Bash Script - Hello World Conto

Ing tutorial iki, kita sinau cara nggawe lan mbukak skrip Bash sing gampang dicithak 'Hello World'.



Apa Shebang (#!)

Saben skrip cangkang diwiwiti karo Shebang #! simbol. Iki dinyatakake ing baris pisanan skrip lan umume ngandhani cangkang penerjemah sing bakal digunakake kanggo mbukak skrip.

#!/bin/bash ...

Hello World Bash Script

Saiki, kita bakal nggawe skrip bash sing nyithak tembung 'Hello World' ing terminal.


Pisanan nggawe file sing diarani hello_world.sh. Nggunakake terminal, kita nulis:

$ touch hello_world.sh

File kita saiki digawe


Sabanjure, bukak file ing editor favorit sampeyan; Aku nggunakake nano, dadi:



$ nano hello_world.sh

Sawise hello_world.sh mbukak ing editor, ketikake perintah ing ngisor iki:

#!/bin/bash echo 'Hello World'

Jalanake Script Shell

Saiki kanggo nyithak hello world, kita kudu nglakokake skrip cangkang sing digawe.

Ana sawetara cara kanggo nglakokake skrip shell


$ sh ./hello_world.sh ## incorrect $ ./hello_world.sh ## correct $ bash ./hello_world.sh ## correct

Cara pertama ora salah, amarga sampeyan ngandhani cangkang nggunakake juru cangkang cangkang dudu juru bash.

Cara nomer loro bener amarga kita mung mbukak skrip sing bakal nggunakake interpreter sing ditemtokake ing file, baris pisanan ing skrip yaiku #!/bin/bash.

Cara katelu uga bener amarga ing kasus iki, kita ujar nggunakake penerjemah bash sing padha karo sing ditemtokake ing file kasebut.

Idin Ditolak Nalika Nglakokke Script Shell

Yen sampeyan nyoba mbukak skrip nggunakake:


$ ./hello_world.sh -bash: ./hello_world.sh: Permission denied

sampeyan bakal weruh kesalahan ijin sing ditolak. Iki amarga skrip ora duwe idin.

Sampeyan bisa menehi skrip idin kanthi nggunakake:

$ chmod +x ./hello_world.sh

Saiki, yen sampeyan mbukak skrip maneh, sampeyan bakal bisa ndeleng 'Hello World' sing dicithak:

$ ./hello_world.sh Hello World