Linux Mbusak File lan Direktori

Kabeh file ing Linux kalebu direktori. Direktori mung klompok file.

Utamane ana rong prentah sing mbusak file lan direktori ing linux:

  • rm
  • rmdir


Mbusak Direktori Kosong

Sing rmdir printah digunakake kanggo mbusak direktori kosong ing linux.


Contone, kode ing ngisor iki mbusak direktori 'gambar' sing ora ana file ing njeroné:

$ rmdir images/

Kita uga bisa nggunakake rm printah karo -d pilihan kanggo mbusak direktori kosong:


$ rm -d images/ Cathetan:Yen ana file ing direktori, kita ora bisa nggunakake rmdir kanggo mbusak direktori.

Yen kita nyoba prentah ing ndhuwur ing direktori sing ora kosong, kita bakal entuk:



$ rmdir images/ rmdir: images/: Directory not empty

Mbusak Direktori lan Isine

Kanggo mbusak direktori kanthi isine rekursif, gunakake rm prentah kanthi bantahan -r .

$ rm -r images/

Sampeyan uga bisa mbusak direktori lan kabeh isine kanthi kuat -rf bantahan

$ rm -rf images/

Mbusak File

Kanggo mbusak file ing linux, cukup nggunakake rm prentah:


$ rm cat.gif

Mbusak File Kanthi Kuat

Kanggo meksa mbusak file, gunakake -f pilihan nganggo rm prentah:

$ rm -f cat.gif

Prompt Sadurunge Mbusak File utawa Direktori

Yen sampeyan pengin dijaluk konfirmasi sadurunge mbusak file utawa direktori, gunakake -i pilihan nganggo rm prentah:

$ rm -i cat.gif remove cat.gif? y

Dadi Verbose Nalika Mbusak

Kanggo ndeleng output file sing wis digunakake -v pilihan:

$ rm -v cat.gif cat.gif

Mbusak Multiple Files

Kanggo mbusak sawetara file ing siji operasi, kita nggunakake * kertu liar


Contone, kode ing ngisor iki mbusak kabeh gambar nganggo .gif ekstensi:

ls images/ bird.png cat.gif dog.gif rm *.gif ls images/ bird.png

Panggunaan rm lengkap

rm Sintaksis

rm [-dfiPRrvW] file ...

Tabel ing ngisor iki nuduhake panggunaan rm prentah karo kabeh pilihan.

+--------+---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+-----+-----+ | Option | Description




















|
|
| +--------+---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+-----+-----+ | -d
| Attempt to remove directories as well as other types of files.









|
|
| | -f
| Attempt to remove the files without prompting for confirmation, regardless of the file's permissions.


|
|
| | -i
| Request confirmation before attempting to remove each file, regardless of the file's permissions



|
|
| | -P
| Overwrite regular files before deleting them.













|
|
| | -R
| Attempt to remove the file hierarchy rooted in each file argument.









|
|
| | -r
| Same as -R




















|
|
| | -v
| Be verbose when deleting files, showing them as they are removed.









|
|
| | -W
| Attempt to undelete the named files. Currently, this option can only be used to recover files covered by whiteouts. |
|
| +--------+---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------+-----+-----+