Linux ls Command - File Dhaptar

Sing ls printah dhaptar isi direktori sing ditemtokake. Ing kiriman iki, kita nerangake kabeh pilihan sing kasedhiya kanggo ls prentah.



ls Commad Pilihan






































































Pilihan Katrangan
-kanggo Dhaptar kabeh entri kalebu sing diwiwiti kanthi titik
-KANG Dhaptar kabeh entri ora kalebu. lan ..
-c Urut file miturut wektu pangowahan
-d Dhaptar direktori dhaptar
-h Tampilake ukuran ing format sing bisa diwaca manungsa (yaiku K, M)
-H Kaya ing ndhuwur mung kanthi kekuwatan 1000 tinimbang 1024
-l Tampilake konten kanthi format dhaptar dawa
-utawa Format dhaptar dawa tanpa info klompok
-R Tampilake konten kanthi urutan mbalikke
-s Ukuran cetak saben file ing blok
-S Urut miturut ukuran file
–Ngurutake Urut isi miturut tembung. (yaiku ukuran, versi, status)
-t Urut miturut wektu modifikasi
-u Urut miturut wektu akses pungkasan
-v Urut miturut versi
-1 Dhaptar siji file per baris


Dhaptar File

Sing ls printah ndhaptar konten direktori sing ditemtokake, ora kalebu dotfiles. Yen ora ana direktori sing ditemtokake, kanthi standar, isi direktori saiki bakal didaftar.

File sing didaftar diurutake miturut abjad, kanthi standar, lan selaras ing kolom yen ora pas karo sak baris.


Tuladha:

$ ls apt
configs
Documents
Music
workspace bin
Desktop
git

Pictures Public
Videos


Daptar File ing Format Dhaptar Panjang

Sing ls dhawuhe -l pilihan nyithak isi direktori sing ditemtokake ing format dhaptar sing dawa. Yen ora ana direktori sing ditemtokake, kanthi standar, isi direktori saiki bakal didaftar.


ls -l /etc

Tuladha Output:



total 1204 drwxr-xr-x 3 root root 4096 Apr 21 03:44 acpi -rw-r--r-- 1 root root 3028 Apr 21 03:38 adduser.conf drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jun 11 20:42 alternatives ...

Dhaptar Sepuluh File sing Paling Anyar Diowahi

Ing ngisor iki bakal nyathet nganti sepuluh file sing paling anyar sing diowahi ing direktori saiki, nggunakake format dhaptar dawa (-l) lan diurutake miturut wektu (-t).

ls -lt | head

Dhaptar Kabeh File Klebu Dotfiles

Dotfile minangka file sing jenenge diwiwiti nganggo .. Iki biasane didhelikake dening ls lan ora didaftar kajaba dijaluk. Contone output ing ngisor iki ls ora bakal ndhaptar file titik:

$ ls bin pki

Sing -a utawa --all pilihan bakal ndhaptar kabeh file, kalebu dotfiles.


Tuladha:

$ ls -a . .ansible
.bash_logout .bashrc .. .bash_history .bash_profile bin
pki


Daptar File ing Format Kaya Wit

Printah wit nyathet konten direktori sing ditemtokake ing format kaya wit. Yen ora ana direktori sing ditemtokake, kanthi standar, isi direktori saiki bakal didaftar.

Tuladha Output:

$ tree /tmp /tmp ├── 5037 ├── adb.log └── evince-20965
└── image.FPWTJY.png

Gunakake printah wit -L pilihan kanggo matesi ambane tampilan lan -d pilihan kanggo dhaptar dhaptar mung.


Tuladha Output:

$ tree -L 1 -d /tmp /tmp └── evince-20965

File Dhaptar Urut miturut Ukuran

Sing ls dhawuhe -S pilihan ngurutake file miturut turune ukuran file.

$ ls -l -S ./Fruits total 8 -rw-rw-rw- 1 root root 166703 Jan 28 00:09 apples.jpg -rw-rw-rw- 1 root root 134270 Jan 28 00:09 kiwis.jpg -rw-rw-rw- 1 root root 30134 Jan 28 00:09 bananas.jpg

Yen digunakake nganggo -r pilihan supaya urutan diurutake.

$ ls -l -S -r ./Fruits total 8 -rw-rw-rw- 1 root root 30134 Jan 28 00:09 bananas.jpg -rw-rw-rw- 1 root root 134270 Jan 28 00:09 kiwis.jpg -rw-rw-rw- 1 root root 166703 Jan 28 00:09 apples.jpg

Kesimpulan

Ing kiriman iki, kita sinau kabeh opsi sing beda kanggo dhaptar file nggunakake ls prentah.