Kesalahpahaman Otomasi Uji Umum

Ing artikel iki, kita bakal mriksa sawetara kesalahpahaman otomatisasi tes sing umum lan kepiye supaya organisasi ora sukses ing uji coba otomatis.

Ora angel mbayangake mupangate tes otomatis bebarengan karo pangembangan produk - rilis sing luwih cepet, jangkoan tes sing tambah, eksekusi tes sing asring, umpan balik sing luwih cepet kanggo tim pangembangan, mung kanggo sawetara jeneng, nanging akeh organisasi sing durung nindakake tahan investasi ing otomatisasi tes.



Kesalahpahaman Otomatisasi Tes

Bisa uga aspek sing paling angel lan tantangan kanggo ngupayakake otomatisasi tes yaiku ngerti watesan uji coba otomatis lan nyetel target lan pangarepan sing realistis kanggo ngindhari kuciwane. Kanthi dipikirake, ayo ndeleng sawetara kesalahpahaman lan mitos sing umum babagan otomasi tes:


Pengujian Otomatis Luwih Apik tinimbang Tes Manual

Referensi posting blog Michael Bolton Tes vs. , tes otomatis dudu nyoba. Iki mriksa kasunyatan. Yen duwe pangerten babagan sistem, kita bisa ngetrapake pangerten kasebut kanthi cara mriksa banjur kanthi mbukak kir otomatis, kita bakal ngonfirmasi pangerten kita. Nanging, pangujian minangka latihan investigasi kanggo ngarahake informasi anyar babagan sistem sing dites liwat eksplorasi.

Pengujian mbutuhake manungsa supaya bisa mutusake babagan kegunaan sistem kasebut. Kita bisa ndeleng anomali nalika ora diramal. Kita ora kudu entheng marang siji utawa liyane, amarga kaloro cara kasebut dibutuhake kanggo entuk wawasan babagan kualitas aplikasi kasebut.


Nggayuh Tes Otomatis 100%

Kaya ora ana cara praktis kanggo nggayuh jangkoan tes 100% (amarga kemungkinan permutasi sing ora ana enteke), padha uga ditrapake kanggo uji coba otomatis. Kita bisa nambah jangkoan tes kanthi mbukak tes otomatis kanthi luwih akeh data, konfigurasi liyane, nutupi macem-macem sistem operasi, browser, nanging entuk 100% isih dadi target sing ora realistis. Nalika nyoba otomatis, luwih akeh tes ora ateges kualitas utawa kapercayan sing luwih apik. Iku kabeh gumantung saka kepiye tes sing dirancang. Aja ngarahake jangkoan lengkap, fokusake fungsi sing paling penting sing penting kanggo bisnis.



ROI cepet

Nalika ngetrapake solusi otomasi tes, ana kegiyatan pangembangan sing gegandhengan liyane tinimbang mung kasus tes skrip. Biasane kerangka kerja kudu dikembangake sing bisa ndhukung operasi bespoke sing migunani lan migunani kanggo bisnis, kayata pilihan kasus tes, pelaporan, data-driven, lsp.

Pangembangan kerangka kerja minangka proyek dhewe lan mbutuhake pangembang trampil lan butuh wektu kanggo mbangun. Sanajan kerangka fungsi sing wis rampung, skrip mriksa otomatis wiwitane luwih suwe tinimbang nindakake tes sing padha kanthi manual. Mula, yen mbutuhake saran cepet babagan fitur anyar sing nembe dikembangake, mriksa kanthi manual biasane luwih cepet tinimbang ngotomatisasi tes. Nanging, ROI bali ing jangka panjang nalika kita kudu nglakokake tes sing padha kanthi interval biasa.

Deteksi cacat sing luwih dhuwur liwat Cek Otomatis

Sanajan akeh solusi otomasi tes sing disuplai vendor lan digawe ing omah canggih banget lan nduweni kemampuan kanggo nindakake operasi rumit, dheweke ora bakal bisa saingan karo intelijen panguji manungsa sing bisa nemokake anomali sing ora dikarepake ing aplikasi kasebut nalika njelajah utawa nglakokake set tes script marang sistem sing lagi dites. Ironis, masarakat ngarepake pengujian otomatis bisa nemokake akeh kewan omo amarga miturut omongane uwong tambah akeh tes, nanging nyatane, iki dudu.


Bener, tes otomatis apik kanggo ngatasi masalah regresi - sawise fitur anyar ditambahake ing basis kode sing ana, kita kudu mriksa manawa durung ngilangi fungsi saiki lan butuh informasi kanthi cepet - nanging, sawetara masalah regresi, ing kasus biasane, cenderung kurang saka fungsi anyar sing lagi dikembangake.

Titik liyane sing kudu dielingi yaiku cek otomatis mung mriksa apa sing wis diprogram kanggo dipriksa dening wong sing nulis skrip kasebut. Skrip kasebut apik banget karo wong sing nulis. Kabeh priksa otomatis bisa dilalekake kanthi seneng, nanging cacat utama bisa ditemokake yen bisa menehi kesan palsu babagan kualitas produk. Intine, mriksa bisa mbuktekake ana cacat, nanging ora bisa mbuktekake yen ora ana.

Kita Mung Mbutuhake Otomatisasi Tes Unit

Dadi, yen kemungkinan nemokake cacat luwih gedhe kanggo nyoba fitur anyar, kenapa ora nyoba tes otomatis nglawan fungsi anyar nalika lagi dikembangake? Ya, iki biasane kedadeyan kanggo tim sing latihan TDD .

Pangembang nulis tes unit dhisik, delengen gagal banjur nulis kode sing cukup kanggo entuk pass test unit lan siklus kasebut diulang nganti fungsionalitas sing dituju dikirim. Intine, tes unit otomatis iki mriksa fungsi anyar lan suwe-suwe nggawe paket regresi unit sing dieksekusi bola-bali nalika fungsi anyar dikirim.


Nanging, ana gati kanggo iki. Nalika TDD kasurung banget lan minangka praktik pangembangan sing kuat kanggo mbangun kualitas wiwit wiwitan, tes unit mung bisa nemokake kesalahan programmer, dudu kegagalan. Ana aspek tes sing luwih gedhe sing kedadeyan nalika kabeh komponen kaiket lan mbentuk sistem.

Nyatane, akeh organisasi duwe mayoritas pamriksa otomatis ing lapisan UI sistem. Nanging, skrip mriksa otomatis kanggo UI utawa sistem, nalika fitur sing dikembangake paling apik minangka tugas sing angel, amarga fungsi anyar cenderung ora stabil (tundhuk akeh owah-owahan) sajrone pembangunan. Kajaba iku, fungsionalitas sing diarepake bisa uga durung dingerteni mengko, mula mbuwang wektu kanthi otomatis ngowahi fungsi ora disengkuyung.

Kita mung mbutuhake Otomatisasi UI Sistem

Ana nilai kanggo mbukak kir otomatis ing UI lan level sistem. Kita bisa ndeleng apa sing dialami pangguna nalika sesambungan karo aplikasi kasebut; kita bisa nyoba aliran end-to-end lan 3pasuryanintegrasi partai nalika kita ora bisa nyoba liyane; kita uga bisa demo tes menyang klien lan pangguna pungkasan supaya bisa entuk jangkauan tes. Nanging, mung gumantung marang pamriksa otomatis ing lapisan UI duwe masalah dhewe.

UI terus saya tambah kanggo ningkatake desain visual lan kegunaan lan uga mriksa otomatis gagal amarga owah-owahan UI lan ora owah-owahan ing fungsionalitas bisa menehi kesan salah saka kahanan aplikasi kasebut.


Pemeriksaan otomatis UI uga luwih alon ing kacepetan implementasine tinimbang ing unit utawa lapisan API lan amarga iki, puteran umpan balik menyang tim alon. Perlu sawetara jam sadurunge cacat ditemokake lan dilaporake maneh menyang pangembang. Lan yen ana kesalahan, analisis akar sebabe luwih suwe amarga ora gampang katon ing endi bug kasebut.

Ngerti konteks saben tes lan ing lapisan apa tes kudu otomatis penting. Otomatisasi tes kudu dadi bagean saka kegiyatan pangembangan, dadi kabeh tim tanggung jawab kanggo otomatisasi tes, karo pangembang nulis tes unit eksekusi, Pangembang Piranti Lunak ing eksekusi nulis Tes lan njaga tes penerimaan ing API lan / utawa UI.

Ilang kapercayan lan kapercayan ing Otomatisasi Tes

Sing terakhir iki dudu mitos babagan otomatisasi tes, nanging efek samping yen uji coba otomatis dadi salah. Sampeyan nglampahi pirang-pirang jam kanggo nggawe solusi otomatis tes sing sampurna, nggunakake alat lan praktik paling apik, nanging yen pamriksa otomatis ora bisa mbantu tim, mula ora ana gunane.

Yen tim ora duwe visibilitas utawa pengetahuan babagan otomatis lan eksekusi, dheweke bakal diluncurake kanthi wedi yen ora dingerteni utawa duplikat upaya pengujian regresi. Yen pamriksa otomatis flaky, alon, menehi asil intermiten, mula bisa mbingungake tim luwih akeh tinimbang nyedhiyakake jaring pengaman lan penguat kapercayan.


Aja wedi mbusak kir otomatis sing mesthi gagal utawa menehi asil sing ora konsisten. Nanging, target tes sing resik lan andal sing bisa menehi indikasi kesehatan aplikasi sing bener.



Kesimpulan

Test Automation minangka investasi jangka panjang. Bakal mbutuhake wektu lan keahlian kanggo ngembangake lan njaga kerangka kerja otomasi tes lan skrip otomatis. Otomatisasi tes dudu upaya sepisan yen sampeyan menehi solusi lan supaya bisa mlaku. Kudu ngawasi lan nganyari terus-terusan.

Tinimbang ngarahake ngganti QA manual utawa ngarep-arep kir otomatis kanggo nemokake cacat, kita luwih becik nggunakake kaluwihan sing ditrapake kanggo tim kasebut, kayata mbebasake wektu QA kanggo tes eksplorasi sing luwih akeh supaya kemungkinan mbukak cacat bisa dimaksimalake, utawa nggunakake otomatis skrip kanggo nggawe data tes sing bisa digunakake kanggo tes manual.

Ngerti watesan lan nyetel pangarepan sing nyata penting kanggo ngatasi mitos uji coba otomatis iki.