Cara Ngowahi Parameter Variabel Gatling

Kepiye cara nggawe parameterisasi variabel Gatling lan pass parameter saka baris perintah menyang Gatling? Paling asring, nalika nggawe skrip kinerja, sampeyan pengin mbukak simulasi kanthi macem-macem paramèter, kayata pangguna, wektu lan durasi tambah-tambah, utawa uga lingkungan sing beda-beda.

Ing tutorial Gatling iki, kita bakal nggunakake Maven minangka alat pambangun lan nuduhake cara parameterisasi tes supaya bisa ngliwati macem-macem nilai saka baris prentah utawa alat CI kayata Jenkins menyang kelas simulasi.



Variabel Gatling Parameterisasi

Pisanan, kita kudu duwe ing ngisor iki ing bagean mbangun file pom.xml






io.gatling
gatling-maven-plugin
${gatling-plugin.version}


simulations.LoginSimulation



-Denv=stable

-Dusers=${users}

-Drampup=${rampup}

-Dduration=${duration}

-Dthroughput=${throughput}

-Xms2g

-Xmx5g



true


Banjur ing obyek Konfigurasi, kita bisa ngrujuk variabel ing ndhuwur kanggo nyuntik nilai sing dilewati saka baris perintah:

object Configuration { val t_concurrency = Integer.getInteger('users', 10).toInt val t_rampUp = Integer.getInteger('rampup', 1).toInt val t_holdFor = Integer.getInteger('duration', 60).toInt val t_throughput = Integer.getInteger('throughput', 100).toInt }

Yen pangguna ora nyedhiyakake nilai kanggo variabel, mula bakal digunakake nilai gawan. Contone, nilai gawan kanggo pangguna yaiku 10.


Sawise duwe persiyapan ing ndhuwur, kita banjur bisa nggunakake baris prentah utawa saka alat CI kanggo menehi parameter menyang file pom.xml sing banjur nyuntikake menyang kelas simulasi.



mvn clean gatling:execute -Dusers=20 -Drampup=2 -Dduration=60 -Dthroughput=100