Apa Agile Sukses Tanpa Tes Otomatis?

Apa Uji Otomatis perlu banget kanggo proyek sing lincah? Apa kita bisa prigel tanpa tes otomatis?

Nalika ngomong babagan pengujian otomatis, kita kudu ngerti lapisan (unit, API, UI) endi sing bakal dibahas.

Aku wis makarya ing pirang-pirang organisasi sing lincah, nanging status tes otomatis ing kabeh lapisan dadi miskin lan ora efektif sing kaya ora ana, YET, dheweke ngeculake piranti lunak saben rong minggu nalika produksi tanpa gangguan.


Aku ora ujar manawa tes otomatis mbuwang-mbuwang wektu, nanging aku wis ndeleng wong ngeculake piranti lunak kanthi mung tes manual.

Nanging, masalah ora duwe tes otomatis yaiku kapan sampeyan pengin ngeculake piranti lunak menyang produksi, sampeyan bakal diluncurake kanthi wedi lan ora yakin manawa piranti lunak kasebut kuat, amarga mung akeh sing bisa nyoba kanthi manual.


Aku bakal ngomong, sampeyan butuh tes unit kanthi otomatis lan tes integrasi / api otomatis, nanging bisa uga ora kudu tes lengkap saka mburi-menyang-mburi kanthi otomatis liwat UI, amarga alon-alon mlaku lan bisa dijaga kanthi larang.



Dadi, kanggo nyimpulake, pengujian otomatis mbantu proyek tangkas ngirim kode kualitas sing luwih apik liwat mriksa terus-terusan lan menehi umpan balik kanthi cepet, mula ana sing nyebutake minangka elemen penting ing proyek tangkas, nanging menehi nilai paling gedhe nalika kabeh tim tanggung jawab kanggo tes otomatisasi lan tes otomatis ing lapisan unit lan API.

Tes liwat UI mung kudu mriksa lelungan pangguna tinimbang verifikasi fungsi lengkap kanggo saben fitur.