Miwiti Tes API - Apa sing Sampeyan Perlu Ngerti

Yen sampeyan miwiti tes API lan uji coba otomatis API, apa wae sing kudu sampeyan ngerteni? Yen sampeyan wis nindakake otomatisasi UI (Selenium / Cypress) sawetara wektu, sampeyan bakal nemokake yen tes API rada angel kanggo diwiwiti.

Kaping pisanan, ora ana antarmuka sing bisa digandhengake. Beda karo tes UI, yen sampeyan bisa nggambarake kegiyatan lan sesambungan karo antarmuka, tes API yaiku babagan panjaluk lan tanggapan HTTP sing kosong.

Contone, pikirake fungsi login sing gampang:


Nalika nyoba saka UI, sampeyan mung kudu navigasi menyang kaca mlebu, ketik jeneng pangguna lan sandhi banjur klik tombol kirim. Sampeyan lagi sesambungan karo formulir ing kaca.

Minangka panguji, sampeyan bisa uga ora ngerti apa sejatine kedadeyan ing mburine layar nalika ngeklik tombol kirim.


Nalika sampeyan pengin nyoba fungsi login sing padha ing lapisan API, sampeyan miwiti ing endi?



Sampeyan kudu ngerti url alamat saka titik pungkasan sing sampeyan kudu kirim a Panyuwunan POST kanggo.

Sampeyan kudu ngerti format sing kudu dikirim muatan . Apa data-data JSON, Multipart?

Sampeyan uga kudu ngerti apa header sampeyan kudu nyedhiyakake panjaluk sampeyan.


Sawise panjaluk dikirim, banjur kepiye?

Sampeyan kudu ngerti apa kode status tanggepan wis samesthine bebarengan karo awak nanggepi . Ora mung iku, nanging cara ngekstrak macem-macem informasi saka respons.



Tes API - Apa sing Sampeyan Perlu Ngerti

Aku duwe dhaptar barang sing kudu dingerteni saben panguji sing melu tes API lan uji coba otomatis API.

Dhaptar iki ora mesthi lengkap, nanging minimal minimal sing dibutuhake kanggo ngerti manawa sampeyan pengin sinau tes API:


  • Bisa nggawe proyek sing bisa dijalankan, bisa dieksekusi karo kabeh perpustakaan sing dibutuhake kanggo ndhukung tes API
  • Ngerteni lan sesambungan karo titik pungkasan liwat tukang pos
  • Gawe koleksi lan njaluk template ing tukang pos
  • Ngerti HTTP ing konteks lengkap
  • Panjaluk [struktur panjaluk, header, cara, awak]
  • Cara panjaluk sing beda, GET, POST, PUT, PATCH, Delete
  • Ngirim data Formulir liwat JSON, Multipart, URL sing dienkode, Parameter Query
  • Tanggepan [kode status respons, header tanggapan, badan tanggapan]
  • Nggunakake perpustakaan sing cocog kanggo ngurai badan respons lan nilai ekstrak
  • Chain panjaluk / Response, ngekstrak awak sing nanggepi lan menehi panjaluk kanggo telpon sabanjure
  • Mekanisme otentikasi, OAuth2, OpenID, JWT, Token Akses
  • REST, JSON, Manajemen sesi, Otorisasi

Wacan luwih lanjut: