Bash Script - Cara Maca Input pangguna

Linux maca printah digunakake kanggo njupuk input pangguna saka baris perintah. Iki migunani yen pengin nyedhiyakake interaktivitas pangguna nalika runtime.

Sintaks sing diwaca yaiku:

read [options] variable_name

Banjur bisa nggunakake $ mlebu ing ngarep jeneng variabel kanggo ngakses nilainya, f.eks. $variable_name.




Script Bash kanggo Maca Input pangguna

Miwiti kanthi nggawe file nganggo .sh ekstensi, kayata:

touch user_input.sh

Banjur bukak banjur file ing editor favorit lan ketik ing ngisor iki:


#!/bin/bash echo 'Enter your name:' read name echo 'Enter your age:' read age echo 'Hello' $name, 'you are' $age 'years old'

Skrip ing ndhuwur njupuk jeneng lan umur pangguna.



Cathetan:Ora prelu nemtokake jinis variabel sing diwaca.

Kanggo mbukak skrip ing ndhuwur, bukak terminal lan ketik:

$ sh user_input.sh Enter your name: DevQA Enter your age: 12 Hello DevQA, you are 12 years old

Pesen Prompt Kanthi diwaca Prentah

Kanggo njaluk pesen kanthi printah sing diwaca, kita nggunakake -p pilihan

Contone:


$ read -p 'Enter your username: ' username

Yen ora pengin karakter ditampilake ing layar, kita kudu nggunakake -s pilihan karo printah diwaca. Iki migunani nalika maca sandhi.

Contone:

$ read -sp 'Enter your password: ' password

Skrip bash sampeyan kanggo maca input pangguna ing ndhuwur kaya:

#!/bin/bash read -p 'Enter your username: ' username read -sp 'Enter your password: ' password echo -e ' Your username is $username and Password is $password'

Output yaiku:


$ sh user_input.sh Enter your username: devqa Enter your password: Your username is devqa and Password is secret