Loop Python - Sinau Cara Nggunakake lan nalika Loop ing Python

Loops minangka fitur penting kanggo pamrograman utawa basa skrip. Kemampuan kanggo nindakake tugas kaping pirang-pirang iku penting banget kanggo basa apa wae.

Ing Python, looping bisa ditindakake kanthi nggunakake for lan while daur ulang lan ing artikel iki, kita bakal nemokake cara nggunakake conto.



Python kanggo Loop

Sing for loop ing python bisa digunakake kanthi macem-macem cara. Siji cara sing paling gampang lan umum kanggo ngatasi koleksi.


Sintaksis

for i in collection:
statement

Koleksi kasebut bisa dadi dhaptar, set, range, lsp. Aku minangka variabel sing njupuk nilai unsur sing lagi diulangi.

my_list = [1, 2, 3, 4, 5] for i in my_list:
print('Value is:', i)

Output:


Value is 1 Value is 2 Value is 3 Value is 4 Value is 5

Sampeyan bisa ndeleng kepiye dhaptar iterasi saka wiwitan nganti pungkasan.





kanggo Loop Kanthi kisaran ()

Cara kisaran ing python digunakake kanggo nggawe urutan sawetara ing antarane watesan tartamtu. Umpama sampeyan ora duwe dhaptar nanging sampeyan pengin ngatasi kaping pirang-pirang kali sing ditemtokake. Sampeyan bisa nggunakake range() cara

for i in range(5):
print(i)

Output:

0 1 2 3 4 Cathetan:regane saka 0 nganti 4, dudu 0 nganti 5.

Sing range() fungsi ngasilake urutan nomer, diwiwiti saka 0 minangka standar, lan tambahan 1 (standar), lan pungkasan ing nomer sing ditemtokake.


Yen pengin duwe nilai wiwitan sing beda lan nilai tambahan sing beda, kita nggunakake:

for i in range(10, 30, 5): print(x)

Output:

10 15 20 25

Ing conto ing ndhuwur, diwiwiti saka 10, kita bakal mandheg 25 lan mundhak 5.



kanggo Loop Kanthi liya

Sing else tembung kunci ing a for loop nemtokake blok kode sing bakal dieksekusi sawise loop rampung.


for i in range(6): print(i) else: print('Finished looping.')

Output:

0 1 2 3 4 5 Finished looping. Cathetan:Ing if pratelan, blok liyane nglakokake mung yen kondisine salah, nanging ing loop for loop, else pamblokiran mesthi dileksanakake.

Sayang kanggo Loop

Kita bisa duwe for gelung ing njero wong liya for gelung Iki diarani gelung bersarang.

'Gelung njero' bakal dileksanakake siji wektu kanggo saben pengulangan 'loop njaba'.

Tuladha:


numbers = [1, 2, 3] chars = ['a', 'b', 'c'] for i in numbers: for y in chars:
print(x, y)

Output:

1 a 1 b 1 c 2 a 2 b 2 c 3 a 3 b 3 c

Python Nalika daur ulang

Sing while loop nglakokake serangkaian pernyataan anggere kondhisi kasebut bener.

Contone:

i = 1 while i < 5:
print('Hello world')
i = i + 1
Cathetan:kita kudu nambah regane i, yen loop bakal dileksanakake ing salawas-lawase.

Nalika daur ulang karo liyane

Pratelan liyane ing while loop nindakake sapisan nalika kondhisi kasebut ora bener maneh.


Contone:

i = 1 while i < 5:
print('Hello world')
i = i + 1 else:
print('The execution has ended')

Output:

Hello world Hello world Hello world Hello world The execution has ended

Nggunakake break nalika Loop

Pernyataan istirahat digunakake yen sampeyan pengin ngilangi eksekusi loop ing titik tartamtu.

Ing conto ing ngisor iki, kita pengin mungkasi loop nalika nemoni karakter 'c':

my_list = ['a', 'b', 'c', 'd', 'e'] for i in my_list:
print(i)
if i == 'c':
print(''c' encountered. Breaking the loop')
break

Output:

a b c 'c' encountered. Breaking the loop

Nggunakake terus nalika Loop

Kata kunci nerusake digunakake kanggo nglumpati pratelan lan terus nganggo sisa loop kanggo pengulangan tartamtu.

Ing conto ing ngisor iki, kita pengin terus loop nalika nemoni 'c':

my_list = ['a', 'b', 'c', 'd', 'e'] for i in my_list:
if i == 'c':
continue
print(i)

Output:

a b d e

Elinga yen 'c' ora dicithak. Daur ulang terus nyithak 'd' lan 'e'.



Ringkesan

  • Sing for lan while daur ulang digunakake kanggo iterasi
  • Iki digunakake kanggo nglakokake serangkaian pratelan kaping pirang-pirang utawa kanggo ngulang koleksi kayata dhaptar
  • Sing for daur ulang ing python uga bisa digunakake kanthi range() cara Sampeyan bisa nyedhiyani watesan ngisor lan ndhuwur utawa mung watesan ndhuwur. Ing kasus pungkasan, 0 bakal dianggep minangka wates ngisor
  • Gunakake for daur ulang nalika sampeyan ngerti kaping pirang-pirang loop kasebut kudu dieksekusi
  • Sing while daur ulang nduweni kahanan lan bisa mlaku nganti kondhisi kasebut salah
  • Sing while daur ulang kudu mesthi duwe mekanisme kanggo ngilangi kondhisi utawa loop bakal mlaku ing salawas-lawase
  • Gunakake daur ulang nalika sampeyan ora ngerti bola-bali kudu dilakoni
  • Sing else blok bisa digunakake nganggo kaloro for lan while gelung Iku mesthi dieksekusi.
  • Sing break tembung kunci digunakake kanggo mungkasi eksekusi. Ora ana pengulangan sing luwih lengkap yen tembung kunci break ditemokake.
  • Sing continue tembung kunci ngilangi pengulangan saiki lan langsung menyang pengulangan sabanjure.