k6 - Pengalaman Pangembang Paling Apik kanggo Pangujian Beban

Industri uji coba ngalami transformasi radikal ing taun-taun pungkasan. Biasane, uji coba ditindakake dening para insinyur uji kinerja, uga para insinyur QA lan panguji. Peran kasebut biasane digunakake minangka unit independen, nindakake tes kinerja yen pangembang rampung nggawe aplikasi.

Kanthi nggunakake prinsip tangkas ing tim pangembangan piranti lunak, uji coba kinerja minangka kegiyatan diwiwiti luwih dhisik ing proses pangembangan, sing diarani tes shift-kiwa . Ora ngeculake tes kinerja menyang departemen QA, tim perangkat lunak saiki nyoba tes kanthi mandiri utawa kerja sama karo para insinyur QA.

Keuntungan liyane kanggo ngganti tes sing isih ana yaiku tambah akeh ing adopsi tes kinerja ing tim piranti lunak. Nanging akeh pangguna anyar sing nuntut alat sing cocog karo sing cocog alur kerja saben dinten , saéngga bisa nyoba ajeg kanthi gaweyan minimal. Piranti tradisional kayata JMeter lan LoadRunner ora cocog banget, lan malih dadi alat anyar, kaya k6.




Mbukak k6

k6 iku gratis lan alat uji mbukak sumber terbuka tujuane supaya tes kinerja dadi pengalaman sing produktif lan nyenengake.

Alat kasebut skrip, lan tes k6 ditulis ing Javascript , menehi katrampilan kanggo nulis tes sampeyan ing salah sawijining basa pamrograman paling misuwur.


Basa skrip lan API sing kuat nyedhiyakake fleksibilitas sing dibutuhake kanggo niru skenario nyata ing skrip sampeyan. Wiwit aplikasi lan sistem terus berkembang, duwe kemampuan kanggo modulasi tes sampeyan bakal nambah efisiensi proses tes kanthi dramatis.



img / performance / 81 / k6-the-best-developer-experience.png

k6 minangka Command Line Tool sing kasedhiya kanggo Windows, Linux, lan Mac. Utawa, ana gambar resmi Docker.

Nglakoni tes kinerja kanthi k6 iku gampang banget kayata mbukak perintah bash:


img / kinerja / 81 / k6-pengalaman-paling-pangembang-2.png

Sawetara fitur skrip sing misuwur yaiku:

  • API Javascript sing mantep lan nyathet kanthi apik kanggo skrip tes
  • Kustomisasi jero liwat macem-macem opsi konfigurasi
  • Skenario
  • Parameterisasi liwat variabel lingkungan
  • Dhukungan websockets
  • Pancing siklus urip kanggo ngatur setelan lan teardown
  • Mriksa, metrik, tag, Cookie…


Perekam sesi & konverter

Minangka alat uji coba sing paling canggih, k6 duwe perekam sesi sing nggampangake nggawe tes beban saka sesi pangguna. Sampeyan mung kudu nyedhiyakake file HAR saka browser utawa sesi pangguna, lan recorder bakal nggawe tes k6 kanggo sampeyan. Iki migunani banget yen sampeyan mbukak situs web pangujian .

Kajaba iku, alat liyane bisa mbantu ngotomatisasi tes k6 saka macem-macem teknologi:


  • Konverter JMeter: ngowahi file JMeter .jmx dadi skrip k6.
  • Konverter postman: ngowahi koleksi Postman dadi skrip k6.
  • Konverter OpenAPI: ngowahi spesifikasi Swagger / OpenAPI dadi skrip k6.
  • Ekstensi browser: ngasilake skrip k6 saka sesi browser. Mung kasedhiya kanggo pangguna Cloud k6.

Sanajan sampeyan ora prelu nggunakake recorder lan konverter kanggo miwiti nyoba, alat kasebut bisa mbantu tim sampeyan dadi k6, utawa skrip tes sampeyan kanthi luwih cepet.

Perekam sesi lan konverter



Visualisasi asil

Kanthi gawan, k6 ngasilake asil menyang console. Kajaba iku, sawetara integrasi kasedhiya kanggo mbantu sampeyan sajrone analisis lan visualisasi asil tes:

  • Apache Kafka
  • k6 Awan
  • DataDog
  • InfluxDB + Grafana
  • JSON
  • NewRelic
  • StatistikD

img / performance / 81 / k6-the-best-developer-experience-4.png




Tes terus lan otomatis

Ing komunitas pengujian, otomatisasi minangka target pungkasan kanggo akeh organisasi. Yen aplikasi lan sistem sampeyan ganti, ngotomatisasi lan nglakokake tes sing asring bakal mbantu sampeyan ngalami regresi kinerja sadurunge.

Dokumentasi kasebut nyedhiyakake pandhuan kanggo alat CI / CD sing paling populer, saengga sampeyan gampang nggabungake k6 menyang pipa CI sampeyan.

  • Pipa Azure
  • LingkaranCI
  • Tumindak GitHub
  • GitLab
  • Jenkins
  • TeamCity

Tim k6 percaya manawa nggawe nyoba tujuan minangka syarat sing dibutuhake banget kanggo otomatisasi. Nalika mbukak tes otomatis, tujuan utama tes sampeyan kudu luwih dhisik kanggo ngetrapake ekspektasi kinerja sistem sampeyan, lan nomer loro, kanggo menehi tandha yen sistem ora bisa nggayuh target kinerja. Contone, validasi sing:

  • Wektu nanggepi 95% panjaluk ora luwih saka 600ms.
  • Sistem kasebut ora ngasilake luwih saka 0,5% kesalahan.

Ing k6, sampeyan nemtokake pangarepan kasebut kanthi Ambang ing tes sampeyan. Yen sistem sampeyan ora entuk, k6 bakal menehi informasi babagan kegagalan ngasilake kode metu sing nol.


img / kinerja / 81 / k6-pengalaman-paling-pangembang-5.png

Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan topik iki, waca pandhuan k6 kanggo uji coba kinerja otomatisasi lan dokumentasi Ambang.



k6 Awan

k6 Awan minangka produk SaaS komersial sing kalebu alat k6 open-source. k6 OSS bebas digunakake lan duwe sawetara integrasi kanggo ngatur tes beban ing prasarana sampeyan dhewe. Cloud k6 minangka layanan opsional sing nyedhiyakake prasarana pengujian beban lan sistem kanggo mbantu sampeyan nyoba nyoba kinerja.

Kanggo luwih ngerti babagan Cloud k6, ayo gunakake sawetara fitur:

  • Tes skala kanthi horisontal lan ing macem-macem lokasi geografis.
  • Nyimpen lan nggambarake asil tes.
  • Ndeteksi masalah kinerja kanthi otomatis.
  • Hasil hubungane antarane macem-macem tes.
  • Pangguna onboard karo tukang nggawe GUI.
  • Ngatur tim lan tes ing lokasi pusat.
  • Nyedhiyakake dhukungan khusus.

k6 Awan



Komunitas

Komunitas k6 pancen nyengkuyung lan mbiyantu - kekuwatan supaya sukses proyek kasebut.

Yen sampeyan miwiti k6, aja lali tekan Slack utawa ing forum komunitas kanggo jinis pitakon. Ana sawetara saluran lan kategori kanggo macem-macem topik kayata #grafana, #dokumentasi, #feedback, #diskusi, lsp.

Kanggo sing seneng karo internal proyek, tindakake proyek kasebut ing GitHub .



Kesimpulan

Posting iki tujuane kanggo nyedhiyakake intro k6 - salah sawijining alat uji coba sing paling nyenengake. Yen sampeyan pengin sinau apa sing ditawakake k6, disaranake maca k6 Dokumen .

Mung umur patang taun, k6 dadi fitur sing hebat lan saingan karo alat sing wis mantep, entuk adopsi ing pangembang, DevOps, lan komunitas pengujian.

Tim lan komunitas k6 nggawe alat uji coba kinerja sentris pangembang sing memenuhi permintaan lan kebutuhan kanggo jaman anyar.