Tutorial Jmeter: Cara Ngirim File JSON minangka Panjaluk ing Awak

Ing Tutorial JMeter iki, kita nerangake carane ngirim siji utawa pirang-pirang file JSON ing awak panjaluk HTTP.

Nalika nyoba API RESTful, biasane ngirim panjaluk POST menyang API REST kanthi format JSON. Parameter panjaluk ing format JSON kudu dikirim ing awak panjaluk HTTP.

Kaping pisanan, sampeyan butuh file teks kanthi panjaluk JSON. Kita bakal nggunakake file iki kanggo dikirim menyang REST API ing badan panjaluk POST.


Upamane, file iki ana ing /Users/testing-excellence/Perf/blog/json_request.txt

jmeter-json-request-post


Skrip JMeter kita bakal katon kaya iki:



jmeter-post-request-json

Kanthi tembung liyane, kita kudu milih Data Awak ing Sampel HTTP lan lebokake baris kode ing ngisor iki

${__FileToString(/Users/testing-excellence/Perf/blog/${__eval(${json_file})}.txt,,)}

Temenan, dalane bakal beda ing mesin sampeyan.


Baris ing ndhuwur njupuk konten file sing dijenengi json_file.txt lan ngirim konten ing isi panjaluk menyang REST API.

Amarga JMeter umume digunakake kanggo tes kinerja lan mbukak, kita bisa mbukak nyoba API REST kanthi ngirim sawetara panjaluk JSON.

Kanggo nindakake, kita nggunakake elemen Konfigurasi Data CVS JMeter.

Ing file CSV, kita duwe kolom kanthi jeneng file panjaluk JSON. File CSV iki dadi referensi file JSON.


Umpama kita duwe 10 file JSON, kanthi jeneng filenya 100.txt, 101.txt, 103.txt… .110.txt

jmeter-post-json-request

Lan file CSV bakal katon kaya:

jmeter-csv-json-panjaluk


Banjur ing JMeter, kita nambahake elemen Konfigurasi Data CSV menyang rencana tes

json-csv-request-post-jmeter

Variabel kasebut yaiku JSON_FIL sing njupuk nilai 100, 101, 102, lsp… saka file CSV.

Banjur kita kudu ngrujuk variabel iki ing __FileToString() Fungsi JMeter, yaiku


jmeter-json-file-csv-panjaluk

Nalika nglakokake tes JMeter iki, bakal mbukak liwat CVS, njupuk saben jeneng file lan ngekstrak isi saben file sing bakal dikirim minangka JSON ing awak sing dijaluk.