Kode Status HTTP Kanthi Katrangan

Kode Status HTTP utawa Kode Respon diklompokake dadi limang kategori. 1 × × Informasi, 2 × × Sukses, 3 × × pangalihan, 4 × × Kesalahan Klien, 5 × × Kesalahan Server.

Kiriman iki ngemot dhaptar lengkap kode status HTTP kanthi katrangan ringkes kode tanggepan sing paling umum.

Nalika nindakake tes API, biasane sing pertama mriksa reaksi saka telpon API yaiku kode status. Penting, supaya kita ngerti paling ora kode status sing paling umum supaya kita bisa ngidentifikasi masalah kanthi luwih cepet.




1 × × Informasi

Kode status kelas 1xx (Informasi) nuduhake tanggepan interim kanggo komunikasi status sambungan utawa njaluk proses sadurunge ngrampungake tumindak sing dijaluk lan ngirim tanggepan pungkasan.

  • 100 Terusake
  • 101 Ngalih Protokol
  • 102 Pangolahan


2 × × Sukses

Kode kode kelas 2xx (Sukses) nuduhake manawa panjaluk klien sukses ditampa, dingerteni, lan ditampa.


200 OK

Kode status 200 (OK) nuduhake manawa panjaluk kasebut wis sukses. Beban sing dikirim kanthi 200 respons gumantung karo cara panjaluk.



201 Digawe

Kode status 201 (Digawe) nuduhake manawa panjaluk wis kawujud lan ngasilake digawe siji utawa luwih sumber daya anyar.

204 Ora Ana Konten

Kode status 204 (Ora Ana Konten) nuduhake manawa server wis sukses nggayuh panjaluk kasebut lan ora ana konten tambahan sing bakal dikirim ing awak muatan tanggepan.

  • 202 - Ditampa
  • 203 - Informasi Non-kuoso
  • 205 - Reset Konten
  • 206 - Konten Sebagean
  • 207 - Multi-Status
  • 208 - Wis Dilaporake
  • 226 - IM Digunakake

Gegandhengan:


  • Sinau babagan dhasar HTTP


3 × × Pangalihan

Kode status kelas 3xx (Redirection) nuduhake manawa ana tindakan luwih lanjut sing kudu ditindakake dening agen pangguna kanggo nggayuh panjaluk kasebut.

301 Dipindhah permanen

Kode status 301 (Dipindhah permanen) nuduhake manawa sumber target wis diwenehi URI permanen anyar lan referensi mbesuk kanggo sumber iki kudu nggunakake salah sawijining URI sing ditutup.

302 Ditemokake

Kode status 302 (Ditemokake) nuduhake manawa sumber target manggon sementara ing URI sing beda.

  • 304 - Ora Diowahi
  • 300 - Pilihan Multiple
  • 303 - Deleng Liyane
  • 305 - Gunakake Proxy
  • 307 - Pangalihan Sementara
  • 308 - Pangalihan permanen


4 × × Kesalahan Klien

Kode status kelas 4xx (Kesalahan Klien) nuduhake manawa klien katon salah.


400 Panyuwunan Ala

Kode status 400 (Panyuwunan Ala) nuduhake manawa server ora bisa utawa ora bakal ngolah panjaluk amarga ana sing dianggep minangka kesalahan klien (misale, sintaks panjaluk sing salah).

401 Ora sah

Kode status 401 (Ora Sah) nuduhake manawa panjaluk durung ditrapake amarga ora nduweni kredensial otentikasi sing valid kanggo sumber target.

403 Dilarang

Kode status 403 (Dilarang) nuduhake manawa server ngerti panjaluk kasebut nanging ora gelem menehi wewenang.

404 Ora ditemokake

Kode status 404 (Ora Ditemokake) nuduhake manawa server asal ora nemokake perwakilan saiki kanggo sumber target utawa ora gelem ngandhani yen ana.


405 Cara Ora Diidini

Kode status 405 (Cara Ora Diidini) nuduhake manawa cara sing ditampa ing baris panjaluk dingerteni dening server asal nanging ora didhukung dening sumber target.

415 Jinis Media sing Ora Didhukung

Kode status 415 (Jinis Media Ora Didhukung) nuduhake manawa server asale nolak layanan panjaluk amarga muatan kasebut ana ing format sing ora didhukung metode iki ing sumber daya target. Masalah format bisa uga amarga Jenis Konten utawa Enkode Konten sing dituduhake ing panjaluk, utawa minangka asil mriksa data kanthi langsung.

  • 402 Pambayaran sing dibutuhake
  • 406 Ora Ditampa
  • 407 Otentikasi Proksi dibutuhake
  • 408 Wektu Panjaluk Request
  • 409 Konflik
  • 410 Ical
  • 411 Dawane dibutuhake
  • 412 Prasyarat Gagal
  • 413 Payload Gedhe Banget
  • 414 Panjaluk-URI Suwe Suwe
  • 416 Jarak sing Dituntut Ora Entuk Satisfiable
  • 417 Pangarepan Gagal
  • 418 Aku teko
  • 421 Panjaluk sing salah arah
  • 422 Entitas sing ora bisa diproses
  • 423 Dikunci
  • 424 Kagumantungan Gagal
  • 426 Upgrade dibutuhake
  • 428 Prasyarat sing dibutuhake
  • 429 Akeh banget Panjaluk
  • 431 Nyuwun Bidang Header Gedhe Banget
  • 444 Sambungan Ditutup Tanpa Tanggepan
  • 451 Ora kasedhiya Kanggo Alesan Hukum
  • 499 Panjaluk Ditutup Klien


Kesalahan Server 5 × ×

Kode status kelas 5xx (Error Server) nuduhake manawa server ngerti yen wis salah utawa ora bisa nindakake cara sing dijaluk.

500 Kesalahan Server Internal

Kode status 500 (Kesalahan Server Internal) nuduhake manawa server nemoni kahanan sing ora dikarepake sing ngalangi supaya ora bisa ngrampungake panjaluk.


502 Gerbang Ala

Kode status 502 (Bad Gateway) nuduhake manawa server nalika tumindak minangka gateway utawa proksi, nampa wangsulan sing ora valid saka server mlebu sing diakses nalika nyoba ngrampungake panjaluk.

503 Layanan Ora kasedhiya

Kode status 503 (Layanan Ora kasedhiya) nuduhake manawa server saiki ora bisa ngatasi panyuwunan amarga kakehan sawetara utawa pangopènan sing dijadwalake, sing bakal bisa dirampungake sawise sawetara wektu tundha.

504 Wektu Entek Gateway

Kode status 504 (Gateway Timeout) nuduhake manawa server nalika tumindak minangka gateway utawa proksi, ora nampa wangsulan sing tepat wektu saka server hulu sing dibutuhake kanggo ngakses supaya bisa ngrampungake panjaluk.

  • 501 Ora Dileksanakake
  • 505 Versi HTTP Ora Didhukung
  • 506 Varian Uga Negosiasi
  • 507 Panyimpenan cekap
  • 508 Loop Dideteksi
  • 510 Ora Ditambahi
  • 511 Otentikasi Jaringan dibutuhake
  • 599 Jaringan Kesalahan Batal Waktu

Referensi:

Pasukan Tugas Teknik Internet