Cara Instal Git ing Mac lan Gawe Kunci SSH

Ing Tutorial Git langkah-langkah iki, kita bakal nemokake cara nginstal Git ing mesin Mac, cara nggawe tombol SSH lan ngunggah kunci SSH publik menyang akun GitHub kanggo menehi wewenang.



Cara Instal Git ing Mac

Bukak terminal lan ketik

$ brew install git

Iki bakal nginstal Git ing sistem sampeyan. Kanggo konfirmasi instalasi, ketik


$ git --version

Iki bakal nyithak versi Git sing diinstal ing mesin sampeyan.



Cara ngasilake kunci SSH kanggo otorisasi GitHub

  1. Mbukak terminal
  2. Bukak direktori omah sampeyan kanthi ngetik cd ~/

  3. Ketik printah ing ngisor iki ssh-keygen -t rsa




    • Iki bakal njaluk sampeyan ngetik jeneng berkas kanggo nyimpen kunci

    • Cukup pencet enter kanggo nampa jeneng file default (/Users/you/.ssh/id_rsa)

    • Banjur bakal njaluk sampeyan nggawe frasa sandhi. Iki ora opsional, nggawe frasa frasa sandhi utawa tekan enter kanggo ora frasa sandhi

  4. Yen sampeyan menet enter, rong file bakal digawe

    • ~/.ssh/id_rsa

    • ~/.ssh/id_rsa.pub

  5. Kunci publik sampeyan disimpen ing file sing diakhiri karo .pub, yaiku ~/.ssh/id_rsa.pub


Cara ngakses lan nyalin tombol SSH umum

Kanggo ngotentikasi dhewe lan piranti nganggo GitHub, sampeyan kudu ngunggah kunci SSH publik sing digawe ing ndhuwur menyang akun GitHub.

Salin tombol SSH umum

Bukak terminal lan ketik

$ pbcopy < ~/.ssh/id_rsa.pub

Iki bakal nyalin konten file id_rsa.pub menyang clipboard sampeyan.


Gegandhengan:



Cara ngunggah kunci SSH publik menyang GitHub

  1. Sawise nyalin kunci SSH publik, mlebu menyang akun GitHub banjur bukak
  2. https://github.com/settings/profile
  3. Ing menu sisih kiwa, sampeyan bakal weruh link 'tombol SSH lan GPG'
  4. Klik link sing bakal nggawa sampeyan menyang kaca sing bisa ngetik kunci SSH umum sing wis disalin sadurunge.
  5. Klik tombol sing ujar 'Kunci SSH Anyar'
  6. Banjur ketik jeneng judhul - bisa uga apa-apa, eg newMac
  7. Tempel tombol SSH umum ing kothak teks tombol
  8. Klik 'Tambah tombol SSH'

Tes otorisasi GitHub sampeyan:

Bukak terminal lan ketik

$ git clone git@github.com:AmirGhahrai/Rima.git
  1. Bakal takon yen sampeyan pengin terus nyambung, ketik ya
  2. Yen sampeyan nggawe frasa frasa pas nalika nggawe kunci publik, mula bakal njaluk sampeyan ngetik.
  3. Ketik frasa sandhi banjur pencet enter.
  4. Banjur bakal miwiti kloning proyek menyang direktori sampeyan.

Sampeyan saiki wis siyap nggunakake Git lan GitHub.