Kepiye Cara Nggawe Kerangka Otomasi Tes Saka Ngeruk?

Ing pandhuan langkah demi langkah iki, aku bakal njlentrehake cara nggawe Framework Automation Test sing dimodulasi saka awal nggunakake Java, Selenium, TestNG lan Maven.

Kanggo miwiti, ayo goleki apa Kerangka Otomatisasi Tes lan apa mupangate nggawe.



Kerangka Otomatisasi Tes

Apa tujuane Kerangka Otomasi Tes? Tantangan apa sing diatasi kanggo tim pangembangan?


Ing pangembangan tangkas, sampeyan bisa uga ora cukup wektu kanggo ngotomatisasi fitur anyar kanthi tepat wektu, mula bisa uga nggawe skrip otomatis, nduplikasi akeh kode ing pirang-pirang panggonan.

Kode refactoring minangka bagean sing nyata ing pangembangan piranti lunak kanggo ngindhari utang teknologi sing gedhe. Iki uga ditrapake kanggo uji coba otomatis; kanthi mereformasi skrip otomatis, sampeyan bakal nambah gampang maca lan njaga ing jangka panjang.


Ing tutorial Kerangka Otomasi Tes iki, produk pungkasan minangka asil saka akeh refactor liwat wektu. Temenan, dandan terus-terusan penting yen kita bakal entuk investasi sing apik saka otomatisasi tes.



Nalika nggawe Kerangka Otomatisasi Tes, kita kudu nimbang poin utama ing ngisor iki:

  • Supaya bisa nggawe tes otomatis kanthi nggunakake lapisan abstraksi sing cocog
  • Kerangka kerja kudu nduwe struktur logging lan pelaporan sing migunani
  • Kudu gampang dijaga lan dawa
  • Kudu cukup gampang kanggo panguji kanggo nulis tes otomatis
  • Mekanisme nyoba maneh tes sing gagal - iki migunani banget kanggo tes WebDriver UI

Ing tutorial iki, aku bakal nggunakake:

  • Jawa minangka basa pamrograman
  • TesNG minangka kerangka penegasan
  • Maven minangka alat mbangun
  • WebDriver minangka alat otomasi browser
  • IntanJ minangka IDE

Tutorial Kerangka Otomatisasi Tes iki dipérang dadi rong bagéan:


Bagean 1: Nggawe proyek dhasar lan modul lan katergantungan

Bagean 2: Nambahake kode

Ing bagean 1 tutorial iki, aku ngira sampeyan wis nginstal Java lan Maven ing mesin sampeyan.

Langkah-langkah Nggawe Kerangka Otomasi Tes Saka Ngeruk


Langkah # 1 - Gawe proyek maven anyar

Bukak IntelliJ IDE banjur pilih Proyek Anyar saka menu. Sampeyan banjur diwenehi layar kanggo milih jinis proyek sing sampeyan minat.

Langkah # 2 - Wenehi jeneng proyek sampeyan


Pilih Maven minangka jinis proyek. Nyedhiyakake jeneng kanggo GroupId lan ArtifatId - Aku mutusake jeneng kerangka Otomasi Tes iki, Rima.

Langkah # 3 - Pilih lokasi proyek sampeyan

Saiki, pilih jeneng kanggo proyek sampeyan banjur pilih direktori kanggo ruang kerja sampeyan


Langkah # 4 - Proyek basis digawe

Sampeyan saiki duwe proyek dhasar. Kita bisa miwiti nggawe modul maven ing proyek iki kanggo ngatur struktur Kerangka Otomatisasi Tes.

Lan iki kayane pom.xml kita

Amarga iki bakal dadi proyek dhasar karo pom.xml induk, kita ora bakal duwe kode ing proyek iki. Nanging, kita bakal nggawe modul maven kanggo macem-macem bagean Framework Otomatisasi Tes. Maju lan busak src folder.

Langkah # 5 - Gawe modul sing beda

Saiki kita bisa nggawe modul maven sing beda kanggo kerangka kerja. Kita bakal nggawe modul ing ngisor iki:

kerangka lima - modul iki ngemot kabeh kelas lan metode sing gegandhengan kanggo nggampangake nggawe tes otomatis.

lima-domain - modul iki ngemot kelas basa khusus domain (DSL).

obyek-kaca-lima - Kaya jenenge, modul iki ngemot obyek kaca.

tes-regresi rima - lan pungkasane tes regresi otomatis.

Kita bakal miwiti kanthi nggawe kerangka lima modul Kanggo nindakake iki, pilih File> Anyar> Modul

Pilih modul Maven banjur klik Sabanjure

Ing layar sabanjure, sampeyan bisa menehi artifactId modul sing digawe, ing kasus iki, kerangka lima

Elinga modul induk lan grupId minangka Rima banjur klik Sabanjure kanggo menehi jeneng modul banjur klik Rampung.

Sapisan kerangka lima modul digawe, mesthine kudu katon kaya iki

Banjur bisa terus nggawe modul liyane kanthi cara sing padha. Sawise nggawe kabeh modul, proyek bakal katon kaya ing ngisor iki

Lan pungkasane, kabeh modul wis ditambahake ing root pom.xml

Tambah Dependensi

Sabanjure, kita kudu nambah katergantungan ing antarane modul ing framework uga nambah perpustakaan lan proyek maven liyane sing gumantung karo Kerangka Otomasi Tes.

Aku wis nambah katergantungan ing file pom.xml. Sampeyan bisa ndeleng file pom.xml ing republik GitHubku:

https://github.com/AmirGhahrai/Rima

Ing bagean 2 tutorial iki, kita bakal mbukak kode Kerangka Otomatisasi Tes sing nyata sing ditulis ing Java, WebDriver lan TestNG.

Lan, iki ana link menyang Bagéan 2 tutorial iki:

Kerangka Model Obyek Kaca karo Java lan WebDriver

Wacan luwih lanjut: