Bedane Tes Pangujian lan Tes Beban

Apa bedane antara tes kinerja, tes beban, lan tes stres?

Tes Kinerja

Pengujian Kinerja ngukur wektu respons aplikasi kanthi jumlah pangguna sing samesthine. Tujuane yaiku supaya entuk garis dasar lan indikasi kepiye tumindak aplikasi ing kahanan normal. Apa cocog karo wektu respons sing dibutuhake?

Testing Beban

Load Testing yaiku ngukur wektu respons nalika aplikasi tundhuk luwih saka jumlah pangguna sing biasane.
Wektu nanggepi bakal nambah, yaiku aplikasi bakal luwih alon tinimbang beban sing abot, nanging tujuane nyoba mbukak yaiku kanggo ndeleng manawa aplikasi bisa nahan beban sing tambah ing server utawa bakal nabrak lan mateni server.


Pengujian beban biasane diwiwiti kanthi jumlah sithik lan saya suwe saya suwe saya suwe nganti tekan momotan sing dikarepake ing sistem banjur mudhun.

Tes Stres utawa Tes Rendhem

Tes Stres utawa Soak Testing kaya tes beban nanging kita mbukak maneh beban server sajrone wektu sing suwe, jarene 1 jam.


Tujuan tes stres yaiku kanggo mesthekake manawa ana beban sing tetep suwe, server ora nabrak, sanajan alon-alon nanggepi.
Tes stres diwiwiti padha karo tes beban, f.eks. nambah beban ing server kanthi mboko sithik, nanging yen beban iki tekan, kita nerusake momotan sing padha ing server suwene tartamtu banjur ngukur kaping tanggepan.



Titik Break

Yen kita terus nambah beban ing server, bakal teka nalika server ora bisa ngatasi panjaluk maneh lan macet, mesthine wiwit menehi kode tanggapan kesalahan HTTP 500.

Sawise kedadeyan kasebut, kita bakal entuk indikasi kapasitas aplikasi, yaiku pirang-pirang pangguna sing bisa ngatasi aplikasi kasebut.