Bedane Antarane PUT lan PATCH

Apa bedane utama PUT lan PATCH panjaluk, lan kapan kita kudu nggunakake siji liyane?

PUT lan PATCH minangka kriyo HTTP lan kalorone gegandhengan karo nganyari sumber.



Bedane utama Antarane PUT lan PATCH

Bentenane utama antarane panjaluk PUT lan PATCH yaiku ing cara server ngolah entitas tertutup kanggo ngowahi sumber sing diidentifikasi dening Request-URI.


Ing PUT panjaluk, entitas tertutup dianggep minangka versi sing diowahi saka sumber sing disimpen ing server asal, lan klien njaluk supaya versi sing disimpen diganti.

Nanging, karo PATCH, entitas tertutup ngemot sawetara instruksi sing nggambarake kepiye sumber daya sing saiki ana ing server asal kudu diowahi kanggo ngasilake versi anyar.


Kajaba iku, bedane liyane yaiku yen sampeyan pengin nganyari sumber kanthi PUT panjaluk, sampeyan kudu ngirim muatan lengkap minangka panjaluk, kanthi PATCH, sampeyan mung ngirim paramèter sing pengin dianyari.



Gegandhengan:

Umpama kita duwe sumber sing nduwe jeneng ngarep lan jeneng mburi wong.

Yen pengin ngganti jeneng ngarep, mula bakal ngirim PUT njaluk Update


{ 'first': 'Michael', 'last': 'Angelo' }

Ing kene, sanajan kita mung ganti jeneng ngarep, nganggo PUT panjaluk kudu ngirim loro paramèter dhisik lan pungkasan. Kanthi tembung liyane, wajib ngirim kabeh nilai maneh, yaiku muatan lengkap.

Nalika ngirim PATCH Nanging, panjaluk mung ngirim data sing pengin dianyari. Kanthi tembung liyane, kita mung ngirim jeneng ngarep kanggo nganyari, ora prelu ngirim jeneng mburi.

Amarga iki, PATCH panjaluk mbutuhake bandwidth sing luwih sithik.