Cara Nulis Crita Panganggo Agile sing Apik

Salah sawijining langkah pertama kanggo ngirim produk sing berkualitas, yaiku nulis crita pangguna sing apik. Ing postingan iki, kita nerangake babagan carane nulis crita pangguna sing apik lan sing kudu disertakake.

Crita pangguna minangka papan kanggo nyekel fungsi produk lan miturut jeneng kasebut, crita pangguna nggambarake kepiye pelanggan utawa pangguna nggunakake produk kasebut.

Crita pangguna nggambarake fungsi cilik sing nduweni nilai bisnis sing bisa dikirim tim ing sprint. Bedane crita pangguna lan dokumen sarat tradisional yaiku level detail.


Dokumen sarat biasane ngemot akeh teks lan rinci banget, dene crita pangguna utamane adhedhasar obrolan.

Kita bisa ngrusak struktur crita pangguna kayata:


  • Katrangan singkat babagan kabutuhan
  • Obrolan sing kedadeyan sajrone ngresiki backlog lan rencana sprint kanggo ngencengi rinciane
  • Tes nampa sing negesake babagan crita sing nyenengake

Titik penting sing kudu dieling-eling nalika nulis crita pangguna yaiku ditulis saka perspektif pangguna sing pungkasane bakal nggunakake produk kasebut, mula kudu jelas ngerti sapa pangguna nalika nulis crita pangguna.





Cara Nulis Crita Panganggo sing Apik

Minangka aturan jempol, crita pangguna sing apik kudu netepi akronim INVEST:

Aku gumantung - crita panganggo ora kudu gumantung siji liyane supaya bisa dikembangake kanthi urutan apa wae.

N bisa ditrapake - Aja kakehan rincian; tetep fleksibel supaya tim bisa nyetel pira crita sing bakal ditindakake.


V seneng - crita kudu menehi sawetara regane kanggo para pangguna.

IS stimulasi - tim kudu bisa ngira-ngira crita kasebut.

S mall - crita pangguna kudu cukup cilik supaya bisa dipasang ing sprint; crita gedhe angel diramalake lan direncanakake.

T apik - priksa manawa apa sing dikembangake bisa diverifikasi lan dites kanthi cukup.


Format Apa sing Digunakake kanggo Nulis Crita Panganggo?

Crita pangguna umume duwe format ing ngisor iki:

_As a, aku pengin ._

Tuladha: Minangka a pelanggan saka abc.com, aku pengin a mlebu fungsi supaya aku bisa ngakses rincian akunku kanthi online .

Kaya sing wis kasebut sadurunge, wenehi perhatian khusus marang pangguna pangguna produk kasebut lan aja nganti tumindak umum 'Pangguna'. Yen sampeyan ora ngerti sapa pangguna lan pelanggan lan kenapa pengin nggunakake produk kasebut, mula mesthine sampeyan kudu ngerti ora nulis crita pangguna apa wae.


Narasi

  • Pérangan pisanan saka crita pangguna yaiku Narasi. 2-3 ukara sing digunakake kanggo nggambarake maksud crita. Iku mung ringkesan maksud.

Pacelathon

  • Aspek paling penting ing crita pangguna yaiku obrolan sing kudu terus dilakoni ing antarane tim pangembangan, pelanggan, Pamilik Produk lan pemangku kepentingan liyane kanggo nggabungake rincian crita pangguna.

Kriteria Penerimaan

  • Kriteria panrima nggambarake kahanan kepuasan sing ditulis minangka skenario, biasane ing format Gherkin (Diwenehake, Nalika, Banjur). Kriteria panrima uga nyedhiyakake Definisi Rampung kanggo crita kasebut.

Sapa sing kudu nulis crita pangguna?

Umume, crita pangguna ditulis dening a Pamilik Produk utawa Analis Bisnis lan prioritas ing backlog produk. Nanging, iku ora ateges mung tanggung jawab Pamilik Produk kanggo nulis crita pangguna. Nyatane, anggota tim apa wae bisa nulis crita pangguna, nanging dadi tanggung jawab Pamilik Produk kanggo nggawe backlog crita panganggo lan prioritas.


Sing penting, yaiku crita pangguna kudune ora dianggep kaya dokumen persyaratan sing nalika ditulis bakal diwenehake menyang tim pangembangan kanggo implementasine.

Crita pangguna kudu dideleng minangka sarana kanggo nyengkuyung obrolan ing antarane Pemilik Produk lan tim pangembangan, mula kudu ditulis kanthi kolaborasi sajrone sesi ngresiki backlog produk.

Kauntungan saka nyakup tim pangembangan nulis crita pangguna yaiku yen ana kendala teknis, bisa disorot sadurunge. Panguji bisa nambah nilai nalika nggawe kriteria panrima sing efektif lan ngrencanakake sadurunge babagan apa sing kudu dites lan kepiye.

Kepiye Rinci Kisah Kisah Pangguna?

Crita pangguna fokus ing nilai pelanggan.

Bedane dhasar antarane crita pangguna lan spesifikasi syarat liyane yaiku level detail. Crita pangguna minangka kiasan kanggo pakaryan sing ditindakake, dudu gambaran lengkap babagan pakaryan kasebut. Pakaryan nyata sing ditindakake ditindakake liwat kolaborasi sing ana ing crita pangguna nalika pangembangan sistem maju.

Yen katrangan kasebut dadi dawa banget (luwih saka apa sing bakal dilebokake ing kertu indeks), sampeyan kudu mriksa crita pangguna. Sampeyan bisa uga nyoba nyakup rinci banget.

Elinga yen tujuan crita pangguna yaiku kanggo nyengkuyung kolaborasi. Ora dimaksudake kanggo nyathet kabeh aspek karya, amarga umume ana ing pratelan syarat tradisional.

Kajaba iku, kakehan informasi ing deskripsi kasebut bisa nyebabake ilang informasi babagan kriteria panrima.

Sadurunge setuju kanggo nggarap crita, tim kudu ngerti kriteria panrima. Iki penting kanggo ngerti apa sing kudu ditindakake supaya bisa nyenengake crita pangguna. Kriteria panrima kudu cukup rinci kanggo nemtokake nalika crita pangguna wis wareg, nanging durung rinci babagan kolaborasi quash.

Kesalahan Umum Nalika Nulis Crita Panganggo


  • Ringkesan banget utawa rinci banget. Pamilik produk kanthi niyat apik asring nyoba nulis crita pangguna kanthi rinci. Yen tim ndeleng crita babagan rencana iterasi sing katon kaya dokumen persyaratan IEEE, dheweke asring nganggep kabeh rincian ana lan bakal ngliwati obrolan sing rinci.


  • Nulis crita pangguna kanggo tugas Teknis. Umume kekuwatan Agile teka saka tambahan piranti lunak sing digunakake ing pungkasan saben pengulangan. Yen crita sampeyan pancen mung tugas teknis, sampeyan ora asring nggunakake piranti lunak ing pungkasan saben pengulangan, lan sampeyan bakal kelangan prioritas.


  • Mlayu pacelathon. Crita kanthi sengaja ora jelas sadurunge rencana pengulangan. Yen sampeyan ngliwati obrolan kriteria panrima, sampeyan bisa risikone obah ing arah sing salah, kasus sing ilang utawa ora ngerteni kebutuhan pelanggan.

Apa sampeyan duwe tips sing bisa ditambahake menyang informasi ing ndhuwur kanggo nulis crita pangguna sing apik? Bebas wae kanggo menehi komentar.