Generasi Nomer Acak Java

Ngasilake nomer acak ing Jawa minangka tugas umum. Contone, sampeyan bisa uga pengin nglakokake tes kanthi nilai acak saben wektu. Ing kiriman iki, kita bakal ndeleng macem-macem cara nggawe nomer acak ing Jawa.



Cara Nggawe Nomer Acak ing Jawa

Ing Jawa, kita bisa ngasilake nomer acak kanthi nggunakake java.util.Random kelas.

Sawise ngimpor kelas Random, kita bisa nggawe obyek sing menehi kita kemampuan nggunakake nomer acak.


Contone, cara nextInt() lan nextLong() bakal ngasilake nomer sing ana ing kisaran nilai (negatif lan positif) saka jinis data int lan dawa.



Ngasilake Int, Long, lan Boolean acak

import java.util.Random; public class GenerateRandomNumbers {
static Random rand;
public static void main(String[] args) {
rand = new Random();
System.out.println('Random integer: ' + rand.nextInt());
System.out.println('Random long: ' + rand.nextLong());
System.out.println('Random boolean: ' + rand.nextBoolean());
} }


Ngasilake Nomer Acak ing Range

Kadhangkala, kita pengin nomer acak digawe saka sawetara tartamtu, kayata. antarane 1 lan 50.


Kanggo nindakake iki, kita bisa menehi parameter ongko kanggo nextInt() cara Parameter iki nemtokake watesan ndhuwur kanggo kisaran.



Siji bab sing kudu dicathet ing kene yaiku nomer watesan ndhuwur ora kalebu salah sawijining nomer sing digawe. Contone, nextInt(5) ngasilake nomer saka 0 menyang 4 kalebu

Yen kita uga pengin 5 kanggo ana ing dhaptar nomer acak, kita kudu nggunakake nextInt(5)+1

import java.util.Random; public class GenerateRandomNumbers {
static Random rand;
public static void main(String[] args) {
rand = new Random();
int randInt = rand.nextInt(5) + 1;
System.out.println('Random integer: ' + randInt);
} }


Ngasilake Nomer Acak sing Aman ing Jawa

Kelas Random ngasilake nomer acak kanthi cara deterministik. Algoritma sing ngasilake acak adhedhasar nomer sing diarani winih. Yen angka wiji wis dingerteni, mula bisa nemokake angka sing bakal digawe saka algoritma kasebut.


Tujuane SecureRandom Kelas kanggo ngasilake nomer acak sing kuwat kanthi kriptografi.

Sing SecureRandom kudu ngasilake output sing ora ditemtokake. Mula ana bahan winih sing diwarisake menyang SecureRandom obyek kudu ora bisa ditebak.

Ing ngisor iki minangka conto panggunaan SecureRandom kelas kanggo ngasilake nomer acak ing Jawa

import java.security.NoSuchAlgorithmException; import java.security.NoSuchProviderException; import java.security.SecureRandom; public class GenerateRandomNumbers {
static SecureRandom secureRandomGenerator;
public static void main(String[] args) {


try {

secureRandomGenerator = SecureRandom.getInstance('SHA1PRNG', 'SUN');
}

catch (NoSuchAlgorithmException | NoSuchProviderException e) {
}

//Get random integer in range
int randInRange = secureRandomGenerator.nextInt(499);
System.out.println(randInRange);
} }

Tuladha ing ndhuwur nggambarake cara ngasilake nomer acak ing Jawa.


Referensi: Generasi Nomer Acak sing Aman