Tes Eksplorasi - Pandhuan Cepet

Tes eksplorasi yaiku eksplorasi, desain lan eksekusi simultan. Iki tegese panguji ora nuduhake kasus tes sing wis dirancang sajrone tes eksplorasi. Ana rong tujuan ing tes eksplorasi:

A - Kanggo sinau babagan sistem sing lagi nyoba - Eksplorasi.

B - Kanggo ngetrapake pengetahuan sing ana babagan sistem sing lagi dites kanggo nemokake bug - Desain lan Eksekusi.


Karakteristik liyane saka Tes Eksplorasi yaiku:

  • Iki minangka proses tes interaktif
  • Nggunakake informasi sing dipikolehi nalika nyoba kanggo desain tes anyar lan luwih apik
  • Formal, sing artine beda karo ngira-ngira kesalahan lan tes ad-hoc
  • Penguji duwe katrampilan kanggo ngrungokake, maca, mikir lan nglaporake kanthi ketat lan efektif


Kapan Tes Eksplorasi Ditrapake?

Tes Eksplorasi paling ditrapake nalika:


  • Kurang utawa ora ana spesifikasi sing kasedhiya
  • Priksa cacat tartamtu
  • Nliti risiko tartamtu - kanggo ngevaluasi kabutuhan tes skrip
  • Ora ana wektu kanggo nemtokake lan tes skrip
  • Kita pengin nggawe macem-macem tes


Kepiye Nyiyapake Tes Eksplorasi?

Kanggo nyiyapake lan nglakokake tes eksplorasi, piagam tes digunakake karo item kaya:



  • Apa sing bakal dites (ruang lingkup)
  • Apa sing ora bakal dites (metu saka ruang lingkup)
  • Napa (pitakon sing bakal dijawab)
  • Kepiye (otak otak)
  • Masalah sing diarepake
  • Referensi


Kepiye Laporan Hasil Tes Eksplorasi?

Kanggo njlentrehake asil tes eksplorasi, lembar sesi digunakake:

  • Ringkesan jangkoan tes
  • Jeneng panguji sing nindakake sesi uji coba eksplorasi
  • Log eksekusi tes
  • Cacat ditemokake
  • Indikator kualitas (nomer cacat utama saben jam)
  • Resiko anyar sing ditemoni
  • Masalah, pitakon, anomali

Uga bakal ana debitinging ing pungkasan sesi kanggo ngrembug prioritas cacat, risiko sing diredakake, lsp.