Pengujian Modern - Evolusi Peran QA

Pangembangan perangkat lunak wis berkembang wiwit jaman curug, Agile lan saiki DevOps. Lumrahe, tes minangka disiplin uga wis ndeleng sawetara perubahan utama kanggo nampung cara kerja lan ngirim piranti lunak anyar.

Nanging, isih ana salah paham lan persepsi sing salah babagan peran panguji lan jaminan kualitas minangka sakabehane.

Ing kiriman iki, kita bakal mriksa babagan carane tes wis berkembang, utamane ing dasawarsa pungkasan, lan apa sing kudu ditindakake profesional QA supaya bisa maju ing game kasebut.


Tes mung bisa dadi luwih menarik!

Nalika kegiatan uji coba piranti lunak wis diganti kanggo adaptasi karo cara kerja anyar, aku isih ndeleng akeh pandangan gaya kuno babagan tes lan peran QA.


Mundhung banget yen isih ana akeh wong ing industri IT sing ndeleng QAs utawa Testers minangka garis dhasar. Penguji asring dianggep mung minangka panguji fungsional sing mung nyoba yen pangembang rampung nggarap fitur. 'Jaminan Mutu' dianggep minangka tes, nemokake lan nglaporake kewan omo lan menehi lampu ijo kanggo dibebasake.



Apa sing luwih kuwatir yaiku manawa pemahaman babagan peran QA iki sing paling penting ing antarane para penguji lan profesional QA dhewe.



Pengujian Piranti Lunak Tradhisional

Secara historis, dadi pemimpin ing fase pungkasan proyek air terjun, pengujian bakal tetep ana ing sisih tengen siklus siklus proyek. Sawise definisi persyaratan ing ngarep, Penguji bakal njupuk baton saka Tim Pangembangan nalika pungkasan tahap pambangunan lan mbukak skrip tes sing dawa lan rinci, asring kanthi manual, lan biasane liwat tim lan klompok UKM sing dikepengini.

Kasus tes direncanakake kanthi tliti, skrip dieksekusi dening spesialis, cacat dideteksi lan dilaporake, lan siklus tes ditindakake lan diluncurake nganti level kualitas sing wis ditemtokake.


Utamane, mesthi ana pamisahan sing jelas antarane pangembang lan panguji, tanpa tumpang tindih tanggung jawab utawa kegiyatan. Pancen, sajrone tahap uji coba sing benteng, pager ring murni, kegiyatan murni fokus ing validasi fungsional piranti lunak kanthi tujuwan inti kanggo nemokake lan nglaporake cacat.



QA ing Age Agile

Muncul metodologi sing lincah lan cara kerja nyawijikake kegiyatan pangembangan lan pangujian nganti uji coba piranti lunak ora dadi tahap mandiri. Nanging, pangujian dadi kegiatan sing implisit sajrone kode lan pangembangan piranti lunak.

Ing sawetara kasus, bakal angel ndeleng bedane antarane 'panguji' lan 'pangembang' amarga saben duwe kemampuan kanggo nindakake kegiyatan kanthi lancar.

'Kualitas' mandheg dadi tanggung jawab tunggal panguji lan dadi tanggung jawab bareng kabeh wong sing melu ngembangake lan ngirim produk.


Bebarengan karo evolusi iki, ana owah-owahan tanggung jawab tes ing sisih kiwa pangembangan kanthi dhasar kualitas manggang wiwit wiwitan.

Fokus pindhah saka nemokake cacat piranti lunak sing dibangun nganti nyegah cacat mlebu ing piranti lunak.

Kanthi target tujuan kanggo mesthekake ora mung produk utawa fitur sing fungsional lan memenuhi syarat, nanging uga cocog kanggo tujuan lan nyedhiyakake kepuasan pangguna sing dhuwur.

Gegandhengan:


Keterlibatan panguji ing perbaikan crita, tinjauan kode peer, uji coba unit lan praktik kayata TDD, BDD, lan Continuous Testing, manawa tes lan kualitas ana ing ngarep lan kalebu ing pangembangan.

Nanging, nalika Agile isih adoh banget kanggo nggabungake kegiyatan lan praktik pangembangan & pengujian, tim operasi isih didhelikake. Kaloro aliran kerja (Dev & Ops) asring ora ngerti kegiyatan liyane.

Yen ana kesalahan ing produksi, investigasi bakal suwe. Pangembang ora duwe wawasan babagan kinerja aplikasi ing jangka panjang; ora ana transparansi utawa kejelasan kolaborasi antarane rong tim kasebut.



Sugeng rawuh ing DevOps

DevOps nuduhake kolaborasi tim Pengembangan lan Operasi ing nggawe piranti lunak, pangiriman, pangopènan lan dhukungan. Iki nuduhake persatuan sumber daya, proses lan produk sing terus-terusan.


DevOps mbisakake cara integrasi terus-terusan lan pangiriman nilai kanggo pangguna pungkasan.

Gerakan DevOps nyebabake perspektif anyar kanggo nyoba lan nggawe kesempatan anyar kanggo panguji dhewe.

Ing panguji era anyar iki kudu didadekake siji karo pembangunan lan operasi.

Remit pengujian ora maneh diwatesi karo produk, nanging uga nyoba infrastruktur sing pungkasane digunakake.

Continuous Integration (CI), lan Continuous Delivery (CD), wis dadi standar de facto ing pangembangan lan pangiriman piranti lunak, mula akeh upaya uji coba sing ditindakake saiki kanggo njamin pipa CI / CD, lingkungan lan prasarana.

Iki minangka tulang punggung sing ndhukung pengembangan lan pangiriman.

Yen pengujian iki diabaikan, bisa uga nyebabake lingkungan sing flaky, dadi akeh upaya kanggo mbuwang investigasi masalah infrastruktur sing bola-bali lan, pungkasane, resiko gedhe kanggo pembangunan lan pangiriman cepet.



Pengujian Modern - Pangembangan Didhukung Mutu

Sanajan wis akeh ditindakake kanggo nampilake kualitas ing saben tahap pangembangan lan, asile, tes duwe ruang lingkup sing luwih jembar, nanging aku isih yakin manawa QA nggunakake akeh wektu kanggo nggoleki masalah fungsional lan fokus ing verifikasi piranti lunak.

Umume QA ora ngerti pentinge peran lan pengaruh sing bisa ditindakake tumrap pangembangan lan pangiriman.

Sanajan ana owah-owahan praktik pangembangan sajrone sepuluh taun kepungkur, aku rumangsa yen panguji isih tetep duwe tampilan cara lawas lan mula, isih tetep ana ing era uji coba lawas.

Pengujian minangka profesi lan peran panguji wis suwe saya suwe kanthi 'tes otomatis'. Lan sejatine, akeh profesional industri isih percaya manawa peran panguji yaiku nyoba aplikasi sing dibangun para pangembang, kabeh bisa otomatis.

Yen pangembang luwih cocog lan luwih cerdas kanggo nulis kode sing dibutuhake kanggo tes otomatis, mula apa ana tester ing tim kasebut?

Babagan wektu kita ngowahi pemahaman kasebut. Kita kudu ngakoni beda nilai lan katrampilan antarane 'pengujian' lan 'jaminan kualitas' amarga, yen tes minangka verifikasi fungsional lan validasi piranti lunak, jaminan kualitas dudu kegiyatan. QA minangka serangkaian proses, kalebu tes, lan praktik paling apik kanggo njamin produk sing berkualitas dikirim menyang pangguna.

Kita kudu ngupayakake pangembangan sing adhedhasar kualitas lan ndeleng profesi QA minangka fungsi utama lan inti ing pangembangan lan pangiriman piranti lunak, mula Pengujian Modern .

QA saiki dadi komponen utama pangembangan wiwit wiwitan nganti rampung sajrone proses. Lan, sanajan basa umum ujar manawa kabeh wong ing tim pangiriman tanggung jawab kanggo ngirim produk sing berkualitas, aku yakin manawa dadi tanggung jawab QA kanggo mesthekake manawa praktik kualitas bisa dianut dening tim.



Sapa QA Modern iki

Yen profesi tes asring dipandang minangka rute akses menyang disiplin pangembangan, manajemen proyek utawa liyane - biasane luwih nguntungake - disiplin, QA anyar minangka peran sing trampil banget sing nuntut ilmu holistik babagan praktik pangembangan.

Sampeyan mbutuhake pangerten sing amba babagan tantangan praktik kodhe, apresiasi metode lan lingkungan penyebaran uga standar kinerja, keamanan, metode lan tantangan.

Iki minangka peran berbentuk T kanthi sumber daya ora mung bisa ngetrapake keahlian lan pengalaman sing jero kanggo ngirim penghasilan inti, nanging uga nggunakake ilmu kontekstual sing luwih akeh ing arsitektur lan pangembangan.

Lungguh ing tengah proyek apa wae, QA modern kudu ngerti babagan arsitektur, kinerja, keamanan, lan penawaran awan, kanthi teknis lan kepengin banget sinau teknologi anyar ing game kasebut.

Cathetan:Wilayah liyane sing dadi populer banget lan tes kualitas data sing penting, nyoba data amba, tlaga data lan gudang data.

Wayahe wis suwe kanggo ngganti pemahaman babagan peran QA lan apa sing ditindakake para penguji. Iki kudu diwiwiti saka panguji dhewe. Titik wiwitan yaiku ngurus kualitas kanthi jero.

Penguji ora mung ana kanggo nganakake tes fungsi lan nglaporake kewan omo. Peran QA luwih gedhe tinimbang iku. Kita dipasang ing proyek kasebut njamin praktik kualitas .

Nalika nyoba ngetrapake aplikasi, kita kudu ngerti babagan kabeh operasi sistem lan ora mung ndeleng aplikasi kasebut minangka kothak ireng.

Supaya duwe ilmu intim kasebut, kita kudu terus sinau lan tetep nganggo teknologi anyar lan cara kerja. Paling penting QA kudu adaptasi.

Nalika QA ngerti tujuane ing sawijining proyek lan wiwit percaya manawa peran kasebut minangka inti pangembangan lan pangiriman piranti lunak, nalika kita nggunakake prinsip pangujian modern, mula kita bisa ngowahi pemahaman wong liya.