Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh

Sejarah Apple iPhone diwiwiti ing taun 2007 nalika Steve Jobs kaget karo pengumuman piranti misterius 3-in-1 sing kaping pisanan nggabungake pamuter musik iPod, piranti komunikasi Internet lan telpon tradisional: Apple iPhone asli .
Lan nalika iPhone wis owah akeh wiwit diwiwiti, yayasan sing digawe wiwitan minangka dhasar sing bisa njamin sukses ing taun-taun mbesuk. Saben iPhone ngirim kinerja sing bisa diprakirake kanthi lancar, antarmuka sing gampang dingerteni, gampang digunakake, fokus ing privasi lan dilengkapi fitur sing bakal katon apik.
Ing artikel iki, kita bakal nemokake inovasi sing kasedhiya karo saben iPhone anyar, kabeh fitur utama sing digawa saben model, diwiwiti saka sing pertama lan wiwit telpon sing paling anyar. Gabung karo kulo iki ing ngisor iki.

Sejarah Apple iPhone:
  • iPhone (2007)
  • iPhone 3G (2008)
  • iPhone 3GS (2009)
  • iPhone 4 (2010)
  • iPhone 4s (2011)
  • iPhone 5 (2012)
  • iPhone 5s lan iPhone 5c (2013)
  • iPhone 6 lan iPhone 6 Plus (2014)
  • iPhone 6s lan iPhone 6s Plus (2015)
  • iPhone SE (2016)
  • iPhone 7 lan iPhone 7 Plus (2016)
  • iPhone X, iPhone 8 lan iPhone 8 Plus (2017)
  • iPhone XR, XS lan XS Max (2018)
  • iPhone 11, 11 Pro lan 11 Pro Max (2019)
  • iPhone SE (2020)
  • iPhone 12 mini, 12, 12 Pro lan 12 Pro Max (2020)



IPhone Asli

Juni 2007Spesifikasi: Nyemak
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
'iPhone nggabungake telung produk - telpon seluler revolusioner, iPod layar lebar kanthi kontrol tutul, lan piranti komunikasi Internet terobosan karo email kelas desktop, browsing web, peta, lan telusuran - dadi siji piranti genggam cilik lan entheng.'
IPhone asli yaikuingsing diwiwiti kabeh kanggo smartphone modern: nalika ana smartphone sadurunge, iPhone ora kaya Apple sing nggawe layar kanthi radikal luwih gedhe, antarmuka multi-tutul inovatif, lan keyboard layar pisanan sing bener . Iki minangka Apple 3-in-1 sing paling utama, nanging nalika Apple nganggep iPhone asli minangka telpon pisanan, iPod nomer loro lan nomer 'komunikator', nanging kepiye kepenak carane umume wong bisa pangkat aspek 'komunikator' minangka ndadekake iPhone lan smartphone khusus.
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
Dhaptar inovasi terobosan ing iPhone asli dawa banget lan akeh sejarah ing saben artikel kasebut (ora, sawijining buku) ora cukup kanggo nggambarake kanthi bener, nanging iki ringkesan sing ringkes banget:
  • Tampilan 3,5 inci kanthi résolusi 320 x 480 piksel
  • iOS, antarmuka multi-tutul anyar sing dikontrol kabeh karo driji
  • Konektivitas Internet (2G) karo klien email asli lan browser web
  • Kamera foto 2 megapiksel sing ora duwe kemampuan ngrekam video
  • Sensor cahya sekitar, sensor jarak
  • Keyboard layar
  • Model panyimpenan 4GB / 8 GB / 16GB
  • Aplikasi YouTube lan Google Maps, Telusuran Google
  • Pamuter musik / video iPod kanthi dhukungan kanggo iTunes



iPhone 3G

Juli 2008Spesifikasi: Nyemak

Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
Sedina sadurunge diluncurake handset generasi kaping loro Apple, iPhone 3G, tanggal 10 Juli 2008, App Store resmi mbukak kanggo bisnis. Iki kasedhiya ing iPhone asli, mesthine lan ing pandelenge cetha kedadeyan kaya kedadeyan nalika telpon diluncurake.
IPhone 3G nyimpen ukuran layar sing padha karo sing asli, nanging nggunakake desain plastik sing nggilap lan nambah konektivitas 3G, saengga luwih cepet mbukak kaca web. IPhone 3G uga iPhone pisanan nganggo GPS, komunikasi satelit sing ngidini telpon ngerti posisi sing pas lan bagean sing klasik kanggo peta lan pengalaman navigasi sing luwih apik.
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
IPhone 3G ngilangi opsi panyimpenan 4GB lan mung kasedhiya ing versi 8GB lan 16GB. IPhone anyar iki uga menehi pengawasan penting: jack 3.5mm ing iPhone asli cacat banget, iku uga reses ing njero piranti lan iki saengga nggunakake akeh headphone sing mokal tanpa adaptor (ah, ironi!) . Apple dhewe ngakoni ing situs web kasebut kanggo OG iPhone sing & apos; sawetara headphone stereo bisa uga mbutuhake adaptor (didol kanthi kapisah) kanggo mesthekake pas. '


iPhone 3GS

Juni 2009Spesifikasi: Nyemak
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
IPhone 3GS minangka upgrade bertahap tinimbang pamindhahan radikal, nanging isih ngasilake perbaikan kacepetan lan konektivitas 3G sing luwih cepet.
S ing 3GS pancen cepet banget, amarga telpon luwih kuat, zippier, nanging sing paling penting yaiku iPhone pisanan sing bisa ngrekam video. Kamera 3 megapiksel iPhone 3GS anyar debut mode video lan bisa ngrekam video kanthi resolusi VGA (480p).
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
Sampeyan uga iPhone pisanan kanthi kompas digital sing ngidini sampeyan nuduhake orientasi sampeyan kanthi bener ing Peta.
Inovasi liyane ing kene kalebu akeh babagan piranti lunak: fitur inti kayata copy and paste, notifikasi push, keyboard lanskap lan liyane sing teka ing taun 2009.


Iphone 4

Juni 2010Spesifikasi: Nyemak
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
Kanggo akeh pelanggan Apple, iPhone 4 minangka desain iPhone paling apik ing kabeh wektu. IPhone 4 minangka desain ulang utama pisanan ing seri iPhone, ngenalake konstruksi kaca kanthi apik kanthi pigura logam. Iki uga iPhone pisanan sing tampil karo layar Retina, resolusi layar anyar 640 x 960 piksel sing Apple cetha banget, yen dibandhingake karo watesan alami retina manungsa. Iki minangka telpon pertama kanthi resolusi dhuwur lan tetep suwene sajrone pirang-pirang taun.
Uga ana skandal gedhe ing iPhone 4, sing diarani antena-gate. Masalahe yaiku nalika dianakake kanthi cara tartamtu, sinyal seluler gampang diblokir kanthi tangan sampeyan lan sanajan Apple ora nate ngatasi iki kanthi resmi, nanging nawakake bumper gratis sing ngatasi masalah kasebut.
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
Dhaptar inovasi ing iPhone 4 dawa banget, mula kita bakal langsung mbahas sing paling penting ing ngisor iki:
  • Resolusi telpon paling dhuwur ing wektu kasebut, tampilan Retina
  • IPhone pisanan nganggo kamera selfie sing madhep ngarep
  • Kamera 5 megapiksel anyar sing bisa ngrekam video HD 720p
  • Slot kertu mikro-SIM sing luwih cilik
  • Desain kaca lan logam anyar
  • Mikro sekunder kanggo pembatalan swara

Sawetara wulan sawise diluncurake ing AT & T, mitra eksklusif Apple, iPhone 4 pungkasane diluncurake ing Verizon Wireless ing wiwitan taun 2011.


iPhone 4s

September 2011Spesifikasi: Nyemak
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
2011 bisa dadi taun paling angel lan paling sedhih kanggo Apple, para penggemar lan komunitas: tanggal 5 Oktober 2011, mung sedina sawise nggawe iPhone 4s, Steve Jobs, wong sing nggawe Apple, mbentuk minangka perusahaan lan tunggal -mimpin kanthi mandhiri kanthi teknologi sing unik kanggo teknologi sing tilar donya. Jobs nilar Tim Cook, mantan kepala logistik Apple minangka CEO, lan Cook dadi tuan rumah iPhone 4s sing diluncurake.
Fitur gedhe saka iPhone 4s yaiku Siri, asisten swara cerdas sing kesengsem karo kemampuan takon kanthi angel lan sithik humor sing bakal nyenengake sampeyan kanthi guyon nalika sampeyan butuh. Uga nyetel weker lan janjian tanggalan. Nanging, iPhone sing luwih anyar tetep dadi telpon 3,5 inci, luwih cilik tinimbang kompetisi Android sing entuk tunjangan ing antarane para pelanggan sing pengin piranti luwih gedhe.
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
IPhone 4s debut karo desain loro-antena anyar lan ngatasi masalah 'antena-gate' iPhone sing nggegirisi. Fitur anyar sing diluncurake karo iPhone 4s kalebu chip dual-core sing luwih kuat, Apple A5, kamera 8 megapiksel anyar sing njupuk gambar sing luwih rinci, kanthi imbangan putih sing luwih apik, lan iCloud, solusi cloud-storage.
Ing wulan Oktober 2011, Sprint uga pungkasane entuk hak adol iPhone Apple lan wiwit nawakake iPhone 4s, iPhone 4 lan iPhone 3GS menyang para pelanggan.


iPhone 5

September 2012Spesifikasi: Nyemak
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
Apple iPhone 5 nggawa tampilan sing rada gedhe lan luwih dhuwur tinimbang iPhone sadurunge, nanging dudu owah-owahan radikal sing diarepake para pangguna: tuwuh saka 3,5 inci nganti ukuran 4 inci, lan kanthi rasio aspek 16: 9 ( beda karo 3: 2 sing digunakake sadurunge), sing kabukten luwih praktis kanggo video, kanthi tradisional dijupuk ing 16: 9.
IPhone 5 uga menehi tandha wayahe monumental kanggo Apple: iki telpon pisanan kanthi chip sing digawe Apple nalika ngupayakake mandhiri saka Qualcomm. Apple A5 kesengsem karo desain lan perbaikan kacepetan, lan nyiyapake dhasar penting. Apple saiki bisa ngoptimalake kinerja telpon kanthi luwih apik menyang chip sing digawe dhewe. Desain iPhone 5 anyar uga luwih tipis lan luwih entheng.
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
Iku - pungkasane! - iPhone pisanan kanthi dhukungan 4G LTE. Tampilan uga apik ing babagan warna, cukup imbang kanggo standar sRGB sing digunakake ing saindenging web kanggo gambar lan video.
Iki uga wektu nalika kepala perangkat lunak iOS, Scott Forstall, ditampilake ing lawang nalika app Apple Maps sing mentas diluncurake, sawijining proyek sing dipimpin, gagal kanthi spektakuler ing wiwitan. Iki bakal nyebabake pangowahan gedhe ing antarmuka iOS sing bakal dipindhah saka desain skeuomorphic gaya lawas.
Wulan sawise iPhone 5 diluncurake, operator utama A.S. pungkasan entuk hak adol: T-Mobile gabung karo AT&T, Verizon Wireless lan Sprint nggawa iPhone. Babagan iki nalika John Legere miwiti pangowahan gedhe ing T-Mobile lan tuwuh dadi saiki.


iPhone 5s lan iPhone 5c

September 2013Spesifikasi: Nyemak
iPhone 5s - Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh iPhone 5s - Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabehiPhone 5siPhone 5c kanthi awak warna-warni plastik - Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabehiPhone 5c kanthi awak warna-warni plastik
Amarga para pesaing wis pindhah menyang telpon layar sing luwih gedhe minangka standar, kabeh mripat ing Apple pungkasan taun 2013. Kabeh wong ngarepake telpon luwih gedhe, nanging perusahaan durung siap nuduhake. Sing nganggo kaos tangan yaiku iPhone 5s, sing nampilake ukuran lan desain sing padha.
Nanging, iki nganyari 'S' penting karo rong fitur utama sing wis pirang-pirang taun sadurunge kompetisi: chip Apple A7 'Cyclone' anyar, chip 64-bit pisanan ing telpon, pirang-pirang taun sadurunge wong liya wiwit nggarap Kripik 64-bit, banjur uga 'Touch ID', sistem identifikasi aman adhedhasar bekas driji sing bakal mbutuhake pirang-pirang taun kanggo ngleksanakake telpon Android kanthi bener. Iki uga nggawa perbaikan kinerja kamera entheng lan tambahan cilik.
iPhone 6 (kiwa), iPhone 6 Plus (tengah) lan iPhone 5s (tengen) - Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
IPhone 5 uga menehi era anyar kanggo iOS: ing wulan Juni 2013 ing WWDC, Apple ngumumake pangowahan radikal kanggo desain iOS nganggo iOS 7. Antarmuka sing dirancang Jony Ive anyar ngilangi elemen-elemen gaya lawas ing iOS kanggo antarmuka sing luwih padhang lan transparan sing rasane maju banget.
Ayo uga ora lali babagan iPhone 5c, iPhone plastik warna-warni kanthi rega terjangkau sing dituku akeh wong.


iPhone 6 lan iPhone 6 Plus

September 2014Spesifikasi: Nyemak
iPhone 6s kanthi sistem 3D Touch anyar - riwayat Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabehiPhone 6 (kiwa), iPhone 6 Plus (tengah) lan iPhone 5s (tengen)Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabehiPhone 6 (kiwa) lan iPhone 6 Plus (tengen)
Ing 2015, sawise pirang-pirang taun ngenteni, Apple - pungkasane! - nuduhake iPhone kanthi layar sing luwih gedhe. Nyatane, ana loro yaiku: iPhone 6 4,7 inci lan iPhone 6 Plus 5,5 inci.
Pasangan kasebut didol kaya hotcakes: nggawa pesaing Galaxy S lan Galaxy Note, nanging uga dirancang kanthi luwih apik, kanthi awak aluminium tipis lan efisien, awet. Rasane ing level liyane tinimbang desain plastik sing murah saka Samsung. Aman yen dikatutake saiki manawa iPhone 6 minangka langkah penting kanggo nggawe desain premium, logam minangka standar ing antarane unggulan.
IPhone 6 lan 6 Plus uga ngenalake kamera sing luwih apik kanthi fokus otomatis kanthi cepet lan dhukungan kanggo fokus otomatis ing video.
Ana pangowahan opsi panyimpenan: model dhasar iPhone 6 isih 16GB, nanging ana 64GB lan 128 opsi manggung kanggo pangguna sing luwih nuntut.


iPhone 6s lan iPhone 6s Plus

September 2015Spesifikasi: Nyemak
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabehiPhone 6s kanthi sistem 3D Touch anyariPhone X lan sistem lan kedudukan ID Wajah sing ditandatangani - Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabehiPhone 6s Plus
Sawise nindakake perang salib kanggo iPhone sing luwih kenthel, ing 2015, kanggo kaping pisanan, Apple pancen nambah kekandelan iPhone anyar. Alesan utama awak iPhone sing luwih kenthel yaiku teknologi tampilan anyar sing ngidini telpon bisa ngrasakake kekuwatan. Apple nyebut teknologi 3D Touch lan ngenalake akeh aplikasi dhewe. Kabeh bisa digunakake kanthi klik tengen, trabasan ngirit wektu sing akeh kanggo akeh aplikasi.
IPhone 6s lan 6s Plus minangka iPhone pisanan sing bisa ngrekam video 4K. Telpon Android wis nganggo video 4K suwene pirang-pirang taun, nanging kabeh mau duwe watesan sing ngganggu kayata watesan 5 menit kanggo klip video lan ora bisa ngedit rekaman 4K ing telpon. IPhone 6 bisa uga wis telat, nanging kabeh pancen bener: video asri banget, direkam kanthi tingkat paling dhuwur, lan Apple nganyari iMovie sing apik banget kanthi dhukungan nganti rong saluran video 4K. Nalika semana, akeh laptop sing ora bisa ngatasi suntingan video 4K, sing kalah karo telpon.
Fitur iPhone 6s liyane sing keren kalebu Foto Langsung sing ngrekam video cendhak sadurunge lan sawise gambar foto, sekumpulan 3D Motion-aktif 3D Touch anyar, warna emas mawar anyar, uga dhukungan kanggo 'Hei, Siri', tangan -Prentah swara gratis sing ngaktifake asisten iPhone sing cerdas.


iPhone 7 lan iPhone 7 Plus

September 2016Spesifikasi: Nyemak
iPhone XR (kiwa), iPhone XS Max (tengah), iPhone XS (tengen) - Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabeh
Ing 2017, ana rong prekara gedhe sing kedadeyan ing iPhone: Apple mateni jack headphone lan iPhone loro kasebut bisa diuji banyu. Kanthi pamindhahan khas Apple sing 'wani', perusahaan kasebut mateni bocah lawas sing apik yaiku jack headphone 3,5mm. Jerit kasebut gedhe banget lan sanajan ora mengaruhi penjualan amarga iPhone 7 ngilangi kabeh cathetan penjualan Apple sadurunge, akeh wong sing nesu karo pamindhahan iki.
Uga, iPhone 7 Plus kaping pisanan mbedakake dhewe minangka telpon kamera sing luwih apik, kanthi sistem kamera dobel sing lensa sekunder, & apos; telephoto 'ngidini njupuk foto zoom-in lan ngetrapake efek' Mode Potret 'anyar sing bakal cetho latar mburi gambar kanggo tampilan profesional, kaya DSLR. IPhone 7 cilik uga entuk kamera sing luwih apik: saiki dilengkapi stabilisasi gambar optik (OIS), sing nyumbang gambar sing luwih kabur lan stabilisasi video sing luwih apik.
Warta gedhe liyane yaiku warna ireng jet anyar sing kasedhiya kanthi jumlah winates lan rasane meh kaya kaca, nanging gampang banget bisa digaru. Werna ireng matte anyar uga kasedhiya, lan ora katon apik banget, luwih praktis lan ora gampang goresan.
Apple terus ningkatake tampilan iPhone uga kanthi ngenalake mode DCI-P3 warna anyar sing nggawe kabeh katon luwih padhang, luwih nyengsemake.


Apple iPhone X, iPhone 8 lan iPhone 8 Plus

September 2017Spesifikasi: Nyemak
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabehiPhone X lan sistem tanda tangan Face IDSejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabehiPhone 8 (kiwa), iPhone X (tengah) lan iPhone 8 Plus (tengen)
Apple ngenalake rekor telung iPhone anyar ing taun 2017 lan banjur nggawe seri iPhone 7, 6s lan SE, dadi portofolio iPhone umume minangka sing paling gedhe sing ditawakake.
Taun iki uga dadi pertama kaline kita ndeleng iPhone regane $ 1.000, luwih dhuwur tinimbang $ 750 sing umume Apple njaluk iPhone ukuran Plus sadurunge.
Lan iPhone X pancen iPhone sing nyiapake dalan kanggo mbesuk: yaiku sing pertama nganggo layar tanpa wates (utawa kanthi kedudukan) lan sing pertama nganggo tampilan OLED. Iki tegese uga ngakoni pangenalan sidik jari Touch ID: sistem ID Wajah anyar sing ngakoni praupane kabukten luwih aman lan luwih gampang digunakake.
Sisa inovasi iPhone ing taun kasebut dituduhake ing antarane iPhone X, iPhone 8 lan iPhone 8 Plus: kaca mburi, pengisian daya nirkabel, chip Apple A11 Bionic kanthi mesin saraf, uga sing anyar kanggo 64GB wektu lan Pilihan panyimpenan 256GB.


iPhone XR, iPhone XS lan iPhone XS Max

September 2018Spesifikasi: Nyemak
Sejarah Apple iPhone: evolusi smartphone sing miwiti kabehiPhone XR (kiwa), iPhone XS Max (tengah), iPhone XS (tengen)iPhone XS Max (kiwa), iPhone XS (tengen)
Ing pungkasan taun 2018, Apple negesake tradhisional ngluncurake telung telpon anyar sekaligus, nanging wektu iki kabeh telung telpon anyar nggunakake navigasi gerakan lan sistem Face ID sing dadi cara kanggo masa depan perusahaan.
IPhone XS lan iPhone XS Max terus ngetutake conto sing ditemtokake dening iPhone X: premium super, $ 1.000 plus rega sing ditrapake Apple menyang tampilan AMOLED generasi sabanjure sing digunakake ing telpon kasebut, ditambah kalorone nampilake sistem kamera dual kanthi utama lan lensa telephoto zoom 2X.
IPhone XR paling larang ing seri kasebut, nanging tetep ora murah miturut syarat-syarat rega smartphone tradisional kanthi rega wiwit $ 750. XR ngenalake desain anyar kanthi warna kanthi nada kuat ing sisih mburi piranti. Nggunakake bezel sing luwih gedhe ing sisih ngarep lan Apple milih teknologi layar LCD kanthi resolusi HD + sing cukup murah, nanging tetep prosesor sing kuat kaya seri XS ing kene lan uga nggunakake kamera utama sing padha, faktor sing digabung karo daya tarik ekosistem iOS ngunggahake iPhone XR dadi iPhone sing paling laris ing seri kasebut.


iPhone 11, iPhone 11 Pro lan iPhone 11 Pro Max

September 2019Spesifikasi: Nyemak

Ing taun 2019, Apple ngluncurake maneh telung iPhone anyar sing meh padha karo sing ditawakake taun kepungkur.
Pangowahan utamane yaiku kamera ing endi kabeh telung iPhone nampa kamera ultra-sudhut anyar sing ngidini pangguna bisa njupuk foto lanskap sing luar biasa, uga motret ing ruang sing sempit.
IPhone 11 Pro lan 11 Pro Max entuk moniker 'Pro' sing Apple katon kaya maneh karo layar AMOLED sing bermutu. Ing taun 2019, Apple menehi pangguna apa sing dijaluk pangguna pirang-pirang taun: telpon sing luwih kenthel kanthi baterai sing luwih gedhe sing pungkasane nambah Pro lan utamane Pro Max dadi ndhuwur peringkat umur batere. Fitur penting liyane sing diduweni telpon yaiku Night Mode, mode kamera anyar sing bakal nggawe telpon kanthi cerdas nggabungake gambar pajanan sing dawa karo macem-macem liyane ing proses otomatis lan gampang sing bisa nyekel gambar sing apik ing cahya sing surem banget.
IPhone 11 maneh dadi model sing paling populer ing seri kasebut. Apple kanthi cerdas mutusake kanggo nyuda rega wiwitan dadi $ 700, $ 50 luwih murah tinimbang rega wiwitan iPhone XR wiwit taun kepungkur lan pamindhahan kasebut mbantu luwih ningkatake popularitas iPhone 11. Nanging, para kritikus negesake manawa Apple isih nggunakake teknologi LCD lawas lan panel resolusi rendah ing telpon sing regane cukup akeh, sauntara kompetisi bakal ana ing babagan iki.


iPhone SE (2020)

Spesifikasi April 2020: Nyemak

Apple mbalekake merek SE ing wiwitan taun 2020 kaya pandemi virus corona sing ngetokake tekanan gedhe ing ekonomi, lan telpon sukses banget. Regane $ 400 lan didukung paling anyar nalika chip Apple A13, luwih kuat tinimbang telpon Android ing kisaran rega kasebut.
Nanging iPhone SE anyar (2020) ora cukup cilik karo SE 4-inch asli. Nanging, sejatine nggunakake sasis iPhone 8, dadi sampeyan entuk layar 4,7 inci. Kamera siji ing sisih mburi bisa ngrekam video 4K kanthi kualitas apik, lan liyane uga nawakake lensa telefoto sing wiyar lan kadhang malah malah nganggo anggaran iki, SE sing anyar katon apik kanthi lensa tunggal.
Keluhan paling gedhe babagan telpon iki yaiku dina batere. Duwe batere cilik 1800mAh ing njero ati, yen sampeyan nggunakake telpon luwih suwe sajrone awan, sampeyan kudu mbayar ulang sadurunge mulih saka omah, sing mesthi dudu pengalaman sing apik.


iPhone 12 Mini, 12, 12 Pro lan 12 Pro Max

Spesifikasi Oktober 2020: Nyemak

Ing pungkasan taun 2020, Apple kaping pisanan ngluncurake papat iPhone ing wektu sing padha. Sawise pirang-pirang taun tetep nganggo desain sing padha, seri 12 nampilake refresh lengkap ing departemen tampilan: sisih rata, awak tipis, lan faktor formulir super kompak anyar karo iPhone 12 Mini.
Kabeh papat seri 12 iPhone dilengkapi konektivitas 5G, sing pertama kanggo iPhone apa wae, lan kaya sing sampeyan ngarepake saka Apple sing ditangani kanthi lancar kanthi dhukungan kanggo mmWave ing AS, uga fitur sing cerdas sing bakal kanthi otomatis bali menyang LTE jaringan nalika 5G ora kasedhiya kanggo ngreksa umur batere.
Uga, kabeh papat nampilake tampilan OLED kanthi warna sing apik, warna sing ireng lan ireng tuwa, sadurunge sadurunge model iPhone 11 sing luwih terjangkau, kayata kompromi karo layar LCD.
IPhone 12 saiki dadi sing paling laris ing seri kasebut, nanging iPhone Pro sing umume misuwur kanggo kamera telephoto lan fitur kamera canggih kaya njupuk RAW uga laris.