Cara nggunakake Pranyatan Nggawe SQL kanggo Nggawe Database lan Tabel

Ing kiriman iki, kita bakal nemokake cara nggunakake pernyataan nggawe SQL kanggo nggawe database lan tabel ing SQL. Sadurunge bisa nggawe tabel lan nambah data, luwih dhisik kudu nggawe basis data.



SQL Gawe DATABASE Sintaks

Kanggo nggawe basis data ing SQL, kita kudu nggunakake CREATE DATABASE prentah.

CREATE DATABASE dbname;

Contone:


Pratelan SQL ing ngisor iki nggawe database sing diarani 'ProductionDB'

CREATE DATABASE ProductionDB;

Tampilake DATABASES

Kanggo ndeleng basis data sing digawe lan ndeleng dhaptar database ing sistem, kita nggunakake SHOW DATABASES prentah:


SHOW DATABASES;

SQL CREATE TABLE Syntax

Tabel minangka blok bangunan database hubungan. Tabel basis data minangka kabeh data ing database disimpen.



Kanggo nggawe tabel ing SQL, kita kudu nggunakake CREATE TABLE prentah.

CREATE TABLE table_name (
column_name1 datatype,
column_name2 datatype,
column_name3 datatype, .... );

kolom_names nemtokake jeneng kolom ing tabel.

Datatype nemtokake jinis data sing bisa ditahan kolom (kayata integer, teks, tanggal, lsp).


Cathetan:Nalika nggawe tabel ing SQL, kita kudu nemtokake kolom tabel jeneng lan ing jinis data dheweke bakal terus.

Jinis data sing paling umum digunakake yaiku:

  • CHAR
  • VARCHAR
  • TEXT
  • DATE
  • TIME
  • TIMESTAMP

Tuladha Tabel Nggawe SQL

CREATE TABLE employees (
EmployeeID int,
FirstName varchar(255),
LastName varchar(255),
Department varchar(255),
JoiningDate DATE );

Kode ing ndhuwur nggawe tabel kosong sing diarani 'karyawan' kanthi limang kolom.

Ing kolom sing ditemtokake, Karyawan mung bisa ngemot angka ongko - FirstName, LastName lan departemen bisa ngemot 255 karakter.

Kolom GabungDate duwe jinis Tanggal.