Dasar lan Terminologi Protokol Jaringan

Pos iki menehi ringkesan protokol jaringan lan nyakup sawetara terminologi protokol jaringan umum kanthi conto.

Definisi 'protokol' beda-beda, nanging mung, protokol kasebut mung atur aturan .

Ing jaringan, protokol nuduhake standar formal lan kabijakan sing netepake cara komunikasi loro utawa luwih ing jaringan.




Dhasar Komunikasi Jaringan

Supaya ana jaringan, kita butuh paling ora rong piranti sing gegandhengan.

  • Komunikasi jaringan kedadeyan ing macem-macem level utawa lapisan (model OSI lan model TCP / IP)
  • Saben lapisan komunikasi jaringan tanggung jawab kanggo ngirim informasi menyang lapisan sabanjure ing tumpukan.
  • Data sing ditransfer ing antarane lapisan dikenal minangka Unit Data Protokol (PDU).
  • Lapisan komunikasi jaringan iki ngidini pemecahan masalah sing luwih apik.
  • Munggah internet lan teknologi anyar wis ngowahi cara komunikasi piranti karo siji liyane lan mbutuhake protokol anyar.


Terminologi Protokol Jaringan

LAN: LAN tegese 'Local Area Network' lan nuduhake jaringan sing ora bisa diakses publik nganggo internet. Tuladhane yaiku jaringan omah utawa kantor.


VAN: WAN tegese 'Jaringan Area Jembar' lan umume nuduhake jaringan sing nyebar akeh lan, luwih akeh, internet.



ISP: ISP tegese 'Panyedhiya Layanan Internet' lan nuduhake perusahaan sing tanggung jawab menehi sampeyan akses menyang internet.

Wengi: Terjemahan Alamat Jaringan ngidini panjaluk saka njaba jaringan lokal bisa dipetakan menyang piranti ing jaringan lokal.

Firewall: Firewall minangka piranti keras utawa piranti lunak sing ngetrapake jinis lalu lintas jaringan lan ora diidini. Iki umume ditindakake kanthi netepake aturan sing bisa diakses ing njaba port.


Router: Router minangka piranti jaringan sing tujuan utamane yaiku ngirim data bolak-balik antarane jaringan sing beda. Piranti iki ngidini panjaluk digawe menyang internet lan supaya informasi dikirim maneh menyang piranti ing jaringan lokal.

Ngalih: Fungsi dhasar switch yaiku nyedhiyakake akses ing antarane piranti ing jaringan lokal. Tuladhane yaiku saklar Ethernet.

Antarmuka Jaringan: Komponen iki ngidini sampeyan nyambung menyang jaringan umum utawa pribadi. Nyedhiyakake piranti lunak sing dibutuhake kanggo nggunakake hardware jaringan. Tuladhane yaiku Network Interface Cards (NIC).

Pelabuhan: Port minangka lokasi sambungan sing ditemtokake kanthi logis. Pelabuhan nyedhiyakake titik tujuan kanggo komunikasi lan transfer data. Pelabuhan kasebut wiwit 0 nganti 65535.


Paket: Paket minangka unit dhasar data sing ditransfer liwat jaringan. Paket duwe header sing menehi informasi babagan paket (sumber, tujuan, lsp) lan awak utawa muatan sing ngemot data asline sing dikirim.

Ing ringkesan

Ing kiriman iki, kita nutupi dhasar protokol jaringan lan terminologi umum. Kita ngrembug babagan protokol kasebut lan kepiye piranti komunikasi karo siji liyane liwat jaringan, ing level dhuwur.