Cara nggunakake SQL Drop, Truncate lan Delete Statement

SQL DELETE pratelan digunakake kanggo mbusak cathetan saka tabel nalika DROP pratelan digunakake kanggo mbusak tabel utawa database.

Sing TRUNCATE TABLE pratelan uga bisa digunakake kanggo mbusak cathetan saka tabel.



Mbusak Cathetan Saka Tabel

Sing DELETE pernyataan ing SQL digunakake kanggo mbusak cathetan saka tabel database. Kita bisa mbusak kabeh cathetan saka tabel utawa mbusak cathetan tartamtu nggunakake klausa WHERE.


DELETE FROM table_name WHERE condition;

Contone Statement Delete SQL

Ayo dadi nganggep yen kita duwe tabel sing diarani 'Karyawan' kanthi cathetan ing ngisor iki:

+------------+-----------+----------+------------+ | EmployeeID | FirstName | LastName | Department | +------------+-----------+----------+------------+ | 1

| Mark
| Otto
| Finance | | 2

| Jacob
| Thornton | IT
| | 3

| Su
| Bird
| Marketing | | 4

| Sam
| Burger | IT
| +------------+-----------+----------+------------+

Mbusak Data Tunggal

Kode ing ngisor iki mbusak 'Jacob Thornton' saka tabel 'Karyawan':


DELETE FROM Employees WHERE FirstName = 'Jacob' AND LastName = 'Thornton'; Cathetan:Ing conto ing ndhuwur, kita nggunakake rong kahanan, ING NGISI lan LAN , yaiku kanthi jeneng ngarep lan jeneng mburi. Iki kanggo mesthekake kita mbusak data sing bener, yen ana karyawan liyane kanthi jeneng ngarep sing padha.

Mbusak Kabeh Cathetan Saka Tabel

Kode ing ngisor iki mbusak kabeh cathetan saka tabel 'Karyawan':



DELETE * FROM Employees; Cathetan:Ing Mbusak pratelan mbusak cathetan saka tabel, nanging ora mbusak tabel kasebut dhewe.

Pratelan Tabel SQL TRUNCATE

Sing TRUNCATE TABLE statement uga bisa digunakake kanggo mbusak cathetan saka tabel, nanging ora tabel kasebut.

Tuladha:

TRUNCATE TABLE table_name;

Pernyataan Gulung SQL

Sing DROP pratelan ing SQL digunakake kanggo mbusak tabel utawa database.


Cara nyelehake Tabel ing SQL

Kode ing ngisor iki nyelehake tabel sing diarani 'Karyawan':

DROP TABLE 'Employees'; Cathetan:Ati-ati banget nalika nggunakake TUTUP pratelan Nalika ngeculake meja, uga bakal mbusak kabeh data ing njero meja.

Cara Nggawe Database ing SQL

Kode ing ngisor iki ngeculake database sing diarani 'EmployeesDB':

DROP DATABASE 'EmployeesDB'; Cathetan:Ati-ati banget nalika nggunakake TUTUP pratelan Nalika ngeculake basis data, bakal mbusak kabeh tabel ing database.