Pangguna Android liyane sing gabung karo klub gelembung biru; RCS Google & apos nyoba fitur iMessage utama

Pangguna Android ing saindenging jagad gabung karo klub gelembung biru. Iki tegese RCS (Layanan Komunikasi Kaya) disebarake kanthi global saéngga sing nggunakake handset bertenaga Android bisa gabung karo wong-wong ing A.S. sing nampa update taun kepungkur. RCS ngganti aplikasi Pesen Android lawas lan nggunakake Wi-Fi utawa sambungan data tinimbang swara. Iki tegese pesen sing ngemot foto utawa video bakal katon luwih apik lan pesen sing luwih gedhe bisa dikirim lan ditampa.

Google ngupayakake cocog karo fitur Apple & Apos; enkripsi end-to-end khusus


Sawetara fitur liyane sing dadi bagean saka RCS kalebu Resi Maca sing menehi peringatan nalika pesen sing sampeyan kirim wis diwaca, lan sampeyan uga bakal ngerti nalika wong sing ngobrol karo sampeyan lagi ngetik respon kanggo pesen sing wis dikirim. RCS ora bisa digunakake karo iOS utawa uga telpon Android sing nggunakake aplikasi olahpesen merek utawa operator pihak katelu. Sampeyan bisa ngerti manawa wong ing mburi obrolan sampeyan nggunakake platform olahpesen anyar kanthi warna gelembung teks ing layar. Yen kalorone nggunakake RCS, gelembung kasebut bakal biru, padha karo carane pangguna iPhone ngerti manawa wong sing lagi SMS nggunakake piranti iOS utawa Android.

Ing postingan blog sing diterbitake pungkasan minggu kepungkur, Google ujar , 'Minangka smartphone dadi luwih maju, aplikasi komunikasi uga kudu maju kanggo nyukupi kabutuhan sing beda. Sajrone sawetara taun kepungkur, kita wis kerja sama karo industri seluler lan produsen piranti ing sawetara jaringan operator ing negara tartamtu kanggo nyedhiyakake fitur obrolan ing Pesen adhedhasar standar Layanan Komunikasi Rich (RCS) sing mbukak. Fitur obrolan nganyarke olahpesen teks SMS supaya sampeyan bisa ngirim lan nampa foto lan video sing luwih apik, ngobrol liwat Wi-Fi utawa data, ngerti nalika pesen diwaca, nuduhake reaksi, lan seneng ngobrol klompok sing luwih dinamis. Dina iki, kita wis ngrampungake fitur obrolan global kanggo nggawe pengalaman olahpesen modern iki universal lan gegandhengan karo kabeh wong ing Android. Saiki, sapa wae sing nggunakake Pesen ing saindenging jagad1 duwe akses menyang fitur obrolan modern saka operator utawa langsung saka Google. '

Salah sawijining fitur yaiku enkripsi end to end. Karo sing terakhir, ora ana sing malah Google utawa pihak katelu, bisa maca konten sing sampeyan kirim liwat RCS saka telpon menyang telpon saka wong sing sampeyan pesen. Kaping pisanan, enkripsi end-to-end bakal diluncurake menyang panguji beta wiwit wulan iki lan terus nganti taun ngarep. Obrolan sing layak kanthi otomatis bakal diupdate dadi enkripsi end-to-end, nanging mung yen wong ing mburi pesen wis diinstal Pesen lan fitur obrolan.
Sampeyan bisa nginstal aplikasi Pesen saka Play Store kanthi nutul link iki .