlus 8T 769
(Apik banget)
2.5
(Apik banget)
ora bisa diukur
(Apik banget)
6915
(Apik banget)
2.2
2.19
(Apik)
7.04
(Rata-rata)
  • Gamut warna
  • Akurasi warna
  • Akurasi abu-abu

Bagan gamut warna CIE 1931 xy nggambarake set (area) warna sing bisa ngasilake reproduksi, kanthi ruang warna sRGB (segitiga sing disorot) dadi referensi. Bagan kasebut uga nyedhiyakake gambaran visual babagan akurasi warna tampilan & apos; Kothak cilik ing wates segitiga minangka titik referensi kanggo macem-macem warna, dene titik cilik minangka pangukuran nyata. Apike, saben titik kudu dipanggonke ing ndhuwur alun-alun. Nilai 'x: CIE31' lan 'y: CIE31' ing tabel ing ngisor grafik nuduhake posisi saben pangukuran ing grafik. 'Y' nuduhake luminansi (ing nits) saben warna sing diukur, dene 'Target Y' minangka level luminance sing dikarepake kanggo warna kasebut. Pungkasan, '2000E 2000' minangka nilai Delta E kanggo warna sing diukur. Nilai Delta E ing ngisor 2 luwih becik.

Pangukuran kasebut digunakake kanthi nggunakake Potret Nampilake piranti lunak kalibrasi CalMAN.

  • Apple iPhone 12
  • Google Pixel 5
  • Samsung Galaxy S20 FE
  • OnePlus 8T

Bagan akurasi warna menehi ide babagan warna sing cedhak karo ukuran sing diukur karo nilai referensi. Baris kaping pisanan ngemot warna sing diukur (nyata), dene baris nomer loro duwe warna referensi (target). Yen warna sing cedhak karo target, luwih apik.

Pangukuran kasebut digunakake kanthi nggunakake Potret Nampilake piranti lunak kalibrasi CalMAN.

  • Apple iPhone 12
  • Google Pixel 5
  • Samsung Galaxy S20 FE
  • OnePlus 8T

Bagan akurasi Grayscale nuduhake manawa tampilan duwe saldo putih (saldo ing antarane abang, ijo lan biru) sing bener ing warna abu-abu (wiwit peteng nganti padhang). Yen warna sing cedhak karo Target, luwih apik.

Pangukuran kasebut digunakake kanthi nggunakake Potret Nampilake piranti lunak kalibrasi CalMAN.

  • Apple iPhone 12
  • Google Pixel 5
  • Samsung Galaxy S20 FE
  • OnePlus 8T
Ndeleng kabeh
Dadi, kita ora bakal entuk tingkat panyegaran Retina Cair sing diarepake nganggo iPhone 12. Pangguna sing nganyari saka telpon lawas meh ora peduli, nanging sing durung bisa mripate entuk kemajuan anyar sing digawe Samsung, OnePlus , lan Google mesthi bakal ngasorake kelancaran nalika bali menyang iPhone 60 Hz 12. Kanthi matur nuwun sanget, hardware kasebut kuat lan iOS lumayan lancar, saengga bisa ditemokake maneh karo animasi sing rada helikopter ora ana masalah. .
iPhone 12 vs iPhone 11 - layar sing luwih gedhe ing awak sing luwih cilik - Apple iPhone 12 ReviewiPhone 12 vs iPhone 11 - layar sing luwih gedhe ing awak sing luwih cilik
Saliyane warna aneh lan refresh 60 Hz, tampilan iPhone 12 minangka kabeh sing bisa dijaluk. Ukurane rada gedhe tinimbang tampilan iPhone 11 nanging ukuran telpon umume saiki luwih cilik - mung apike bezel luwih tipis. Desain boxy anyar nggawe luwih gampang ditahan lan digunakake tanpa sentuhan memedi. Wong kulit ireng sing jero dihargai lan resolusi sing cepet bakal katon piksel-peepers, amarga Apple tetep njaga layar iPhone dhasar nganti kerapatan piksel 326 piksel saben inci wiwit iPhone 4 dadi masalah. Saiki, iPhone 12 duwe 457 PPI kanggo gambar sing luwih padhet lan landhep.
iPhone 12 Shield Keramik - Apple iPhone 12 ReviewiPhone 12 Keramik Shield Layar ditutupi karo jinis kaca tempered anyar - bermerek ' Perisai Keramik 'lan dikembangake ing kemitraan Corning , sing nggawe Gorilla Glass. Apple ngganggu proteksi gulung kaping 4 luwih apik lan tes gulung wis kabukten iki minangka pernyataan sing akurat. Nanging, Nanging, Shield Keramik bakal ngeruk saka wedhi acak ing kanthong sampeyan - isih ana goresan saka 6 ukuran kekerasan mineral Mohs. Nganggu - ya. Kasunyatan gesang - dobel ya. Pelindung layar kanggo iPhone 12 isih bakal nggawe ton penjualan.


Desain iPhone 12


Desain kasebut minangka napas sing seger. Apple misuwur kanthi desain wiwit pirang-pirang taun, mula saben iPhone katon anyar, mula pancen masalah gedhe. Wektu iki, luwih saka facelift tinimbang apa wae. IPhone 12 katon mirip iPhone 11, nanging sisih ngarepe lan panel kaca sing rata ing sisih ngarep. Bezel uga luwih tipis, nggawe piranti sing luwih cilik,
iPhone 12 vs iPhone 11 - Apple iPhone 12 ReviewiPhone 12 vs iPhone 11
Rasane kaya iPhone 5 kegedhen, kanthi cara sing apik. Saiki uga katon luwih seragam karo kulawarga piranti seluler Apple sing luwih gedhe - iPads lan MacBooks.
Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

Ukuran

5,78 x 2,81 x 0,29 inci

146,7 x 71,5 x 7,4 mm

Bobot

5,78 oz (164 g)


Google Pixel 5

Google Pixel 5

Ukuran

5,7 x 2,77 x 0,31 inci

144,7 x 70,4 x 8 mm

Bobot

5,33 ons (151 g)

Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE

Ukuran

6,29 x 2,93 x 0,33 inci


159,8 x 74,5 x 8,4 mm

Bobot

6,70 ons (190 g)

OnePlus 8T

OnePlus 8T

Ukuran

6,33 x 2,92 x 0,33 inci

160,7 x 74,1 x 8,4 mm


Bobot

6,63 oz (188 g)

Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

Ukuran

5,78 x 2,81 x 0,29 inci

146,7 x 71,5 x 7,4 mm

Bobot

5,78 oz (164 g)


Google Pixel 5

Google Pixel 5

Ukuran

5,7 x 2,77 x 0,31 inci

144,7 x 70,4 x 8 mm

Bobot

5,33 ons (151 g)

Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE

Ukuran

6,29 x 2,93 x 0,33 inci

159,8 x 74,5 x 8,4 mm

Bobot

6,70 ons (190 g)

OnePlus 8T

OnePlus 8T

Ukuran

6,33 x 2,92 x 0,33 inci

160,7 x 74,1 x 8,4 mm

Bobot

6,63 oz (188 g)

Bandhingake lan telpon liyane nggunakake alat Comparison Ukuran.
IPhone 12 krasa gripy lan adhem, sanajan sudhut kasebut bisa uga katon jenggot ing telapak tangan. Iki minangka pengalaman anyar sing bisa digunakake, nanging akeh pangguna (kalebu aku) luwih seneng tutul bunder alus saka iPhone sadurunge.
Gelas ing sisih mburi iPhone 12 katon mengkilap, sing bisa narik akeh sidik jari, nanging gampang ditempelake ing tangan. Kosok baline, matte finish saka unit Pro bisa uga ora ana gajih, nanging lunyu luwih-luwih yen tangan garing lan adhem.
Apple-iPhone-12-Review001
Ya, isih ana potongan ing layar. Mesthi, iki judhul nganti pirang-pirang guyonan ing Internet, nanging kasunyatane nggawe iPhone bisa dingerteni. Lan, yen ora mung produk teknologi nanging uga aksesoris gaya urip - dikenali yaiku sing dikarepake Apple lan pangguna.
Apa ngganggu aku? Ora. Lan ora ngganggu jutaan wong sing golek iPhone.

iPhone 12 apa sing diarani MagSafe?


MagSafe biyen dadi konektor sing keren ing laptop MacBook, sing ngidini pangisi daya cepet dipasang kanthi magnetik. Sing paling penting yaiku yen sampeyan liwat kabel laptop, port MagSafe bakal pedhot lan ora ngilangi kabeh laptop. Mag ... Aman ... Entuk?
Wiwit ngenalake port USB Type-C menyang MacBooks, MagSafe dicopot lan ora kejawab. Dadi, merek saiki wis kasedhiya kanggo fitur iPhone anyar.
Pangisi daya MagSafe - Apple iPhone 12 ReviewPangisi daya MagSafeApple iPhone 12 ReviewKasus MagSafe Sejatine, MagSafe ing iPhone 12 minangka macem-macem magnet ing sisih mburi, sing ngidini sampeyan masang aksesoris sing beda ing telpon. Iki kalebu puck pengisian nirkabel, sing nemplek tenan ing kana, uga dompet utawa uga kasus anyar. Luwih apik maneh - aksesoris MagSafe bisa uga duwe chip, sing komunikasi karo iPhone lan ngerti persis apa jinis aksesoris sing ana.
Dadi, nalika teknis ora padha karo konsep MagSafe lawas sing apik, sistem anyar ing iPhone 12 cukup apik kanggo pangisi daya nirkabel. Siji, priksa manawa sampeyan duwe kumparan telpon kanthi apik karo koil pangisi daya - iki njamin wektu ngisi daya sing optimal lan nyuda energi sing boroske. Kapindho, mbukak gerbang kanggo dipasang lan ngadeg nganggo MagSafe, supaya luwih cepet lan gampang nyelehake lan mbusak iPhone. Dadi, 'Aman' ing MagSafe isih nduweni teges sawetara.
Sistem kasebut dibukak kanggo pangembang pihak kaping 3 lan ing ngisor iki sawetara saka aksesoris MagSafe iPhone 12 paling apik kita wis bisa nemokake.


kamera iPhone 12


Apple iPhone 12 Review
Saben taun, iku spiel sing padha. IPhone anyar duwe kamera sing luwih apik kanthi fitur X lan jumlah perbaikan Y. Apple ngupayakake nganyari kanthi tliti - yen sampeyan tuku iPhone anyar saben taun, sampeyan bakal ngrasakake. Nanging upgrade saben 2 utawa 3 taun banjur sampeyan bakal mlumpat.
Dadi, apa sing anyar karo iPhone 12? Kita duwe sensor 12 MP maneh, nanging lensa wis nganyari. Saiki duwe aperture sing luwih jembar - F1.6 - sing mbantu nglumpukake luwih akeh cahya sing dibutuhake kanggo njupuk gambar sing apik banget. Apple ujar Deep Fusion wis di-tweak lan digawe luwih apik, lan Smart HDR 3 luwih becik nggawe jahitan multi-ekspos kanthi lancar.
Apple iPhone 12 Review Kamera Ultra-sudhut - Apple iPhone 12 Review iPhone12review-conto-02Kamera sudhut amba

Nyatane? Ya… foto saka iPhone 12 katon luwih apik tinimbang iPhone 11 ing skenario tartamtu. Kabeh - kamera telpon sing solid banget, mesthine minangka salah sawijining sing paling apik sing bisa dituku saiki.
Kita duwe Mode Potret kanthi kamera sudhut amba biasa, sing dakkarepake. Aku ngerti ana sawetara penggemar potret sudhut amba ing kana, nanging aku ing kamp telephoto. Yen sampeyan ana ing sisihku lan pengin nyiksa Mode Potret kanthi zoom sing apik, model Pro kanggo sampeyan.
IPhone 12 nawakake zoom digital, sing katon OK nganti 4x, jarene. Isih, 2x lan 2.5x iPhone 5 Pro lan iPhone 12 Pro Max sing rontog dadi rambut sing luwih apik, lan menehi sampeyan basis sing luwih apik kanggo nggedhekake produk digital.
Kanthi tembung liyane, iPhone 12 duwe kamera utama sing cukup kuat kanggo titik-lan-motret. Yen sampeyan pengin muter karo sawetara fitur ekstra, sampeyan ora kudu investasi ing Pro.

Potret selfie - Apple iPhone 12 Review Kamera sudhut amba, maneh, dikalibrasi kanggo cocog karo warna kamera utama, dadi ora krasa gubuk nalika sampeyan ngalih ing antarane. Iki minangka penembak 12 MP liyane lan nindakake tugas kanthi cukup. Rincian bisa uga ana sisihane alus - kayata kahanan kamera sing jembar banget - nanging Smart HDR mesthi nggawe gambar lanskap sing apik tenan.
Banjur, kita duwe kamera selfie 12 MP liyane ing ngarep. Rasane lan tumindak kaya kamera selfie sing padha karo iPhone 11, mula ora ana upgrade ing kono. Ora mesthi ala - sanajan ora dadi kamera selfie sing paling landhep, terus-terusan ngirim selfie ing ndhuwur rata-rata sing ngobati dinamika lan warna kulit kanthi fantastis. Jarang kamera selfie iPhone 12 ngirim 'oopsie' - biasane, srengenge abang minangka kryptonite.
Wengi selfie - Apple iPhone 12 ReviewPotret selfieApple iPhone 12 Review Apple iPhone 12 ReviewWengi selfie
Dadi, apa maneh sing anyar? Sampeyan saiki bisa nggunakake Night Mode nganggo telung kamera - beda karo iPhone 11, sing mung nembak ing gambar utama. Yaiku tambahan sing ditrapake kanggo skenario tartamtu - uga uga pungkasane telat ing pesta kasebut, amarga telpon liyane wis nindakake kamera karo setaun sadurunge rilis iPhone 12 & apos;
Uga ana kemampuan kanggo ngrekam video ing Dolby Vision HDR, sing digawe saka Apple. Sejatine, video HDR nangani sorotan sing luwih apik - kabeh sing luwih cerah malah luwih cerah, nanging rinciane ora bakal ilang lan entek. Ana kontras liyane, warna luwih akeh. Biasane, sampeyan pengin nggawe dawane HDR liwat editor video lan nindakake sawetara koreksi warna lan pajanan supaya bisa nggunakake sawetara sing paling apik. IPhone nindakake kanthi otomatis kanggo sampeyan, supaya sampeyan bisa nonton klip ing layar.
Nanging Dolby HDR ing iPhone 12 pancen ora masalah saiki ... Napa? Amarga muter video Dolby Vision HDR sing dijupuk nganggo iPhone ing piranti liya, dadi repot saiki. Iki minangka dhuwit recehan apa sing bakal digunakake ing TV utawa PC sampeyan. Nanging iki bisa uga bakal diganti ing wektu sing cedhak, amarga pabrikan nyurung nganyari supaya piranti kasebut kompatibel karo piranti kasebut. Apamaneh, ana jutaan pangguna iPhone ing kana.




Speaker iPhone 12


Kita wis entuk persiyapan speaker stereo kondhang ing kene. Siji driver paling ngisor kanthi swara sing rada meatier, lan earpiece supercharger sing tikel dadi speaker nomer loro. Apple wis nggunakake persiyapan iki wiwit iPhone 7 saiki lan durung katon bisa nambah. Speaker stereo iPhone 12 apik banget kanggo skenario, nanging tweeter earpiece bisa mecah utawa muni tajem kanthi frekuensi tartamtu. Uga, swarane mesthi tipis nalika munggah ing level volume.
iPhone biyen duwe speaker paling apik, nanging ing taun-taun pungkasan, para pesaing Android wis nambah game audio kanthi luwih apik. Pixel 4 XL katon apik tenan kanggo smartphone, Samsung Galaxy S21 Ultra cukup enak, lan Asus ROG Phone 5 bubar rampung goyang jagad kita kanthi pamicara sing keras, rinci, lan muni.
Yen dibandhingake karo alat sing angel banget, speaker iPhone 12 katon kaya kualitas 'jajaran ndhuwur', nanging ora kalebu sing paling apik.


Kinerja lan piranti lunak iPhone 12


Kripik Apple mesthi kuat banget. Lan A14 isih ana chip liyane - minangka prosesor smartphone pertama sing dibangun kanthi proses 5 nm. Iki tegese luwih hemat energi tinimbang generasi 7 nm sing sadurunge, lan bisa ngasilake luwih akeh produktivitas tinimbang sadurunge. Silikon sing padha karo kekuwatan iPad Air 4 - lan tablet kasebut uga ana ing kelas dhewe.
Iki, dikombinasikake karo kasunyatan manawa Apple uga nggawe sistem operasi dhewe tegese siji - iPhone 12 nduweni kinerja sing sampurna. Meh ora kaget, ta? Siji bisa nggawe argumen yen iOS meh ora cukup karo kabeh kekuwatan sing diwenehake chip A14, nanging siji prekara sing ora bisa dibantah - iPhone duwe akeh ruang kinerja wiwit pirang-pirang taun (lan nganyari) mbesuk.
Ya, nalika nerangake kinerja liwat wektu, iPhone 12 minangka investasi sing apik. Utamane, ngelingi yen regane luwih murah tinimbang garis $ 1000 sing umume kapal penggedhe saiki seneng banget.
Lan aja ndeleng model Pro - iPhone 12 ora katon ing kene. Kabeh mini iPhone 12, iPhone 12, iPhone 12 Pro, lan iPhone 12 Pro Max didhukung dening Apple A14, mula sampeyan ora nggawe kompromi nalika golek model sing luwih murah.
Apple iPhone 12 Review
iOS 14 entuk sawetara fitur utama sing ana ing ngarep pangguna. Salah sijine yaiku dhukungan kanggo widget - ing endi wae ing layar utama. Apple mesthi butuh wektu kanggo sing siji, bisa uga widget saiki wis ora adhem.
Nanging sadurunge sampeyan miwiti ngalamun babagan ngatur widget lan ikon kanthi wujud sing keren lan gampang, coba dakwartakake warta ala lan ngandhani yen iOS isih durung ngidini papan kosong ing antarane lambang. Dadi, isih isih rada angel kanggo nyoba lan ngatur layar ngarep supaya bisa dingerteni apa wae.
  • AnTuTu
  • GFXBench Car Chase ing layar
  • GFXBench Manhattan 3.1 ing layar
  • Geekbench 5 inti siji
  • Geekbench 5 multi-inti
  • Jetstream 2

AnTuTu minangka aplikasi benchmark seluler kanthi multi-lapis sing menilai macem-macem aspek piranti, kalebu kinerja CPU, GPU, RAM, I / O, lan UX. Skor sing luwih dhuwur tegese piranti sing luwih cepet.

jeneng Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 558702
Google Pixel 5 291663
Samsung Galaxy S20 FE 573211
OnePlus 8T 582907
jeneng Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 57
Google Pixel 5 14
Samsung Galaxy S20 FE Papat. Lima
OnePlus 8T 46

Yen komponen T-Rex HD saka GFXBench nuntut, mula tes Manhattan pancen angel banget. Iki minangka tes sentris-GPU sing nggawe simulasi lingkungan game sing intensif banget kanthi grafis supaya bisa maksimal. sing nggawe simulasi lingkungan game sing intensif grafis ing layar. Asil sing diasilake diukur kanthi pigura per detik, lan luwih akeh pigura sing luwih apik.

jeneng Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 59
Google Pixel 5 2. 3
Samsung Galaxy S20 FE 59
OnePlus 8T 60
jeneng Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 1594
Google Pixel 5 588
Samsung Galaxy S20 FE 784
OnePlus 8T 890
jeneng Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 4158
Google Pixel 5 1597
Samsung Galaxy S20 FE 3216
OnePlus 8T 3177
jeneng Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 159.972
Google Pixel 5 49,261
Samsung Galaxy S20 FE 72,197
OnePlus 8T 70.844

Fitur gedhe nomer loro yaiku iOS 14 duwe laci app saiki. Sampeyan ora prelu nyelehake maneh aplikasi sing sampeyan pengin ing folder lan ndhelikake ing endi wae - sampeyan bisa mbusak saka layar ngarep banjur golek ing 'Galeri Aplikasi' (versi iOS saka laci aplikasi). Kamenangan cilik liyane kanggo wong biasa!
Ana uga sawetara owah-owahan estetis cilik, sawetara elemen antarmuka sing luwih gagah, luwih logat, sawetara animasi cilik lan alus ing kene. Kanggo pertama kaline, aku rumangsa iOS duwe katrampilan Android babagan tampilan.


Apa iPhone 12 telpon 5G paling apik sing bisa dipikolehi saiki?


Apple iPhone 12 Review
Nalika ngenalake, Apple ujar manawa iPhone 12 minangka telpon 5G paling apik sing bisa dipikolehi saiki, amarga dhukungan saka macem-macem band. Nanging, mesthine, Apple bakal ujar manawa nalika nyoba adol produk, bener? Dadi ... apa sing menehi?
IPhone 12, ternyata, minangka telpon pertama sing nggawa 'C-band' sing dilelang sing bakal ngidini Verizon utawa AT&T kanggo nggayuh T-Mobile ing jangkoan 5G taun ngarep.
Saiki, Kacepetan 5G pucuk T-Mobile luwih alon tinimbang, ujar, Verizon & apos; , nanging spektrum bandha sedheng nganti pertengahan lelungan luwih adoh tinimbang Verizon & apos; s mmWave 5G , mula banjur kemul ing saindenging kutha Filadelfia, kayata, kanthi area sing nganti saiki luwih gedhe tinimbang sing dilindhungi Verizon & apos; 5G ing saindenging negara. Tembung kasebut, AT&T lan Verizon balap kanggo entuk jangkoan kutha kanthi antena anyar nalika ngomong. Nanging band anyar kasebut ora bakal didhukung karo telpon Android saiki ... Nanging iPhone 12 wis siyap lan ngenteni supaya bisa muncul.

Lan, mesthine, standar mmWave lan sub-6 sing digunakake saiki didhukung iPhone 12. Kanthi tembung liyane - sampeyan bakal dijamin. 5G katutup, yaiku! Ora zing? OK ...

IPhone 12 kanthi cerdas bakal ngalih ing antarane 5G lan LTE, gumantung karo kabutuhan sampeyan, kanggo ngreksa batere - kita ngerti manawa 5G minangka hog batere. Nanging, yen sampeyan pengin, sampeyan bisa mateni 5G kanthi manual lan tetep ing LTE sawayah-wayah.


Umur batere iPhone 12



Kita wis keprungu bola-bali - 'iPhone anyar duwe batere sedina muput!'. Ing 2019, kita ngerteni peningkatan kapasitas batere ing seri iPhone 11, sing apik banget. Iki nggawe kita mikir manawa Apple bisa uga nolak ambang 'umur batere 2 dina'.
Nanging ora. Amarga chip 5A A14 iPhone 12 saiki luwih hemat energi, iPhone ngeculake sawetara ketebalan batere kasebut. Dadi, kita bali menyang kinerja batere sing cukup standar.
Aku rumangsa mung kuciwa ing kene, nanging aja padha kuwatir - iPhone 12 pancen ora bisa tahan sedina plus tambahan. Baterai ora mung bisa njaga layar kanthi wektu sing cukup, nanging iOS cukup apik amarga ora ngeculake daya nalika telpon ing mode siyaga. Ya, umur batere iPhone 12 bisa dipercaya bisa dipercaya.

IPhone 12 ora dikirim nganggo a ngisi bata ing kothak. Kanggo ngrampungake, sampeyan ora bisa nggunakake pangisi daya iPhone lawas nganggo kabel Lightning anyar sing ana ing kothak iPhone 12 - amarga wis USB Type-C nganti kabel Lightning saiki. Pangisi daya lawas duwe oldschool, port USB Type-B persegi panjang.
Nanging, sampeyan pancen bisa nggunakake pangisi daya lawas nganggo kabel Lightning lawas (nganggo colokan USB B). Banjur simpen kabel Kilat anyar ing kothak.
Warta sing apik yaiku iPhone 12 saiki ndhukung pangisi daya cepet 20 W. Kajaba iku, pangisi daya MagSafe anyar duwe output daya 15 W (yen sampeyan nyambungake menyang bata sing ngisi daya cepet). Kabeh, ora bisa ngilangi kacepetan pangisian daya, nanging iPhone 12 bisa nambah wektu kanthi cukup. Ing kene lengkap Pangisi daya iPhone 12 tes
  • Tes browsing 60Hz
  • Streaming video YouTube
  • 3D Gaming 60Hz
  • Ngisi daya wektu
  • Rating Ketahanan
jeneng jam Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 12h 33 mnt
Apple iPhone 12 Pro 12h 35 mnt
Apple iPhone 11 11h 26 mnt
Apple iPhone 11 Pro 8h 41 mnt
Samsung Galaxy S20 12h 12 mnt
Samsung Galaxy S20 FE 12h 28 mnt
Google Pixel 5 12h 40 mnt
Apple iPhone SE (2020) 9jam 5 men
jeneng jam Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 6 - 38 min
Apple iPhone 12 Pro 6,5 mnt
Apple iPhone 11 7h 13 mnt
Apple iPhone 11 Pro 6h 27 mnt
Samsung Galaxy S20 10jam 20 mnt
Samsung Galaxy S20 FE 9h 9 mnt
Google Pixel 5 8h 49 mnt
Apple iPhone SE (2020) 4h 45 mnt
jeneng jam Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 6h 46 mnt
Apple iPhone 12 Pro 6h 46 mnt
Apple iPhone 11 7h 37 mnt
Apple iPhone 11 Pro 6 - 38 min
Samsung Galaxy S20 7h 43 mnt
Samsung Galaxy S20 FE 8h 29 mnt
Google Pixel 5 6-5 min
Apple iPhone SE (2020) 4h 59 mnt
jeneng menit Ngisor luwih apik
Apple iPhone 12 118
Apple iPhone 12 Pro 118
Apple iPhone 11 213
Apple iPhone 11 Pro 102
Samsung Galaxy S20 65
Samsung Galaxy S20 FE 88
Google Pixel 5 93
Apple iPhone SE (2020) 150
jeneng jam Sing luwih dhuwur luwih becik
Apple iPhone 12 9jam 1 mnt
Apple iPhone 12 Pro 9jam 6 mnt
Apple iPhone 11 8h 59 mnt
Apple iPhone 11 Pro 7h 22 mnt
Samsung Galaxy S20 10jam 33 mnt
Samsung Galaxy S20 FE 10jam 20 mnt
Google Pixel 5 9jam 57 mnt
Apple iPhone SE (2020) 6h 31 mnt

iPhone 12/12 Pro Waktu Ngisi daya nggunakake adaptor daya Apple 20W:


  • ing 15 menit - 27%
  • ing 30 menit - 55%
  • ing 45 menit - 74%
  • ing 1 jam - 85%
  • ing 1 jam 30 menit - 95%
  • BAYARAN 100% LENGKAP - 1 jam 58 menit

Kecepatan ngisi daya nirkabel iPhone 12/12 Pro MagSafe (nganggo 18 / pangisi daya iPhone 11 Pro):


  • ing 30 menit - 29%
  • ing 1 jam - 54%
  • ing 1 jam 30 menit - 76%
  • ing 2 jam - 94%

Apple iPhone 12

- tuku saka Apple.com. Diskon $ 30 yen sampeyan tuku model sing dikunci operator.

$ 829Tuku ing Apple

Apple iPhone 12

- Saka BestBuy. Model AT&T, Verizon, lan Sprint / T-Mobile.

$ 79999 Tuku ing BestBuy

Apple iPhone 12

- Ganti banjur entuk iPhone 12 ing kita. Kanthi rencana perdagangan lan rencana tanpa wates.

$ 79999 Tuku ing Verizon

Apple iPhone 12

$ 79999 Tuku ing AT&T


Liyane iPhone 12 mbandhingake



Pros

  • Desain anyar cantik lan kompak
  • Layar OLED, pungkasane!
  • MagSafe keren lan duweni potensi
  • Kinerja luar biasa
  • Salah sawijining kamera paling apik ing smartphone


Kontra

  • Ora ana pangisi daya, tanpa headphone ing kothak
  • Panyimpenan 64 GB ora apa-apa, nanging rasane rada pelit ing ekosistem saiki
  • Ora nganggo lensa telefoto
  • Ora ana tingkat refresh paling dhuwur

Rating telponArena:

9.0 Kepiye carane ngetung?

Rating pangguna:

8,3 6 Ulasan