Cara Transfer File ing Linux nganggo SCP lan Rsync

Ing tutorial iki, kita bakal nerangake cara nggunakake SCP (Secure Copy) lan Rsync, rong prentah sing bisa digunakake kanggo ngirim file ing antarane rong mesin.

Contone, kita bisa nyalin file utawa direktori saka lokal menyang remot utawa saka sistem remot menyang lokal.

Nalika nggunakake scp kanggo ngirim file, kabeh dienkripsi dadi detail sensitif ora dibukak.


Ing tutorial iki, kita menehi conto cara nggunakake scp lan rsync printah kanggo ngirim file.



SCP (Salinan Aman)

scp nyalin file ing antarane host ing jaringan.


Nggunakake ssh (1) kanggo transfer data, lan nggunakake otentikasi sing padha lan nyedhiyakake keamanan sing padha karo ssh (1).



Sing scp printah gumantung ing ssh kanggo transfer data, mula dibutuhake tombol ssh utawa sandhi kanggo diotentikasi ing sistem remot.

Sampeyan bisa maca luwih lengkap babagan cara nyiyapake tombol ssh.

Sintaks umum lan panggunaan scp yaiku:


scp [OPTION] [user@]local:]file1 [user@]remote:]file2

scp nyedhiyakake sawetara pilihan yaiku diterangno kanthi luwih rinci .

Transfer File saka Lokal menyang Remote nganggo SCP

Kanggo nyalin utawa ngirim file saka mesin lokal menyang mesin remot, jalanake printah ing ngisor iki:

scp image.png remote_username@10.10.0.1:/remote/directory

Endi:

  • gambar.png minangka jeneng file sing pengin ditransfer saka lokal menyang remot,
  • jeneng panganggo adoh yaiku pangguna ing server remot,
  • 10.10.0.1 yaiku alamat IP server,
  • / remot / direktori minangka dalan menyang direktori sing pengin disalin file.

Cathetan: Yen sampeyan ora nemtokake direktori adoh, file kasebut bakal disalin menyang direktori omah pangguna sing adoh.


Nalika pencet enter, sampeyan bakal dijaluk ngetik sandhi pangguna sing adoh lan transfer bakal diwiwiti.

Ngilangi jeneng berkas saka lokasi sing dituju nyalin file kanthi jeneng asli. Yen sampeyan pengin nyimpen file kanthi jeneng liyane, sampeyan kudu milih jeneng anyar:

Contone:

scp image1.png remote_username@10.10.0.1:/remote/directory/new_image.png

Transfer File saka Remote menyang Lokal nganggo SCP

Kanggo mindhah file saka mesin remot menyang mesin lokal, jalanake printah ing ngisor iki:


scp remote_username@10.10.0.1:/remote/directory/new_image.png /local/directory

Transfer Direktori Recursively saka Local menyang Remote

Kanggo mindhah direktori lan kabeh isine saka mesin lokal menyang host remot, gunakake printah ing ngisor iki:

scp -rp sourcedirectory user@dest:/path

NB: Iki nggawe sumber mlebu ing / jalur dadi file bakal ana ing / path / sourcedirectory



Rsync

Kaya scp, rsync digunakake kanggo nyalin file menyang utawa saka host sing adoh, utawa lokal ing host saiki.

rsync umume digunakake kanggo ngirim file gedhe.


Transfer File saka Lokal menyang Remote nganggo Rsync

Kanggo nyalin file saka mesin lokal menyang host remot kanthi rsynch, jalanake printah ing ngisor iki

rsync -ave ssh mydirectory remote_user@10.10.0.2:/remote/directory/

Kesimpulan

Ing tutorial iki, sampeyan sinau cara nggunakake scp lan rsync printah kanggo nyalin file lan direktori ing antarane rong mesin.