Cara Nggunakake CURL kanggo Kirim Panjaluk API

Ing artikel iki, kita bakal ngrembug babagan cara nggunakake curl kanggo sesambungan karo API RESTful. curl minangka utilitas baris perintah sing bisa digunakake kanggo ngirim panjaluk menyang API.

Panjaluk API kasusun saka papat bagean:

  • Titik pungkasan Iki URL sing dikirim menyang panjaluk.
  • Cara HTTP. Tumindak sing pengin ditindakake. Cara sing paling umum yaiku GET POST PUT DELETE lan PATCH
  • Header. Header sing pengin dikirim uga panjaluk, kayata. header wewenang.
  • Awak. Data sing pengin dikirim menyang api.


nggulung sintaks

Sintaksis kanggo curl printah yaiku:


curl [options] [URL...]

Pilihan sing bakal dilindhungi ing kiriman iki yaiku:

  • -X utawa --request - Cara HTTP sing bakal digunakake
  • -i utawa --include - Kalebu judhul respons
  • -d utawa --data - Data sing bakal dikirim menyang API
  • -H utawa --header - Header tambahan apa wae sing bakal dikirim


HTTP GET

Cara GET digunakake kanggo njupuk sumber saka server. Ing curl, metode GET minangka cara default, dadi ora prelu nemtokake.


Tuladha:



curl https://jsonplaceholder.typicode.com/posts

GET Kanthi Parameter Query

Kita uga bisa ngirim paramèter pitakon bebarengan karo curl GET panjaluk.

Tuladha:

curl https://jsonplaceholder.typicode.com/posts?userId=5

HTTP POST

Cara POST digunakake kanggo nggawe sumber ing server.


Kanggo ngirim curl Panyuwunan POST digunakake opsi -X POST.

Data Formulir POST

Tuladha:

curl -X POST -d 'userId=5&title=Post Title&body=Post content.' https://jsonplaceholder.typicode.com/posts

Kanthi gawan, curl nggunakake Content-Type: application/x-www-form-urlencoded minangka Content-Type header, dadi kita ora prelu nemtokake nalika ngirim data formulir.

POST JSON

Kanggo ngirim JSON dening curl kita kudu nemtokake Content-Type minangka application/json.


Tuladha:

curl -X POST -H 'Content-Type: application/json'
-d '{'userId': 5, 'title': 'Post Title', 'body': 'Post content.'}'
https://jsonplaceholder.typicode.com/posts


HTTP PUT

Cara PUT digunakake kanggo nganyari utawa ngganti sumber ing server. Ngganti kabeh data sumber sing ditemtokake karo data panjaluk sing diwenehake.

Cathetan:Kanggo panjaluk PUT, kita kudu nyedhiyani kabeh data ing awak panjaluk.

Kanggo ngirim curl PUT panjaluk nggunakake pilihan -X PUT.

Tuladha:


curl -X PUT -H 'Content-Type: application/json'
-d '{'userId': 5, 'title': 'New Post Title', 'body': 'New post content.'}'
https://jsonplaceholder.typicode.com/posts/5

Panjaluk PUT ing ndhuwur bakal ngganti kiriman sing digawe sadurunge karo 'Judhul kiriman anyar' lan 'Badan pos anyar'.



HTTP PATCH

Cara PATCH digunakake kanggo nggawe nganyari sebagean menyang sumber ing server.

Cathetan:Kanggo panjaluk PATCH, kita ora prelu nyedhiyakake kabeh data. Kita mung ngirim data sing pengin dianyari.

Kanggo ngirim curl Panjaluk PATCH kita nggunakake opsi -X PATCH.

Tuladha:


curl -X PATCH -H 'Content-Type: application/json'
-d '{'userId': 5, 'body': 'Updated post content.'}'
https://jsonplaceholder.typicode.com/posts/5

Elingi carane kita mung ngirim awak kanthi 'Konten postingan sing dianyari' nalika nganyari sebagean.



Hapus HTTP

Cara mbusak yaiku digunakake kanggo mbusak sumber sing ditemtokake saka server.

Kanggo ngirim curl Panjaluk pambusakan kita nggunakake pilihan -X DELETE.

curl -X DELETE https://jsonplaceholder.typicode.com/posts/5 Cathetan:Cara PUTUS ora duwe awak.

Otentikasi

Kadhangkala titik akhir API mbatesi akses lan mung bakal nyedhiyakake panjaluk kanggo pangguna sing wis diverifikasi lan sah. Kanggo panjaluk kasebut, kita kudu menehi token akses ing judhul panjaluk.

Kanggo ngirim curl header, kita nggunakake: -H pilihan

Panjaluk ing ngisor iki ngirim panjaluk POST kanthi token bearer ing header:

curl -X POST https://some-web-url/api/v1/users -H 'Accept: application/json' -H 'Content-Type: application/json' -H 'Authorization: Bearer {ACCESS_TOKEN}' -H 'cache-control: no-cache' -d '{ 'username' : 'myusername', 'email' : 'myusername@gmail.com', 'password' : 'Passw0rd123!' }'

Kesimpulan

Ing kiriman iki, kita sinau cara ngirim panjaluk HTTP (GET, POST, PUT, PATCH lan Delete) menyang API nggunakake perintah curl.