Java Nggawe Tuladha File

Nggawe file ing Jawa gampang. Ing kiriman iki, kita bakal nemokake papat cara kanggo nggawe file ing Jawa. Kita mung kudu ngimpor paket sing relevan lan nggunakake cara sing relevan.

Tuladha ing ngisor iki gunakake java.io.file, java.io.fileOutputStream, lan java.nio bungkus Kelas kasebut diwenehake ing kothak ing Java API. Uga katon nggawe file karo Apache Commons.



Gawe File nganggo kelas java.io.file

Ing conto pisanan, kita bakal nggunakake createNewFile() cara saka java.io.file kelas. Cara iki ngasilake regane boolean. Baline salah yen file wis ana, utawa bener yen digawe.


import java.io.File; import java.io.IOException; public class CreateFileJavaExamples {
public static void main(String[] args) {
File file = new File('c://examples//newFile.txt');

try {

if (file.createNewFile()) {


System.out.println('File create');

} else {


System.out.println('File already exists!');

}
} catch (IOException e) {

System.out.println(e.getMessage());
}
} }

CATHETAN: Contone ing ndhuwur nggawe file kosong ing lokasi sing kasedhiya.

Gegandhengan:




Nggunakake java.io.fileOutputStream

Tuladha sabanjure nggunakake fileOutputStream. Penting, dicathet yen iki biasane digunakake kanggo nggawe file lan nulis konten kanthi bebarengan.



import java.io.FileOutputStream; public class CreateFileJavaExamples {
public static void main(String[] args) {
try {

new FileOutputStream('newFile.txt', true);
} catch (Exception e) {

System.out.println(e.getMessage());
}
} }

Yen file ora ana, cara ing ndhuwur bakal digawe. Yen file iki ana, liwati true mung bakal nambah konten kasebut.

CATHETAN: Ati-ati nalika nggunakake fileOutputStream. Yen file kasebut ana isi, yen liwati false minangka paramèter kanggo fileOutputStream cara, bakal nimpa file lan konten bakal ilang!



Gawe File nganggo Paket java.nio

Ing conto ing ngisor iki, kita bakal nggunakake java.nio paket sing dikenalake ing JDK 7.


Supaya nggawe file nganggo nio paket, luwih dhisik kudu nyetel dalan banjur nggunakake createFile() cara saka Files kelas. Nggawe file liwat nio paket minangka pilihan sing disenengi amarga API luwih intuisi.

import java.io.IOException; import java.nio.file.Files; import java.nio.file.Path; import java.nio.file.Paths; public class CreateFileJavaExamples {
public static void main(String[] args) {
try {

Path newFilePath = Paths.get('src/test/resources/newFile.txt');

Files.createFile(newFilePath);
}
catch (IOException e) {

}
} }

Tuladha kode ing ndhuwur nganggep path src/test/resources wis ana.



Apache Commons FileUtils

Yen sampeyan ora pengin nggunakake perpustakaan standar sing diwenehake ing kothak saka Java, sampeyan bisa nggunakake FileUtils kelas saka Apache Commons

import org.apache.commons.io.FileUtils; import java.io.File; import java.io.IOException; public class CreateFileJavaExamples {
public static void main(String[] args) {
File myFile = new File('src/test/resources/newFile.txt');


try {

FileUtils.touch(myFile);
} catch (IOException e) {

System.out.println(e.getMessage());
}
} }

Ing conto ing ndhuwur, kita nggunakake touch cara kanggo nggawe file.