Cara Ngurai JSON ing Python

Kepiye cara ngrampungake JSON ing Python. Kaping pisanan mbukak file JSON nggunakake metode json.load (). Asile yaiku kamus Python. Banjur bisa ngakses lapangan nganggo metode kamus.

JSON minangka format pertukaran data sing entheng.

Kanggo ngekstrak informasi saka file JSON utawa tanggepan JSON, kita kudu ngrampungake data kasebut.




Parse JSON ing Python

Kita bakal nggunakake JSON ing ngisor iki ing conto:

{ 'store':{
'book':[

{

'category':'reference',

'author':'Nigel Rees',

'title':'Sayings of the Century',

'price':8.95

},

{

'category':'fiction',

'author':'Evelyn Waugh',

'title':'Sword of Honour',

'price':12.99

}
],
'bicycle':{

'color':'red',

'price':19.95
} }, 'expensive':10 }

Langkah kapisan kanggo mbukak file JSON ing Python:


import json with open('store.json') as json_file:
data = json.load(json_file) print(data)

File JSON saiki disimpen ing data variabel



Cara cetak mung bakal nyithak JSON ing ndhuwur.

Cathetan:Cara ing ndhuwur bakal nyimpen JSON minangka kamus python . Kita bisa mriksa kanthi nyithak jinis, nyithak (jinis (data)).

Tutorial JSON - Sinau Cara Nggunakake JSON nganggo JavaScript



Ekstrak Data Khusus Saka JSON

Saiki yen JSON duwe kamus Python, kita bisa njupuk data tartamtu kanthi nemtokake lapangan, sing makili key ing kamus.

Contone, kanggo njupuk rega sepeda ing JSON ing ndhuwur, kita bakal nggunakake:


print(data['store']['bicycle']['price'])

Output:

19.95

Ekstrak Data Saka JSON Array

Ing conto JSON ing ndhuwur, kolom 'buku' yaiku Array JSON.

Kita bisa nggunakake notasi indeks kanggo njupuk barang tartamtu.

Contone, kanggo entuk jeneng buku nomer loro sing bakal digunakake:


print(data['store']['book'][1]['title'])

Output:

Sword of Honour

Parsing Kondisi JSON

Umpama kita pengin entuk kabeh buku sing regane kurang saka utawa padha karo 10.00.

Banjur kita bakal nggunakake:

books = data['store']['book'] for book in books:
if book['price'] <= 10.00:
print(book)

Output:


{'category': 'reference', 'author': 'Nigel Rees', 'title': 'Sayings of the Century', 'price': 8.95}

Kesimpulan

Ing postingan iki, kita ndeleng babagan carane ngrampungake JSON ing Python. Kunci utama ing kene yaiku yen file JSON diisi, disimpen dadi kamus Python. Sawise duwe kamus, mula kita bisa nggunakake cara kamus normal kanggo ngekstrak nilai-nilai tartamtu saka JSON.