Terminologi Tes Kinerja

Ing ngisor iki minangka dhaptar terminologi tes kinerja umum:

Dhasar

Nggawe a garis dasar yaiku proses nglakokake serangkaian tes kanggo njupuk data metrik kinerja kanggo tujuan ngevaluasi efektivitas pangowahan kinerja sing luwih apik ing sistem utawa aplikasi.

Penentuan benchmark

Penentuan benchmark yaiku proses mbandhingake kinerja sistem sampeyan karo garis dasar sing wis digawe internal utawa marang standar industri sing didhukung dening sawetara organisasi liyane.


Tes Kapasitas

Ing kapasitas sistem minangka total beban kerja sing bisa ditindakake tanpa nglanggar kriteria panrima kinerja kunci sing wis ditemtokake.

TO tes kapasitas nglengkapi tes mbukak kanthi nemtokake titik gagal utama server, dene monitor pengujian mbukak asil ing macem-macem level pola mbukak lan lalu lintas.


Sampeyan nindakake pangujian kapasitas bebarengan karo perencanaan kapasitas, sing digunakake kanggo ngrencanakake tuwuh ing mbesuk, kayata basis pangguna sing tambah utawa nambah volume data. Contone, kanggo nampung beban mbesuk, sampeyan kudu ngerti pirang-pirang sumber daya tambahan (kayata kapasitas prosesor, panggunaan memori, kapasitas disk, utawa bandwidth jaringan) sing dibutuhake kanggo ndhukung level panggunaan mbesuk.



Pengujian kapasitas mbantu sampeyan ngenali strategi skala kanggo nemtokake manawa sampeyan kudu munggah utawa ngukur skala.

Tes Ketahanan

An tes ketahanan yaiku salah sawijining jinis tes kinerja sing fokus kanggo nemtokake utawa validasi karakteristik kinerja produk sing lagi dites nalika ngalami model beban kerja lan volume beban sing diantisipasi sajrone operasi produksi sajrone wektu suwene. Tes ketahanan minangka bagean saka tes beban.

Investigasi

Investigasi yaiku kegiyatan adhedhasar nglumpukake informasi sing ana gandhengane karo kacepetan, skalabilitas, lan / utawa karakteristik stabilitas produk sing dites sing bisa uga nduweni nilai kanggo nemtokake utawa nambah kualitas produk. Investigasi asring digunakake kanggo mbuktekake utawa mbantah hipotesis gegayutan karo panyebab utama saka siji utawa luwih masalah kinerja sing diamati.


Latensi

Latensi yaiku langkah responsif sing nuduhake wektu sing dibutuhake kanggo ngrampungake pelaksanaan panjaluk. Latensi bisa uga makili jumlah sawetara latency utawa subtask.

Metrik

Metrik yaiku pangukuran sing dipikolehi kanthi nglakokake tes kinerja kaya sing katulis ing skala sing umum dingerteni. Sawetara metrik sing umume dipikolehi liwat tes kinerja kalebu panggunaan prosesor liwat wektu lan panggunaan memori kanthi beban.

Tes Kinerja

Kinerja nuduhake informasi babagan level respons, throughput, lan panggunaan sumber daya aplikasi sampeyan.

TO tes kinerja yaiku investigasi teknis sing ditindakake kanggo nemtokake utawa validasi karakteristik kacepetan, skalabilitas, lan / utawa stabilitas produk sing lagi dites. Tes kinerja minangka superset sing ngemot kabeh subkategori tes kinerja sing diterangake ing bab iki.


Ambang Kinerja

Ambang kinerja minangka nilai maksimum sing bisa ditrima kanggo metrik sing diidentifikasi kanggo proyek sampeyan, biasane ditemtokake ing babagan wektu respons, throughput (transaksi per detik), lan level panggunaan sumber daya. Tingkat panggunaan sumber daya kalebu jumlah kapasitas prosesor, memori, disk I / O, lan jaringan I / O sing digunakake aplikasi sampeyan. Ambang kinerja biasane padha karo persyaratan.

Wektu Respon

Wektu nanggepi minangka langkah kepiye responsif aplikasi utawa subsistem kanggo panjaluk klien.

Jenuh

Jenuh nuduhake titik nalika sumber daya wis dimanfaatake kanthi lengkap.

Tes Skalabilitas

Skalabilitas nuduhake kemampuan aplikasi kanggo ngatasi beban kerja tambahan, tanpa mengaruhi kinerja, kanthi nambah sumber daya kayata prosesor, memori, lan kapasitas panyimpenan.


Skenario

Ing konteks pangujian kinerja, a skenario minangka urutan langkah-langkah ing aplikasi sampeyan. Skenario bisa makili kasus panggunaan utawa fungsi bisnis kayata nggoleki katalog produk, nambah item menyang keranjang belanja, utawa nggawe pesenan.

Tes Asap

TO tes kumelun minangka tes dhisikan wiwitan kanggo ngerteni manawa aplikasi sampeyan bisa nindakake operasional kanthi beban normal.

Tes Spike

TO tes lunjakan yaiku salah sawijining jinis tes kinerja sing fokus kanggo nemtokake utawa validasi karakteristik kinerja produk sing lagi dites nalika ngalami model beban kerja lan volume beban sing bola-bali mundhak ngluwihi operasi produksi sing diantisipasi sajrone wektu sing cendhak. Tes lunjakan minangka bagean saka tes stres.

Stabilitas

Ing konteks pangujian kinerja, stabilitas nuduhake reliabilitas sakabèhé, kuat, fungsional lan integritas data, kasedhiyan, lan / utawa konsistensi responsif kanggo sistem sampeyan kanthi macem-macem kahanan.


Tes Stres

TO tes stres minangka jinis tes kinerja sing dirancang kanggo ngevaluasi prilaku aplikasi nalika ditrapake ngluwihi kondisi beban normal utawa puncak. Tujuan tes stres yaiku mbukak kewan omo aplikasi sing katon mung ing kahanan beban sing dhuwur. Kewan omo iki bisa uga kalebu masalah sinkronisasi, kondisi balapan, lan bocor memori.

Tes stres ngidini sampeyan nemokake poin aplikasi sing ringkih, lan nuduhake kepiye aplikasi tumindak ing kahanan beban ekstrem.

Hasil

Hasil yaiku pirang-pirang unit kerja sing bisa ditindakake saben unit wektu; kayata, panjaluk per detik, telpon saben dina, klik per detik, laporan saben taun, lsp.

Beban kerja

Beban kerja minangka stimulus sing ditrapake kanggo sistem, aplikasi, utawa komponen kanggo simulasi pola panggunaan, gegayutan karo konkurensi lan / utawa input data. Beban kerja kalebu total pangguna, pangguna aktif sing padha, volume data, lan volume transaksi, uga campuran transaksi. Kanggo model kinerja, sampeyan nggandhengake beban kerja karo skenario individu.

Apa bedane Tes Kinerja , Testing Beban lan Tes Stres?

Tes kinerja, beban, lan stres minangka subkategori uji coba kinerja, saben tujuane beda-beda.


  • Tes kinerja Jinis pangujian iki nemtokake utawa validasi karakteristik kacepetan, skalabilitas, lan / utawa stabilitas sistem utawa aplikasi sing dites. Kinerja gegayutan karo nggayuh kaping respon, throughput, lan panggunaan sumber daya sing cocog karo target kinerja kanggo proyek utawa produk. Ing pandhuan iki, tes kinerja nuduhake superset kanggo kabeh subkategori liyane saka tes sing gegandhengan karo kinerja.


  • Tes mbukak. Subkategori pangujian kinerja iki difokusake kanggo nemtokake utawa validasi karakteristik kinerja sistem utawa aplikasi sing dites nalika ngalami beban kerja lan volume beban sing diantisipasi sajrone operasi produksi.


  • Tes stres. Subkategori uji coba iki difokusake kanggo nemtokake utawa validasi karakteristik kinerja sistem utawa aplikasi sing dites nalika ngalami kahanan sing ora diantisipasi sajrone operasi produksi. Tes stres uga kalebu tes sing fokus kanggo nemtokake utawa validasi karakteristik kinerja sistem utawa aplikasi sing dites nalika ngalami kahanan stres liyane, kayata memori winates, ruang disk sing ora cukup, utawa kegagalan server. Tes iki dirancang kanggo nemtokake kahanan apa aplikasi sing bakal gagal, kepiye cara gagal, lan indikator apa sing bisa dipantau kanggo ngelingake kegagalan sing bakal teka.