Jinis Data Python lan Konversi Tipe

Pengantar babagan jinis data Python lan cara nindakake konversi jinis.



Jinis Data Python

Nalika nggawe utawa ngumumake variabel ing Python, variabel kasebut bisa ngemot macem-macem jinis data.

Python duwe jinis data internal kaya ing ngisor iki:


  • p
  • int, float, komplek
  • dhaptar, tuple
  • dict
  • atur
  • bool
  • byte, bytearray

Jinis Teks: str

Sing str jinis data digunakake nalika pengin ngumumake a senar variabel

Tuladha:


x = 'some string' y = str('another string')

Jinis Nomer: int, float, kompleks

Nalika pengin nggawe variabel angka digunakake int, float utawa complex.



Tuladha:

//int a = 5 b = int(5) //float c = 5.5 d = float(5.5) //complex e = 1j f = complex(1j)

Jinis Urutan: dhaptar, tuple

Kanggo nggawe variabel jinis urutan sing digunakake list utawa tuple.

  • A list yaiku koleksi sing dipesen lan bisa diganti. Ngidini anggota duplikat.
  • A tuple yaiku koleksi sing dipesen lan ora bisa diowahi. Ngidini anggota duplikat.

Tuladha:


//list colors = ['red', 'green', 'blue'] colors_list = list(('red', 'green', 'blue')) //tuple fruits = ('apple', 'orange', 'banana') fruits_tuple = list(('apple', 'orange', 'banana'))

Jinis Pemetaan: dict

Kanggo nggawe peta utawa kamus sing digunakake dict.

TO Kamus yaiku koleksi sing ora diatur, bisa diganti lan diindeks. Data kasebut minangka pasangan nilai kunci.

Tuladha:

people = {'name': 'John', 'age': '45'} people_dict = dict(name='John', age=45)

Tipe Set: set

A set yaiku koleksi sing ora diatur lan ora diindeks.


Kanggo nggawe set, kita nggunakake set.

Tuladha:

status_codes = {'200', '300', '400', '500'} status_codes = set(('200', '300', '400', '500'))

Jinis Boolean: bool

Sing bool tembung kunci digunakake kanggo nggawe variabel kanthi jinis data boolean.

is_valid = False valid = bool(is_valid)

Jinis binar: bait, bytearray

Jinis data binar bisa digawe ing ngisor iki:


//bytes a = b'some_text' b = bytes(5) //bytearray c = bytearray(3)

Cara Golek Jinis Variabel

Kanggo entuk jinis variabel, bungkus variabel ing njero type() fungsi

Contone:

colors = ['red', 'green', 'blue'] colors_list = list(('red', 'green', 'blue')) print(type(colors_list)) print(colors_list) fruits = ('apple', 'orange', 'banana') fruits_tuple = tuple(('apple', 'orange', 'banana')) print(type(fruits_tuple)) print(fruits_tuple)

Output:

['red', 'green', 'blue'] ('apple', 'orange', 'banana')

Konversi Jinis Data Python

Python nemtokake fungsi konversi jinis kanggo langsung ngowahi siji jinis data menyang liyane, sing cukup migunani.


Ing ngisor iki sawetara conto:

Ngonversi Saka int menyang float

x = 5 y = float(x) print(y)

Output:

5.0

Ngonversi Saka float menyang int

x = 5.0 y = int(x) print(y)

Output:

5

Ngonversi Saka senar menyang dhaptar

s = 'devqa' t = list(s) print(t)

Output:

['d', 'e', 'v', 'q', 'a']

Ngonversi Saka senar dadi tuple

s = 'devqa' t = tuple(s) print(t)

Output:

('d', 'e', 'v', 'q', 'a')

Ngonversi Saka senar kanggo disetel

s = 'devqa' t = set(s) print(t)

Output:

{'d', 'e', 'a', 'v', 'q'}