Pengujian API Otomatis Digampangake Kanthi Karate

Yen sampeyan pengin melu Pengujian API Otomatis, nanging ora duwe latar mburi program, sampeyan bisa uga menehi Karate!

Karate dirilis minangka alat open-source dening Intuit . Alat kasebut dirancang kanggo digunakake kanggo nyoba API otomatis lan nduweni kabeh fitur sing dibutuhake kanggo nggawe API nyoba dadi gampang lan nyenengake.

Ora kaya alat uji coba API otomatis liyane sing mbutuhake kodhe cukup, sanajan mung kanggo nindakake dhasar, Karate bisa digunakake ing njaba kothak kasebut. Sampeyan bisa nggawe operasi panjaluk panjaluk sing paling rumit tanpa ngerti basa pamrograman. Sampeyan mung kudu nulis file fitur kanthi nggunakake gaya teks Gherkin biasa.


Amarga Karate minangka DSL lengkap lan lenggah ing ndhuwur Timun-JVM , sampeyan bisa mbukak tes lan ngasilake laporan kaya proyek Java standar, nanging ora nulis kode Java, sampeyan nulis tes nganggo basa sing dirancang supaya transaksi karo HTTP, JSON utawa XML gampang lan gampang.

Sanajan ora ana prasyarat kanggo nggunakake Karate, bisa mbantu yen sampeyan duwe pemahaman dhasar babagan HTTP, JSON, XML, JsonPath lan XPath lan JavaScript.


Ing kiriman iki, kita bakal mriksa sawetara operasi khas sing biasane sampeyan lakoni ing Pengujian API Otomatis, nanging luwih dhisik, pandhuan cepet kanggo nyiyapake lingkungan kanggo Karate.



Maven

Yen sampeyan nggunakake Maven, sampeyan kudu loro katergantungan ing ngisor iki


com.intuit.karate
karate-apache
0.6.0
test
com.intuit.karate
karate-junit4
0.6.0
test

Gradle

Utawa, yen sampeyan nggunakake Gradle, sampeyan kudu

testCompile 'com.intuit.karate:karate-junit4:0.6.0' testCompile 'com.intuit.karate:karate-apache:0.6.0'

Struktur Folder

Skrip tes Karate duwe ekstensi file .feature yaiku standar sing diikuti timun. Sampeyan bebas ngatur file nggunakake konvensi paket Java biasa.


Tradhisi Maven duwe file sumber non-Java kanthi kapisah src/test/resources struktur folder - nanging sing nggawe alat Karate nyaranake sampeyan supaya terus jejer karo *.java file

Kaya Timun, sampeyan kudu duwe kelas 'Runner' sing mbukak file fitur. Ora kaya Timun, ora ana definisi langkah! Lan iki sihir Karate.

Kanggo nggunakake kelas TestRunner.java kanggo nglakokake file fitur, sampeyan kudu duwe bagean build ing file pom.xml.



4.0.0
Tutorials
Karate
1.0-SNAPSHOT




com.intuit.karate

karate-apache

0.6.0.4





com.intuit.karate

karate-junit4

0.6.0.4










src/test/java






**/*.java








Lan kelas TestRunner.java sampeyan bakal katon

package com.tutorials.karate; import com.intuit.karate.junit4.Karate; import org.junit.runner.RunWith; @RunWith(Karate.class) public class TestRunner { }

Pangujian API Otomatis Sederhana karo Karate

Umpamane sampeyan lagi nyoba API (https://some-api.com/api/users) sing ngasilake dhaptar pangguna ing format JSON

[
{
'id': 1,
'name': 'FirstUser',
'password': 'User1Pass'
},
{
'id': 2,
'name': 'SecondUser',
'password': 'User2Pass'
} ]

File fitur Karate sampeyan bakal katon kaya:

Feature: Test User API
Scenario: Fetch all users
Given url 'https://some-api.com/api/users'
When method GET
Then status 200
And assert response.length == 2
And match response[0].name == 'FirstUser'

Lan wis dadi - ringkes banget lan paling penting, ora ana kode!


Karate dilengkapi macem-macem fitur migunani sing ngidini sampeyan nindakake Pengujian API Otomatis kanthi gampang lan cepet. Ing kiriman mbesuk, kita bakal luwih ngerti alat sing apik tenan iki lan menehi conto babagan cara nindakake apa wae sing sampeyan butuhake nalika nyoba API!