JMeter Pass Variabel Antarane Kelompok Thread

Ing tutorial JMeter iki, kita bakal nemokake babagan cara nuduhake lan ngirim variabel ing antarane klompok utas.

Nalika nggawe skrip JMeter canggih, kemungkinan sampeyan bakal duwe akeh klompok utas. Saben klompok utas bakal nindakake panjaluk sing beda.

Conto sing apik yaiku nalika kita kudu ngotentikasi pangguna nganggo Token Bearer. Siji klompok utas nggawe otentikasi lan nyimpen token. Klompok utas liyane kudu ngakses token iki lan digunakake ing panjaluk liyane.


Mula, kita butuh mekanisme kanggo nuwuhake variabel ing antarane klompok utas.



Pass Variabel Antarane Kelompok Thread ing JMeter

Contone iki, rencana tes bakal duwe rong klompok utas. Klompok utas pisanan nggawe panjaluk GET menyang layanan web. Banjur kita nggunakake JSON Extractor plugin kanggo ngrampungake tanggapan JSON.


Nggunakake JSONPath, kita ngekstrak nilai kanggo tombol tartamtu lan nyimpen minangka variabel JMeter.



Mangkene panjaluk JMeter kita kaya:

Asil saka panjalukan ing ndhuwur ngasilake tanggapan ing format JSON ing ngisor iki:


lan JSONPath kita kanggo ngekstrak url pisanan kaya:

Nilai saka pitakon JSONPath disimpen dadi first_url. Variabel iki mung bisa diakses ing klompok utas sing padha lan kita bisa entuk regane kanthi nggunakake ${first_url}. Saiki, kepiye cara supaya variabel iki bisa diakses liwat klompok utas liyane?


Wangsulane nggunakake BeanShell Assertion kanggo nyimpen variabel minangka properti global. Kanthi cara iki, kita bisa ngliwati variabel ing antarane klompok utas.

Kanggo nambah Assertion BeanShell, klik tengen ing Plan Test> Add> Assertion> BeanShell Assertion

Ing Pratelan BeanShell, kita bisa ngetik kode ing ngisor iki

${__setProperty(first_url, ${first_url})};


Saiki ing klompok utas 2, kita bisa ngakses variabel iki kanthi langsung nggunakake ${__property(first_url)} kaya ing ngisor iki:

Utawa, kita bisa nggunakake BeanShell PreProcessor kanggo ngapusi variabel:


Ing BeanShell PreProcessor, kita bisa ngakses variabel sing dilulusake saka klompok Thread liyane, kanthi nggunakake props.get('name_of_variable'). Banjur bisa nindakake manipulasi String lan nyimpen asil minangka variabel anyar.

Ing conto ing ndhuwur, kita mbusak http:// saka variabel sing diliwati saka Thread Group 1, lan kita nyimpen asil minangka variabel host.

Variabel host saiki wis lokal menyang Grup Thread 2 lan langsung ngakses kanthi nggunakake ${host} kaya ing ngisor iki: