Yayasan lan Konsep DevOps

Ing kiriman iki, kita bakal nutupi dhasar, konsep lan praktik sing penting kanggo sapa wae sing kerja ing lingkungan DevOps.

Iki bakal dibahas ing ngisor iki:

  • Budaya - Budaya kolaborasi antarane Dev lan Ops
  • Laku - Praktek sing ndhukung target budaya DevOps
  • Piranti - Alat sing mbantu ngetrapake praktik DevOps
  • Awan - Hubungan sing cedhak antara DevOps lan awan


Apa sing diarani DevOps

DevOps = Dev (Pangembangan) + Ops (Operasi)


Definisi saka Wikipedia iki minangka wiwitan wiwitan:

'DevOps minangka budaya rekayasa piranti lunak lan praktik sing tujuane nggabungake pangembangan piranti lunak (Dev) lan operasi piranti lunak (Ops)… DevOps tujuane kanggo siklus pangembangan sing luwih cekak, nambah frekuensi penyebaran, rilis sing luwih dipercaya, selaras karo tujuan bisnis.'


DevOps Yaiku

  • DevOps pisanan minangka Budaya kolaborasi antarane pangembang lan wong operasi
  • Budaya iki nyebabake sawetara praktik
  • DevOps minangka cara kerja
  • DevOps minangka gerakan, dening praktisi, kanggo praktisi

DevOps Ora

  • DevOps dudu seperangkat alat, nanging Piranti penting kanggo sukses ing DevOps
  • DevOps ORA standar
  • DevOps dudu produk
  • DevOps Dudu judhul kerja


Budaya DevOps

Budaya DevOps kira-kira kolaborasi antarane Dev lan Ops. Cara tradisional, kekarone kerja kanthi kapisah lan duwe beda lan nglawan gol



Ing budaya DevOps, Dev lan Ops bisa kerja bareng lan nuduhake tujuan sing padha . Yaiku perhatian babagan stabilitas uga kacepetan, lan ops babagan kacepetan uga stabilitas.

Peran tradisional pangembang lan insinyur operasional dadi kabur ing DevOps.

Daripada 'mbuwang kode ing tembok,' dev lan ops bisa kerja bareng nggawe lan nggunakake alat lan proses sing ndhukung kacepetan lan stabilitas.


Kanthi DevOps:

  • Dev lan Ops main ing tim sing padha

  • Dev lan Ops nuduhake target sing padha



    • Cepet-kanggo-pasar (TTM)

    • Sawetara produksi gagal

    • Cepet Recovery saka Gagal



Silo Tradisional

Apa sing salah karo silo tradisional?

Ing ngisor silo tradisional:


  • Devs nulis sawetara kode
  • 'Buwang ing tembok' menyang QA
  • Kode mantul bolak-balik antarane Dev lan QA nalika QA nemokake masalah lan Devs ngatasi
  • Pungkasan, siyap kanggo produksi
  • QA / Dev 'mbuwang kode liwat tembok' menyang Operasi
  • Yen ana masalah, Ops mbuwang bali menyang tembok menyang Dev
  • Domain saben klompok minangka 'kothak ireng' kanggo klompok liyane
  • Ops bakal ujar: 'Sistem kita apik; kode sampeyan! '
  • Dev bakal ujar: 'Nanging kode kasebut bisa digunakake ing mesinku!'

Cara kerjane iki nyebabake akeh driji - Ops minangka kothak ireng, Devs ora percaya tenan lan Ops ora percaya tenan karo Devs.

Dev lan Ops duwe prioritas sing beda - Ops nganggep Devs minangka stabilitas sing rusak lan Devs ndeleng ops minangka kendala kanggo ngirim kode kasebut.

Sanajan pengin kerja bareng - Dev diukur kanthi ngirim fitur, tegese nggunakake pangowahan lan Ops diukur kanthi uptime, nanging pangowahan ora stabil kanggo stabilitas.

Kelemahan Silo Tradisional

  • 'Kothak ireng' nyebabake driji
  • Proses dawa tegese alon-alon menyang pasar
  • Kurang otomatis tegese barang kaya konstruksi lan penyebaran ora salaras
  • Perlu wektu suwe kanggo ngenali lan ngatasi masalah


Merging Dev lan Ops (DevOps)

Kepiye cara DevOps ngatasi masalah silo tradisional?


Ing model DevOps:

  • Devs nulis kode
  • Kode komit nyebabake nggawe, integrasi, lan tes otomatis
  • QA bisa langsung ngrampungake
  • Sawise siyap, mateni penyebaran otomatis menyang produksi
  • Amarga kabeh wis otomatis, luwih gampang dipasang nalika tetep stabil
  • Penyebaran bisa kedadeyan luwih asring, supaya fitur dadi luwih cepet ing tangan para pelanggan
  • Yen penyebaran paling anyar ngrusak produksi, pemantauan otomatis bakal langsung menehi kabar marang tim
  • Tim nindakake puter maneh kanthi nggunakake versi sing digunakake sadurunge, kanthi cepet ngatasi masalah
  • Sajam mengko, tim dev bisa masang versi tetep kode anyar

Dev lan Ops kerja sama kanggo prioritasake loro kecepatan pangiriman lan stabilitas.

Otomatis nyebabake konsistensi - Bangunan, pengujian, lan tugasake kedadeyan kanthi cara sing padha saben-saben, luwih cepet lan asring banget

Pemantauan sing apik, ditambah karo proses penyebaran sing cepet, manawa ana masalah sing bisa diatasi sadurunge pangguna ngerteni. Sanajan pangowahan kode nyebabake masalah, pangguna ngalami downtime utawa ora.


Keuntungan saka DevOps

  • Tim teknologi cenderung luwih seneng nindakake DevOps tinimbang dadi silo tradisional
  • Luwih akeh wektu kanggo nggawe inovasi lan kurang wektu kanggo mateni geni
  • Devs lan Ops duwe target sing padha yaiku kecepatan pangiriman lan sistem stabil.
  • Cara kerja DevOps menehi pelanggan fitur sing dikarepake kanthi cepet lan andal.