Gatling - Cara Ngirit Badan Respon

Kepiye cara nyimpen awak respons ing Gatling?

Nalika nindakake tes kinerja API, kita bisa uga kudu nggawe rangking panjaluk. Contone, kita nelpon API, nyimpen respon lan ngirim tanggapan menyang telpon API liyane.

Iki diarani rantai tanggepan panjaluk lan minangka kegiyatan umum nalika nyoba API.


Gatling nyedhiyakake cara kanggo nyimpen kabeh tanggapan utawa bagean saka tanggepan.

Tuladha ing ngisor iki nggambarake cara nyimpen data respons ing Gatling.




Simpen Awak Respon Kabeh

val authRequest = exec(http('Auth Request')
.post(base_url + '/login/auth')
.body(ElFileBody('payload.json'))
.check(bodyString.saveAs('Auth_Response'))
.check(status is 200))

Kita nyimpen respon lengkap saka panggilan API ing ndhuwur kanthi variabel sing diarani Auth_Response.



Banjur kita bisa nggunakake variabel kasebut, sing ngemot tanggepan, kanggo dilewati minangka awak utawa muatan kanggo panjaluk liyane, kayata:

val validateRequest = exec(http('Validate Request')
.post(base_url + '/login/validate')
.body(StringBody('${Auth_Response}'))
.check(bodyString.saveAs('Validate_Response'))
.check(status is 200) )


Unsur Ekstrak Saka Awak Respon lan Simpen

Ing Gatling, kita uga bisa ngrampungake tanggapan, kayata karo JsonPath, ngekstrak nilai lan nyimpen minangka variabel. Kaya ing ndhuwur, kita banjur bisa liwati variabel kasebut ing telpon API sabanjure.

val loginRequest: HttpRequestBuilder = http('Login Request')
.post(base_url + '/login')
.header(ContentType, ApplicationJson)
.header(Accept, ApplicationJson)
.body(StringBody(''))
.check(status is 200)
.check(jsonPath('$.tokenId').saveAs('tokenId'))

Ing panjaluk ndhuwur, kita ngrampungake Respon JSON lan ngekstrak nilai kanggo parameter tokenId lan simpen regane dadi tokenId.


Banjur bisa ngrujuk variabel nggunakake ${tokenId}