Tes Eksplorasi ing Agile

Tes Eksplorasi minangka kegiyatan sing penting ing lingkungan sing lincah amarga bisa mbantu panguji piranti lunak supaya bisa terus maju karo cepet proyek proyek tangkas.

Kaping pisanan, intro ringkes babagan metodologi tangkas lan tes eksplorasi:

Ing metodologi lincah, piranti lunak diluncurake kanthi pengulangan cilik. Saben iterasi ngliwati rencana, estimasi, pangembangan, integrasi, pengujian lan rilis. Amarga sering diluncurake, otomatisasi tes dadi penting banget amarga pangembang kudu menehi saran cepet babagan status aplikasi kasebut. Priksa otomatis minangka tes regresi kanggo mesthekake yen saben rilis piranti lunak durung mundur.


Tes Eksploratif ditegesi minangka pembelajaran simultan, desain tes lan eksekusi tes. Minangka pendekatan kanggo nyoba sing ngormati panguji minangka bagean integral saka proses tes lan nuduhake angka sing padha karo Manifesto Agile:

  • Individu lan interaksi liwat proses lan alat
  • Piranti lunak sing digunakake liwat dokumentasi lengkap
  • Kolaborasi pelanggan liwat negosiasi kontrak
  • Nanggepi pangowahan liwat nderek rencana

Tes Eksplorasi uga minangka komplementer kanggo uji coba otomatisasi; yaiku nalika kir otomatis mriksa masalah regresi, Exploratory Testing fokus ing fitur-fitur anyar sing wis dikembangake. Iki penting amarga saben sprint biasane mung sawetara minggu, sing ora cukup wektu kanggo kasus tes skrip lan nglakokake mengko nglawan aplikasi. Saliyane, tes eksplorasi ing lingkungan sing lincah ngidini panguji supaya kenal karo domain lan aplikasi lan saben pengulangan, pangerten ditambah lan mula panguji dadi luwih efisien.


Miturut Kuadran pengujian Brian Marick , ana rong sisi kanggo nyoba, yaiku sing ndhukung program, kayata dhukungan kode nulis (tes unit) utawa menehi pratondo kapan programmer bisa rampung (tes panrima) lan sing menehi kritik babagan produk, yaiku 'deleng kabeh wis rampung produk kanthi tujuan supaya bisa nemokake kekurangan. ” Ing kene, ing area kritik produk, ing endi tes eksplorasi bisa uga duwe peranan penting ing proyek tangkas.



Ing proyek sing tangkas, tes sing ndhukung program biasane ditindakake para pangembang lan meh mesthi otomatis lan minangka indikasi rampung saka sudut pandang programmer, dene tes eksplorasi tujuane nemokake kemungkinan masalah sing ora ana ing tes programmer otomatis. Penguji eksplorasi fokus ing area sing tes otomatis sing ana saiki bisa uga kurang.

Penguji eksplorasi efektif sing digunakake ing proyek tangkas nggunakake taktik pengujian eksplorasi kanggo mbantu tim proyek babagan kemungkinan masalah babagan produk kasebut. Tes kasebut bisa uga ora strukture lan gaya bebas utawa dikelola nggunakake piagam lan sesi tes. Uga amarga interval pangembangan sing cendhak, tes kanthi alami dadi adhedhasar risiko, lan tes eksplorasi bisa fokus ing wilayah sing duwe risiko dhuwur kanggo nemokake kemungkinan masalah.

Metodologi sing lincah lan tes eksplorasi minangka metode gratis sing, yen digunakake bebarengan, bisa nggawe sinergi sing apik sajrone pengalaman tes.