Cara Ngatur Multiple Akun GitHub ing Mesin sing padha

Minangka pangembang, umume kita kudu ngetrapake sawetara akun GitHub ing mesin sing padha. Contone, kita duwe akun GitHub pribadi kanggo proyek dhewe lan banjur akun GitHub liyane sing digunakake kanggo proyek klien.

Artikel iki menehi pandhuan langkah-langkah babagan cara nyiyapake lan nggarap macem-macem akun GitHub ing mesin sing padha.



Ngatur Akun GitHub Multiple

Ing skenario iki, kita bakal nggawe rong akun GitHub sing beda ing mesin sing padha lan banjur ngalih ing antarane.


Gawe Kunci SSH

Kaping pisanan, kita kudu nggawe kunci SSH pribadi / publik kanggo pribadi akun

Kita bisa nindakake iki kanthi nglakokake printah ing ngisor iki ing terminal:


$ ssh-keygen -t rsa -C 'email@gmail.com' -f 'id_rsa_personal'

Alamat email ing ndhuwur minangka alamat sing sampeyan gunakake kanggo mlebu menyang akun GitHub pribadi.



Yen dijaluk lokasi kanggo nyimpen tombol, tampa lokasi gawan kanthi pencet enter. Pasangan kunci pribadi / publik digawe ing lokasi ssh standar ~/.ssh/.

Kunci SSH pribadi yaiku:

~/.ssh/id_rsa_personal.pub lan ~/.ssh/id_rsa_personal


Sabanjure, kita nggawe kunci SSH pribadi / publik kanggo klien akun:

$ ssh-keygen -t rsa -C 'email@company.com' -f 'id_rsa_company'

Alamat email ing ndhuwur minangka alamat sing digunakake kanggo mlebu menyang akun GitHub klien.

Prentah ing ndhuwur nggawe kunci SSH klien kita dununge ing ~/.ssh/.

Kunci SSH klien yaiku:


~/.ssh/id_rsa_company.pub lan ~/.ssh/id_rsa_company

Tambah Kunci SSH menyang Akun GitHub sing Mungguh

Mlebu menyang akun GitHub pribadi lan tambahake id_rsa_personal.pub kunci publik pribadi.

Sabanjure, mlebu menyang akun GitHub klien lan tambahake id_rsa_company.pub kunci publik klien.

Yen sampeyan ora yakin kepiye cara iki, waca instal Git lan Gawe Kunci SSH .


Nganyari File config SSH

File config SSH manggon ing ~/.ssh/. Yen sampeyan ora weruh file config, banjur gawe:

$ cd ~/.ssh/ $ touch config

// Creates the file if not exists $ nano config

// Opens the file for editing

Tambahake profil GitHub sing beda ing file config SSH:

# Personal account Host github.com-personal HostName github.com User git IdentityFile ~/.ssh/id_rsa_personal # Company account-1 Host github.com-company HostName github.com User git IdentityFile ~/.ssh/id_rsa_company

Ndhaptar Kunci SSH karo agen-agen

Miwiti ssh-agents kanthi mbukak eval '$(ssh-agent -s)'.

Banjur tambahake tombol SSH menyang agen ssh:


ssh-add ~/.ssh/id_rsa_personal ssh-add ~/.ssh/id_rsa_company

Iki bakal ndhaptar tombol SSH karo ssh-agents ing mesin kasebut.

Mung Siji Kunci SSH Aktif ing agen-ssh sekaligus

Saiki wis nggawe kunci SSH kanggo pribadi lan perusahaan lan didaftarkan karo agen ssh, saiki kita bisa kanthi gampang ngalih ing antarane rong akun GitHub ing mesin sing padha.

Kita kudu nggawe manawa mung duwe tombol SSH sing ditambahake ing agen sshine.

Contone, yen nggarap proyek pribadi, mula bakal ditindakake:

$ ssh-add -D

//removes all ssh entries from the ssh-agent $ ssh-add ~/.ssh/id_rsa_personal
// Adds the personal ssh key

Kajaba iku, yen nggarap proyek klien, kita nindakake:

$ ssh-add -D

//removes all ssh entries from the ssh-agent $ ssh-add ~/.ssh/id_rsa_company

// Adds the company ssh key

Lan iki carane bisa ngatur macem-macem akun GitHub ing mesin sing padha lan ngalih ing antarane nalika nggarap proyek masing-masing.